en
        |  en

Agenda: VIL Events

Slotevent Blockchain in Supply Chains

Wat zijn de mogelijkheden van blockchaintechnologie voor de logistieke sector? VIL onderzocht het in het project ‘Blockchain in Supply Chains’ en ontwikkelde daarbij ook een eigen applicatie die voor de hele sector als een open source software code ter beschikking wordt gesteld.
Benieuwd naar de werking van de app en de eerste testresultaten? Kom dan zeker naar het slotevent op 13 november in Bluepoint Antwerpen (Berchem).

Slotevent Logistics Sustainability Index (LSI)

Hoe duurzaam zijn de logistieke activiteiten van uw bedrijf? Benieuwd hoe goed uw bedrijf scoort in vergelijking met andere bedrijven? VIL ontwikkelde in het project Logistics Sustainability Index (LSI)® een tool die uw duurzaamheidsperformantie berekent en u toont wat uw sterke punten zijn en waar u nog kan verbeteren.

Transport & Logistics (Antwerp Expo)

Naar goede gewoonte zal VIL aanwezig zijn op de beurs Transport & Logistics in Antwerp Expo. Kom zeker een kijkje nemen aan onze stand (hal 1, standnummer 1.080).

logiLAUNCH 2019

VIL organiseert dit najaar het derde logiLAUNCH®-event, waar matchmaking tussen logistieke startups en bedrijven uit de sector centraal staat.
Het event wordt georganiseerd in samenwerking met Start it@KBC en gaat door op 3 oktober 2019 in de Communicatieloft in Gent.

Infosessies subsidies voor innovatie in de logistiek

VIL beschikt als speerpuntcluster over een gereserveerd budget voor innovatieprojecten met betrekking tot logistiek. Tijdens twee infosessies in Gent (24/09/2019) en Herentals (01/10/2019) geven VIL-medewerkers u meer informatie over innovatie in het algemeen en de verschillende types van subsidie die via VIL kunnen aangevraagd worden.

Bedrijfsbezoek Carglass (volzet)

Op dinsdag 18 juni 2019 organiseert VIL voor zijn leden een bedrijfsbezoek aan het Carglass European Distribution Center in Bilzen.

Algemene Vergadering

Op donderdag 13 juni 2019 nodigt VIL zijn leden uit op de jaarlijkse Algemene Vergadering.

Slotevent ‘Exoskeletons for Logistics’

Hoe kunnen exoskeletons de fysieke belasting van logistieke medewerkers verminderen en hun productiviteit bij zware lasten of veelvuldige handelingen verhogen? VIL onderzocht het in het
project ‘Exoskeletons for Logistics’. De resultaten worden bekendgemaakt op 27 mei in De Schorre in Boom.

Themacafé ‘Hoe maak ik mijn magazijn future proof?’ (Volzet)

Het magazijn van de toekomst doet denken aan flexibele transportrobots, IoT, cobots, drones, virtual reality… Maar wanneer is het zinvol om in te zetten op automatisering? Discussieer mee over dit onderwerp tijdens het VIL themacafé op dinsdag 21 mei bij Engels Logistics in Beringen.

Bedrijfsbezoek Danone (volzet)

Op woensdag 24 april 2019 organiseert VIL voor zijn effectieve leden een bedrijfsbezoek in de site van Danone in Rotselaar.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!