en
        |  en

Agenda: VIL Events

VIL Summit 2017 – The Human Factor

Het tempo van vernieuwingen neemt razendsnel toe. Automatisering, digitalisering, online business, netwerken van horizontale en verticale waardeketens, nieuwe vaak disruptieve business modellen, steeds verder geïndividualiseerde klantwensen,… Welke invloed hebben deze veranderingen op de mens? Hoe gaan we om met een wereld waarin alles mogelijk moet zijn, anytime, anyhow, anywhere?
Topsprekers geven hun visie hierover op de VIL Summit 2017. Zij nemen u mee in de verkenning van de toekomst en laten u ontdekken wat de mens in de logistiek van morgen kan betekenen.

Bedrijfsbezoek FrieslandCampina

Op donderdag 9 november 2017 organiseert VIL exclusief voor haar effectieve leden een bedrijfsbezoek bij FrieslandCampina in Aalter.

Slotevent Crowd Logistics

Met dit project wil het VIL bedrijven de opportuniteiten (i.p.v. bedreigingen) van crowd logistics aantonen door vanuit werkbare business modellen de economische en maatschappelijke impact duidelijk te maken. Tijdens het slotevent op 25 oktober 2017 worden de resultaten voorgesteld.

Nieuwe VIL-projecten in de startblokken

Het tempo van vernieuwingen neemt razendsnel toe. Stilstaan is achteruitgaan. Daarom blijft VIL inzetten op innovatieve en duurzame projecten in verschillende domeinen. Benieuwd welke trends in opmars zijn en waar wij specifiek voor de logistieke sector willen op inzetten? Kom dan naar de VIL stand 1080, hal 1 (Transport & Logistics in Antwerp Expo).

Transport & Logistics (Antwerp Expo)

Het VIL staat op 17, 18 en 19 oktober 2017 opnieuw met een stand op de vakbeurs Transport & Logistics in Antwerp Expo. Transport & Logistics brengt leveranciers en kopers van multimodaal transport en logistieke oplossingen samen.

Officiële lancering Multimodaal.Vlaanderen

Net voor het zomerreces keurde de Vlaamse regering de oprichting goed van ‘Multimodaal.Vlaanderen’, een nieuwe unit onder VIL, waar verladers en dienstverleners terecht kunnen met al hun vragen omtrent vervoerskeuzes en de optimale, geïntegreerde en flexibele inzet van alle beschikbare vervoersmodi. Bezoek VIL op Transport & Logistics in Antwerp Expo, stand 1080, hal 1.

Bedrijfsbezoek Lineas

Op dinsdag 3 oktober 2017 brengt het VIL een bezoek aan de onlangs opnieuw geopende ‘Main Hub’ van Lineas in Antwerpen.

Startup event ‘logiLAUNCH’

Op 20 september organiseert het VIL het allereerste LOGILAUNCH event, speciaal voor startups in Vlaanderen. In samenwerking met Start-IT (KBC) wil het VIL startups in de logistieke sector ondersteunen, stimuleren en een forum bieden.

Slotevent Nacatrans (Nacalculatie Transport) – Volzet!

Transportondernemingen kennen wel de opbrengsten van hun orders op periodieke basis, maar vaak ontbreekt het aan detailgegevens die aantonen welke activiteiten, opdrachten en klanten rendabel en welke verlieslatend zijn. Met het project Nacatrans heeft het VIL, samen met de sector van het wegvervoer, een rekentool opgesteld dat de effectieve rendabiliteit van elke gerealiseerde transportopdracht weergeeft.
Tijdens het slotevent op 12 september worden de resultaten voorgesteld, aangevuld met praktijkgetuigenissen.

Slotevent IKEO (Inzameling klein elektro online)

De wetgeving bepaalt dat elk bedrijf dat ‘een elektrisch toestel op de Belgische markt brengt’ ook de inzameling en de verwerking van de afgedankte toestellen op zich neemt. Hoe moeten webshops en hun logistieke dienstverleners de terugnameplicht die van toepassing is op kleine elektrische toestellen organiseren? Het VIL zocht met het project IKEO (Inzameling klein elektro online) […]