en
        |  en

VIL als aanspreekpunt

VIL werd door de Vlaamse Overheid formeel aangeduid als hét aanspreekpunt voor de logistieke sector.

“VIL heeft een significant draagvlak bij bedrijven waardoor het voor logistiek de geknipte organisatie is om hier het voortouw te nemen.”
Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters

Onze doelstelling is het creëren van economische en maatschappelijke meerwaarde voor de bedrijven.
 VIL vertegenwoordigt meer dan 500 bedrijven en werkt samen met vooraanstaande strategische partners en een netwerk aan contacten in binnen- en buitenland.

Missie

VIL wil de competitiviteit van de bedrijven in de logistieke sector verhogen door duurzame en innovatieve concepten en technologieën te implementeren. Zo kan Vlaanderen haar positie als logistieke topregio in Europa  behouden en versterken.

WE MAKEN VAN VLAANDEREN DE EUROPESE DRAAISCHIJF IN DE WERELDWIJDE SUPPLY CHAIN Duurzaam - Digitaal - Wendbaar

Lidmaatschap

Aansluiten bij VIL is kiezen voor competitiviteit, innovatie, betrokkenheid, know how, netwerking en nog veel meer. Niet alleen verladers/retailers en logistieke dienstverleners, ook andere bedrijven en organisaties zijn overtuigd van de voordelen van het VIL-lidmaatschap. Meer dan 500 bedrijven vormen samen de VIL community. Logistiek: uw business, onze passie.

Join us!

Dienstverlening

Ons team van specialisten met ruime logistieke operationele ervaring staat tot uw dienst om individueel advies op maat te verstrekken. Dankzij onze erkenning als dienstverlener voor de kmo-portefeuille (DV.A211466 en DV.O211464) kunnen ondernemers bovendien overheidssteun krijgen voor onze adviesdiensten en trainingen. Wij kennen de noden van de klant en zetten de juiste mensen op de juiste plaats.

Thema’s

VIL zet in op 4 thema's waar het verschil gemaakt kan worden:
  • Digitalisering
  • Flanders gateways
  • Duurzaamheid
  • Omni-channel

Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur van VIL bepaalt de strategie van de organisatie en waakt over het behalen van de doelstellingen en streefwaarden.

Adviesraad

VIL projecten moeten inspelen op de behoeften en noden die leven bij de logistieke bedrijven. Om te verzekeren dat dit het geval is en dat de projecten daadwerkelijk de competitiviteit van onze bedrijven verhogen, worden de projectideeën beoordeeld door een adviesraad.

Team

Het VIL Team bestaat uit 29 gemotiveerde medewerkers. Hier vindt u alle contactgegevens.  

Downloads

Download hier de jaarverslagen, het logo, de statuten en het Good Governance Charter van VIL.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!