en
        |  en

Agenda: VIL Events

Slotevent WiN4track

Nieuwe draadloze Low power wide area networks (LPWAN) zoals Sigfox of LoRa worden steeds beter en uitgebreider. Binnen het project ‘WiN4track’ heeft VIL onderzocht of deze draadloze en energiezuinige netwerken ook logistieke toepassingen en kansen bieden. De resultaten van het project worden op 8 februari 2018 voorgesteld tijdens het slotevent.

VIL nieuwjaarsreceptie 2018

Naar jaarlijkse gewoonte nodigt VIL aan het begin van het jaar zijn leden uit voor een nieuwjaarsreceptie.
De VIL nieuwjaarsreceptie gaat door op donderdag 25 januari 2018.

Slotevent Flanders Recycling Hub

Op 23 januari 2018 stelt VIL de projectresultaten van Flanders Recycling Hub voor tijdens het slotevent in Technopolis, Mechelen.

Nieuwe Leden Get-together

VIL nodigt alle bedrijven die in 2017 lid werden uit voor een informele get-together op 14 december 2017 in Clubhuis Royal Yacht Club Belgium.
Maak kennis met elkaar en met enkele VIL collega’s bij een hapje en een drankje. Deelnemers krijgen bovendien de kans om hun bedrijf voor te stellen tijdens een elevator pitch* van 60 seconden!

VIL Summit 2017 – The Human Factor

Het tempo van vernieuwingen neemt razendsnel toe. Automatisering, digitalisering, online business, netwerken van horizontale en verticale waardeketens, nieuwe vaak disruptieve business modellen, steeds verder geïndividualiseerde klantwensen,… Welke invloed hebben deze veranderingen op de mens? Hoe gaan we om met een wereld waarin alles mogelijk moet zijn, anytime, anyhow, anywhere?
Topsprekers geven hun visie hierover op de VIL Summit 2017. Zij nemen u mee in de verkenning van de toekomst en laten u ontdekken wat de mens in de logistiek van morgen kan betekenen.

Bedrijfsbezoek FrieslandCampina

Op donderdag 9 november 2017 organiseert VIL exclusief voor haar effectieve leden een bedrijfsbezoek bij FrieslandCampina in Aalter.

Slotevent Crowd Logistics

Met dit project wil het VIL bedrijven de opportuniteiten (i.p.v. bedreigingen) van crowd logistics aantonen door vanuit werkbare business modellen de economische en maatschappelijke impact duidelijk te maken. Tijdens het slotevent op 25 oktober 2017 worden de resultaten voorgesteld.

Nieuwe VIL-projecten in de startblokken

Het tempo van vernieuwingen neemt razendsnel toe. Stilstaan is achteruitgaan. Daarom blijft VIL inzetten op innovatieve en duurzame projecten in verschillende domeinen. Benieuwd welke trends in opmars zijn en waar wij specifiek voor de logistieke sector willen op inzetten? Kom dan naar de VIL stand 1080, hal 1 (Transport & Logistics in Antwerp Expo).

Transport & Logistics (Antwerp Expo)

Het VIL staat op 17, 18 en 19 oktober 2017 opnieuw met een stand op de vakbeurs Transport & Logistics in Antwerp Expo. Transport & Logistics brengt leveranciers en kopers van multimodaal transport en logistieke oplossingen samen.

Officiële lancering Multimodaal.Vlaanderen

Net voor het zomerreces keurde de Vlaamse regering de oprichting goed van ‘Multimodaal.Vlaanderen’, een nieuwe unit onder VIL, waar verladers en dienstverleners terecht kunnen met al hun vragen omtrent vervoerskeuzes en de optimale, geïntegreerde en flexibele inzet van alle beschikbare vervoersmodi. Bezoek VIL op Transport & Logistics in Antwerp Expo, stand 1080, hal 1.