en
        |  en

Agenda: VIL Events

VIL Summit 2017 – The Human Factor

                                                Het tempo van vernieuwingen neemt razendsnel toe. Automatisering, digitalisering, online business, netwerken van horizontale en verticale waardeketens, nieuwe vaak disruptieve business modellen, steeds verder geïndividualiseerde klantwensen,… Welke invloed hebben deze veranderingen […]

Transport & Logistics (Antwerp Expo)

Het VIL staat op 17, 18 en 19 oktober 2017 opnieuw met een stand op de vakbeurs Transport & Logistics in Antwerp Expo. Transport & Logistics brengt leveranciers en kopers van multimodaal transport en logistieke oplossingen samen.

Startup event ‘logiLAUNCH’

Op 20 september organiseert het VIL het allereerste LOGILAUNCH event, speciaal voor startups in Vlaanderen. In samenwerking met Start-IT (KBC) wil het VIL startups in de logistieke sector ondersteunen, stimuleren en een forum bieden.

Slotevent Nacatrans (Nacalculatie Transport)

Transportondernemingen kennen wel de opbrengsten van hun orders op periodieke basis, maar vaak ontbreekt het aan detailgegevens die aantonen welke activiteiten, opdrachten en klanten rendabel en welke verlieslatend zijn. Met het project Nacatrans heeft het VIL, samen met de sector van het wegvervoer, een rekentool opgesteld dat de effectieve rendabiliteit van elke gerealiseerde transportopdracht weergeeft.
Tijdens het slotevent op 12 september worden de resultaten voorgesteld, aangevuld met praktijkgetuigenissen.

Slotevent IKEO (Inzameling klein elektro online)

De wetgeving bepaalt dat elk bedrijf dat ‘een elektrisch toestel op de Belgische markt brengt’ ook de inzameling en de verwerking van de afgedankte toestellen op zich neemt. Hoe moeten webshops en hun logistieke dienstverleners de terugnameplicht die van toepassing is op kleine elektrische toestellen organiseren? Het VIL zocht met het project IKEO (Inzameling klein elektro online) […]

Bedrijfsbezoek Ontex (Volzet)

Het VIL organiseert voor haar leden op 8 juni een bedrijfsbezoek bij Ontex in Buggenhout. Ontex is een toonaangevende internationale producent van wegwerpartikelen voor persoonlijke hygiëne van baby’s, vrouwen en volwassenen. De hoogtechnologische fabriek in Buggenhout is de belangrijkste Ontex vestiging voor de productie van incontinentieproducten.

Themacafé ‘Ergonomie in de logistiek’

Heffen, tillen, vallen en weer doorgaan. Medewerkers in een industriële omgeving voeren dagelijks zware lichamelijke taken uit. De uitval van arbeidskrachten door fysieke problemen is dan ook iets waar veel bedrijven mee kampen. Hoe kan de fysieke belasting van medewerkers tot een minimum beperkt worden? Op 18 mei debateert het VIL tijdens dit themacafé over betere ergonomie op het werk.

Bedrijfsbezoek Umicore (Volzet)

Op 18 april organiseert het VIL voor haar effectieve leden een bedrijfsbezoek bij Umicore in Hoboken. Het Belgische bedrijf is een wereldspeler in de raffinage en recyclage van edele metalen en heeft vijf vestigingen in ons land. In Hoboken herwint Umicore 17 metalen, waaronder goud en zilver.

Slotevent Flexibele transportrobots (volzet)

De nieuwe generatie transportrobots zijn flexibel, compact en hebben geen impact op infrastructuur. Sommige hebben zelfs een volledig autonoom lokalisatiesysteem aan boord. Met het project Flexibele transportrobots heeft het VIL onderzocht in welke magazijnoperaties deze Automated Guided Vehicles (AGV’s) inzetbaar zijn. Op het slotevent worden de resultaten voorgesteld, aangevuld met praktijkgetuigenissen.

Themacafé ‘Fraude en cybercriminaliteit in de logistiek’

De toegenomen digitalisering in onze samenleving brengt steeds nieuwe mogelijkheden voor criminelen met zich mee. In een wereld waar alles gedigitaliseerd wordt, kan in principe ook alles gemanipuleerd worden. Steeds meer bedrijven krijgen te maken met vormen van cybercriminaliteit en fraude. Computersystemen worden gehackt, data worden gestolen, besturingssystemen vallen uit, … Ook logistieke bedrijven blijven […]