en
        |  en

Agenda: VIL Events

VIL Summit 2017 – The Human Factor

Het tempo van vernieuwingen neemt razendsnel toe. Automatisering, digitalisering, online business, netwerken van horizontale en verticale waardeketens, nieuwe vaak disruptieve business modellen, steeds verder geïndividualiseerde klantwensen,… Welke invloed hebben deze veranderingen op de mens? Hoe gaan we om met een wereld waarin alles mogelijk moet zijn, anytime, anyhow, anywhere? Topsprekers geven hun visie hierover op […]

Slotevent IKEO (Inzameling klein elektro online)

De wetgeving bepaalt dat elk bedrijf dat ‘een elektrisch toestel op de Belgische markt brengt’ ook de inzameling en de verwerking van de afgedankte toestellen op zich neemt. Hoe moeten webshops en hun logistieke dienstverleners de terugnameplicht die van toepassing is op kleine elektrische toestellen organiseren? Het VIL zocht met het project IKEO (Inzameling klein elektro online) […]

Bedrijfsbezoek Ontex (Volzet)

Het VIL organiseert voor haar leden op 8 juni een bedrijfsbezoek bij Ontex in Buggenhout. Ontex is een toonaangevende internationale producent van wegwerpartikelen voor persoonlijke hygiëne van baby’s, vrouwen en volwassenen. De hoogtechnologische fabriek in Buggenhout is de belangrijkste Ontex vestiging voor de productie van incontinentieproducten.

Themacafé ‘Ergonomie in de logistiek’

Heffen, tillen, vallen en weer doorgaan. Medewerkers in een industriële omgeving voeren dagelijks zware lichamelijke taken uit. De uitval van arbeidskrachten door fysieke problemen is dan ook iets waar veel bedrijven mee kampen. Hoe kan de fysieke belasting van medewerkers tot een minimum beperkt worden? Op 18 mei debateert het VIL tijdens dit themacafé over betere ergonomie op het werk.

Bedrijfsbezoek Umicore (Volzet)

Op 18 april organiseert het VIL voor haar effectieve leden een bedrijfsbezoek bij Umicore in Hoboken. Het Belgische bedrijf is een wereldspeler in de raffinage en recyclage van edele metalen en heeft vijf vestigingen in ons land. In Hoboken herwint Umicore 17 metalen, waaronder goud en zilver.

Slotevent Flexibele transportrobots (volzet)

De nieuwe generatie transportrobots zijn flexibel, compact en hebben geen impact op infrastructuur. Sommige hebben zelfs een volledig autonoom lokalisatiesysteem aan boord. Met het project Flexibele transportrobots heeft het VIL onderzocht in welke magazijnoperaties deze Automated Guided Vehicles (AGV’s) inzetbaar zijn. Op het slotevent worden de resultaten voorgesteld, aangevuld met praktijkgetuigenissen.

Themacafé ‘Fraude en cybercriminaliteit in de logistiek’

De toegenomen digitalisering in onze samenleving brengt steeds nieuwe mogelijkheden voor criminelen met zich mee. In een wereld waar alles gedigitaliseerd wordt, kan in principe ook alles gemanipuleerd worden. Steeds meer bedrijven krijgen te maken met vormen van cybercriminaliteit en fraude. Computersystemen worden gehackt, data worden gestolen, besturingssystemen vallen uit, … Ook logistieke bedrijven blijven […]

Tussentijds event Flanders Recycling Hub

Het VIL startte in 2015 met het ambitieuze project ‘Flanders Recycling Hub’. Doel van dit project is een ‘roadmap’ uit te stippelen om Vlaanderen uit te bouwen tot een internationale recyclagehub waar materialen aangevoerd, gerecupereerd en weer geëxporteerd worden. Het VIL wil hiermee de Vlaamse havens op de wereldkaart zetten als aantrekkingspool voor materialenstromen en recyclage-activiteiten.

Op 7 maart komen de deelnemers de resultaten van de marktschets te weten en wordt alvast een tipje van de sluier gelicht over de 5 praktijkcases die momenteel worden uitgewerkt. Aansluitend krijgen de aanwezigen een unieke blik achter de schermen van het Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum in Oostende.

Slotevent Value Added Trucking

Zelfrijdende voertuigen zullen naar alle verwachtingen tegen 2020 hun intrede maken op Europese en dus ook Vlaamse wegen. In het project Value Added Trucking heeft het VIL onderzocht welke (administratieve of andere) taken een chauffeur aan boord van een vrachtwagen in zelfrijdende modus kan uitvoeren. Op het slotevent worden de resultaten voorgesteld, aangevuld met praktijkgetuigenissen.

Bedrijfsbezoek Samsonite (Volzet)

Op donderdag 16 februari organiseert het VIL exclusief voor zijn leden een bezoek aan Samsonite in Oudenaarde. Samsonite is wereldleider in bagage en staat bekend om zijn baanbrekende research en ontwikkeling.

Het innovatieve bedrijf biedt een uitgebreid gamma aan reis-, business-, kinder-, vrijetijds- en persoonlijke accessoireproducten.

Tijdens de rondleiding maakt u kennis met het productieproces in de fabriek en krijgt u een blik achter de schermen in de geautomatiseerde magazijnen van het Europese distributiecentrum.