Events

VIL Lerend Netwerk Stadslogistiek – 4de editie

Werkt uw bedrijf mee aan efficiënte en duurzame stadslogistiek en wilt u weten wat u nog meer kan doen om écht het verschil te maken? Of bent u net benieuwd naar de mogelijkheden die stadslogistiek kan bieden voor uw bedrijf?
Dan is het VIL Lerend Netwerk ‘Stadslogistiek’ iets voor u!

Dit Lerend Netwerk bestaat uit vijf sessies van een halve dag (14u00 – 17u00), verdeeld over een half jaar.
Het aantal deelnemers is beperkt tot 15 met een maximum van 2 deelnemers per bedrijf. Schrijf u nu in!

VIL Lerend Netwerk Green Supply Chains – 3de editie

In het Lerend Netwerk Green Supply Chains komt een vaste, beperkte groep van gelijkgestemde bedrijven gedurende een semester vijf keer samen. Sprekers met kennis van zaken leiden de tocht doorheen deze thematiek en bespreken samen met u de opties die er zijn.

Slotevent Chauffeur 4.0

De transportsector kampt al jaren met een acuut tekort aan vrachtwagenchauffeurs. Het beroep wordt steeds complexer en veeleisender en kampt daarnaast ook met een negatief imago.

Met het project ”Chauffeur 4.0” was de doelstelling van VIL, samen met partner UHasselt, om de instroom en retentie van vrachtwagenchauffeurs te verhogen. Er werd een toolkit uitgewerkt om de aantrekkelijkheid van het beroep te verhogen en voor betere matching te zorgen tussen chauffeursverwachtingen en competentieprofielen.

De resultaten van dit project worden voorgesteld tijdens dit slotevent op 20 september in Zolder.

Bedrijfsbezoek Euro-Silo

Exclusief voor zijn effectieve leden organiseert VIL op dinsdag 27 september 2022 een bedrijfsbezoek bij dienstverlener voor de afhandeling en opslag van granen, zaden en afgeleide producten, Euro-Silo in Gent.

West-Vlaanderen: maximaal synchromodaal

West-Vlaanderen gaat dit jaar opnieuw maximaal synchromodaal. Het bewijs? De talloze West-Vlaamse bedrijven die alvast de multimodale overstap hebben gemaakt. Ontdek tijdens dit thematische event hun ervaringen en wissel van gedachten met onze experts.

Op het programma staan onder meer boeiende getuigenissen vanuit het perspectief van de belangrijkste West-Vlaamse aanbieders én de gebruikers van de bestaande multimodale infrastructuur.

Interesse? Schrijf u nu in!

Slotevent Self-service in Logistics

Het ontvangen van mensen en goederen is bij bedrijven een grotendeels manueel en tijdrovend proces.
In het project ‘Self-service in Logistics’ was de hoofdzaak van VIL om bij het hele ontvangstproces door middel van automatisatie alles efficiënter te laten verlopen.
De focus van ‘Self-service In Logistics’ lag op de technologische kant en niet de procesmatige kant van de receptie van mensen en goederen.

De resultaten van dit project worden voorgesteld tijdens dit slotevent op 13 oktober in Bluepoint.

Meer details over dit event volgen later. Houd onze events in de gaten!

Slotevent Safe Warehouse

Met het project ‘Safe Warehouse’ betrachtte VIL de veiligheid van medewerkers op logistieke sites te verhogen door te onderzoeken welke bestaande of nieuwe technologische oplossingen een antwoord kunnen bieden op de meest voorkomende veiligheidsrisico’s. Binnen dit project werden de veiligheidsrisico’s en arbeidsongevallen in kaart gebracht. Dit om een beter inzicht te verwerven in de specifieke veiligheidsrisico’s en noden van de sector. De focus van dit project lag op het verhogen van de veiligheid op logistieke sites door de toepassing van nieuwe technologische oplossingen.

Bent u ook benieuwd naar de resultaten van dit project?
Tijdens het slotevent op 20 oktober in de Communicatieloft te Gent worden de resultaten u voorgesteld.
Meer details over dit event volgen later. Houd onze events in de gaten!

LogiLAUNCH® 2022

Met LogiLAUNCH® willen VIL en, Log!Ville en POM Limburg startups ondersteunen en stimuleren.

VIL sloot in 2021 een samenwerking af met POM Limburg en Log!Ville om het startupevent LogiLAUNCH naar een hoger niveau te tillen. Voortaan zal het matchmakingevent twee keer per jaar doorgaan, één keer in Log!Ville in Niel en één keer op de Thor-campus in Gen

Slotevent Delivery Booster

Het verouderde systeem van postadressen is vaak niet aangepast aan de logistieke vereisten voor het leveren van goederen. Dit leidt voor de chauffeurs tot tijdsverlies, meer afleverrondes en een verlies aan flexibiliteit. 
In dit project ontwikkelde VIL een app die bedrijven toelaat meer gedetailleerde locatiecodes vast te leggen die voldoen aan alle logistieke vereisten. Een bezorgpaspoort koppelt de leverspecificaties en wensen van de bestemmeling aan de locatiecode.
Het gebruik van de applicatie zal leiden tot een efficiëntere planning en uitvoering, een verhoogde servicegraad door een betere en up-to-date interactie tussen dienstverleners en hun klanten, en het vermijden van niet-thuis leveringen.

Wilt u meer weten over het project en de resultaten?
Tijdens het slotevent op 10 november komt u er alles over te weten.
Meer details over dit event volgen later. Houd onze events in de gaten!

Baanbrekers 2022

Tijdens ‘Baanbrekers 2022’ zet VIL bedrijven en organisaties in de kijker die kleine of grote stappen zetten naar multimodale transportoplossingen.

Voor wie? Elk in Vlaanderen gelegen bedrijf dat kan aantonen dat het bijdraagt tot duurzamer transport door in te zetten op multimodaal vervoer of nachttransport.

Heeft uw bedrijf het afgelopen jaar stappen gezet om uw transport of dat van uw klanten multimodaal te organiseren? Aarzel niet en dien nu uw kandidaatstelling in!

Waar zijn we aanwezig

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

Koninklijkelaan 76 - B-2600 Berchem
T: +32 (0) 3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038
IBAN: BE59 0014 0122 5826
BIC: GEBABEBB

VIL
VIL