en
        |  en

Agenda: VIL Events

Bedrijfsbezoek MPET

Op dinsdag 8 mei organiseert VIL exclusief voor zijn effectieve leden een bedrijfsbezoek bij de MSC PSA European Terminal (MPET) aan het Deurganckdok. MPET is de grootste container terminal van Europa met een totale behandelingscapaciteit van 9 miljoen TEU per jaar. MPET is uitgerust met 41 containerkranen verspreid over 9 aanlegplaatsen voor de grootste schepen ter wereld, 200 straddle carriers en een kadelengte van 3.700 meter.

Afvallogistiek: op de rand van grote wijzigingen?

Afvallogistiek wordt geconfronteerd met grote uitdagingen. Congestieproblemen en een toenemende vraag naar duurzame oplossingen zetten aan tot nadenken over de huidige aanpak. De afvallogistiek van de toekomst: hoe ziet die eruit? Laat u inspireren door onze boeiende sprekers die hun visies en ervaringen m.b.t. duurzame afvallogistiek met u delen. In samenwerking met Go4Circle.

Bedrijfsbezoek ACP

Op donderdag 1 maart 2018 organiseert VIL voor zijn effectieve leden een bedrijfsbezoek bij ACP in Heusden-Zolder.
ACP, één van de grootste CO2-leveranciers in Europa, recupereert koolstofdioxide uit diverse productieprocessen en behandelt het tot vloeibaar CO2 met een zeer hoge zuiveringsgraad.

Slotevent WiN4track

Nieuwe draadloze Low power wide area networks (LPWAN) zoals Sigfox of LoRa worden steeds beter en uitgebreider. Binnen het project ‘WiN4track’ heeft VIL onderzocht of deze draadloze en energiezuinige netwerken ook logistieke toepassingen en kansen bieden. De resultaten van het project worden op 8 februari 2018 voorgesteld tijdens het slotevent.

Benelux-congres Lean & Green

Het Lean & Green programma is erop gericht de CO2-uitstoot van logistieke activiteiten met minstens 20% in 5 jaar te beperken. De Benelux organiseert op dinsdag 6 februari 2018, in samenwerking met VIL, Logistics in Wallonia, Cluster for Logistics en Connekt, het gezamenlijke Benelux-congres Lean & Green in Brussel. Bedoeling van dit event is de grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van synchromodaliteit, duurzaam vervoer en innovatie te stimuleren. Het congres wordt afgesloten met een uitreikingsceremonie van Lean & Green awards aan de deelnemende ondernemingen.

VIL nieuwjaarsreceptie 2018

Naar jaarlijkse gewoonte nodigt VIL aan het begin van het jaar zijn leden uit voor een nieuwjaarsreceptie.
De VIL nieuwjaarsreceptie gaat door op donderdag 25 januari 2018. Inschrijvingen zijn enkel mogelijk via de link in de uitnodiging.

Slotevent Flanders Recycling Hub

Op 23 januari 2018 stelt VIL de projectresultaten van Flanders Recycling Hub voor tijdens het slotevent in Technopolis, Mechelen.

Nieuwe leden Get-together

VIL nodigt alle bedrijven die in 2017 lid werden uit voor een informele get-together op 14 december 2017 in Clubhuis Royal Yacht Club Belgium.
Maak kennis met elkaar en met enkele VIL collega’s bij een hapje en een drankje. Deelnemers krijgen bovendien de kans om hun bedrijf voor te stellen tijdens een elevator pitch* van 60 seconden!

VIL Summit 2017 – The Human Factor

Het tempo van vernieuwingen neemt razendsnel toe. Automatisering, digitalisering, online business, netwerken van horizontale en verticale waardeketens, nieuwe vaak disruptieve business modellen, steeds verder geïndividualiseerde klantwensen,… Welke invloed hebben deze veranderingen op de mens? Hoe gaan we om met een wereld waarin alles mogelijk moet zijn, anytime, anyhow, anywhere?
Topsprekers geven hun visie hierover op de VIL Summit 2017. Zij nemen u mee in de verkenning van de toekomst en laten u ontdekken wat de mens in de logistiek van morgen kan betekenen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!