Events

Slotevent Digital Gateway 2 Government

Met het project Digital Gateway 2 Government heeft VIL IT-systemen ontworpen die bijdragen tot een vlottere, gedigitaliseerde communicatie tussen enerzijds bedrijven die in de gateways betrokken zijn bij de import- en exportprocessen en anderzijds de betrokken overheidsdiensten.

VIL Lerend Netwerk Stadslogistiek

Werkt uw bedrijf mee aan efficiënte en duurzame stadslogistiek en wilt u weten wat u nog meer kan doen om écht het verschil te maken? Of bent u net benieuwd naar de mogelijkheden die stadslogistiek kan bieden voor uw bedrijf? Dan is het VIL Lerend Netwerk ‘Stadslogistiek’ iets voor u!

Slotevent Opticharge

Het laden en lossen van vrachtwagens is een manueel tijdsintensief proces. Vrachtwagenchauffeurs wachten dagelijks een aanzienlijk aantal uren bij magazijnen om te laden of te lossen. Langs de kant van de verladers worden laad- en losoperaties als een noodzakelijk kwaad gezien. Het VIL project OptiCharge heeft onderzocht hoe laad- en losprocessen efficiënter kunnen verlopen door […]

VIL Lerend Netwerk Multimodaal Transport

Logistieke dienstverleners en verladers zullen moeten evolueren naar een mobieler en leefbaarder Vlaanderen. Ontdek welke mogelijkheden binnenvaart en spoor bieden om uw transporten te verduurzamen.

In het lerend netwerk Multimodaal Transport komt een vaste, beperkte groep van gelijkgestemde bedrijven gedurende een semester vijf keer samen om te leren uit elkaars goede en minder goede ervaringen.

VIL Lerend Netwerk Green Supply Chains

De EU heeft ambitieuze doelstellingen gesteld in haar Green Deal, maar het zal in belangrijke mate aan bedrijven, en dus ook logistieke dienstverleners en verladers, zijn om deze doelstellingen waar te maken. Ontdek samen met gelijkgezinden hoe ecologie en economie hand in hand kunnen gaan, hoe quick wins goed zijn voor het milieu én voor uw cijfers.

VIL Lerend Netwerk Digitalisering

U vindt digitalisering belangrijk voor de toekomstige ontwikkeling van uw bedrijf, maar weet niet waar te starten? U hebt al enkele digitaliseringsinitiatieven genomen in uw bedrijf, maar wat moet uw volgende stap zijn? En hoe pakken anderen het aan? Wil u er meer over weten en ervaringen uitwisselen met sectorgenoten, dan is het VIL Lerend Netwerk ‘Digitalisering” iets voor u!

Waar zijn we aanwezig

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

Koninklijkelaan 76 - B-2600 Berchem
T: +32 (0) 3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038
IBAN: BE59 0014 0122 5826
BIC: GEBABEBB

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
VIL