Events

VIL Lerend Netwerk Stadslogistiek

Werkt uw bedrijf mee aan efficiënte en duurzame stadslogistiek en wilt u weten wat u nog meer kan doen om écht het verschil te maken? Of bent u net benieuwd naar de mogelijkheden die stadslogistiek kan bieden voor uw bedrijf? Dan is het VIL Lerend Netwerk ‘Stadslogistiek’ iets voor u!

VIL Lerend Netwerk Digitalisering

U vindt digitalisering belangrijk voor de toekomstige ontwikkeling van uw bedrijf, maar weet niet waar te starten? U hebt al enkele digitaliseringsinitiatieven genomen in uw bedrijf, maar wat moet uw volgende stap zijn? En hoe pakken anderen het aan? Wil u er meer over weten en ervaringen uitwisselen met sectorgenoten, dan is het VIL Lerend Netwerk ‘Digitalisering” iets voor u!

VIL Lerend Netwerk Multimodaal Transport

Logistieke dienstverleners en verladers zullen moeten evolueren naar een mobieler en leefbaarder Vlaanderen. Ontdek welke mogelijkheden binnenvaart en spoor bieden om uw transporten te verduurzamen.

In het lerend netwerk Multimodaal Transport komt een vaste, beperkte groep van gelijkgestemde bedrijven gedurende een semester vijf keer samen om te leren uit elkaars goede en minder goede ervaringen.

Slotevent OptiPlan

In het VIL-project OptiPlan onderzocht VIL hoe de planningsprocessen m.b.t. los- en laadoperaties geoptimaliseerd kunnen worden voor zowel verladers/retailers als transporteurs.
De resultaten van dit project worden voorgesteld tijdens het online slotevent op 27 april 2021.

VIL Lerend Netwerk Green Supply Chains

De EU heeft ambitieuze doelstellingen gesteld in haar Green Deal, maar het zal in belangrijke mate aan bedrijven, en dus ook logistieke dienstverleners en verladers, zijn om deze doelstellingen waar te maken. Ontdek samen met gelijkgezinden hoe ecologie en economie hand in hand kunnen gaan, hoe quick wins goed zijn voor het milieu én voor uw cijfers.

VIL Lerend Netwerk Automatisering en Robotisering

INNOVATIE – INTERACTIE – NETWERKING   De trend naar automatisering en robotisering in magazijnen is ingezet! Om competitief te blijven is het belangrijk dat uw bedrijf tijdig de omslag maakt. Uiteraard blijft de grote uitdaging om door de bomen het bos te blijven zien: welke concepten, technologieën en systemen zijn beschikbaar voor uw magazijn van […]

Slotevent Sharing Logistics

Met Sharing Logistics heeft VIL de deeleconomie toegepast op de logistieke sector. In het project heeft VIL een platform uitgewerkt dat bedrijven de mogelijkheid geeft om elkaars onbenutte assets en diensten te gebruiken. Het platform matcht vraag en aanbod en laat de deelnemende bedrijven op een duidelijke en snelle manier met elkaar in contact treden. […]

Waar zijn we aanwezig

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

Koninklijkelaan 76 - B-2600 Berchem
T: +32 (0) 3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038
IBAN: BE59 0014 0122 5826
BIC: GEBABEBB

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
VIL