en
        |  en

Events

Slotevent Empty Logistics

Leeggoedstromen maken een aanzienlijk deel uit van de logistieke activiteit van de dranken- en retailsector. De kostprijs van het sorteren, vervoeren en stockeren van deze flessen is niet te verwaarlozen en vaak niet transparant. Met het project ‘Empty Logistics’ wil VIL de totale kost van de supply chain van leeggoed met statiegeld in kaart brengen en reduceren. De resultaten van dit project worden voorgesteld tijdens het slotevent bij brouwerij Liefmans in Oudenaarde.

Slotevent ALEES (Autonome Logistieke Elektrische Eenheden voor Steden)

Autonome logistieke, elektrische eenheden: voor personenvervoer worden ze al volop getest. Kunnen deze zelfrijdende vehicles ook ingezet worden in logistieke operaties voor goederen, meer bepaald in het kader van stadslogistiek? Dit futuristische project brengt in de eerste plaats de randvoorwaarden in kaart. De projectresultaten worden bekendgemaakt tijdens het slotevent op maandag 11 juni 2018.

Algemene Vergadering (met gastspreker Paul De Grauwe)

Op woensdag 13 juni nodigt VIL zijn leden uit op de jaarlijkse Algemene Vergadering.
We ontvangen voor de gelegenheid topeconoom en professor aan de London School of Economics Paul De Grauwe als gastspreker. 

Slotevent Fresh Food Logistics

Te veel voeding gaat verloren in de distributieketen. Met het project ‘Fresh Food Logistics’ ging VIL op zoek naar waar en hoe voedselbederf kan vermeden of verminderd worden, door een optimalisatie van de logistieke keten van verse voeding bij de retailers. De resultaten worden bekendgemaakt tijdens het slotevent op 26 juni 2018 in de Communicatieloft in Gent.

Waar zijn we aanwezig

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!