en
        |  en

Agenda: VIL Events

VIL Nieuwjaarsreceptie 2020

Save the Date! VIL nodigt zijn leden op dinsdag 28 januari 2020 uit voor de nieuwjaarsreceptie in Grand Café Horta, Antwerpen.

Nieuwe leden get-together 2019

VIL nodigt alle leden die lid werden in 2019 uit voor een informele get-together. Maak op 12 december kennis met elkaar en met enkele VIL collega’s bij een hapje en een drankje.

Slotevent Omni Tactics

Met het project ‘Omni Tactics’ wil VIL bedrijven, en zeker KMO’s, ondersteunen om proactief de cost-to-serve te bepalen in functie van hun logistieke omni-channel keuzes. VIL stelt de projectresultaten van Omni Tactics voor tijdens het slotevent op 9 december 2019 in Zemst.

Voorstelling Roadmap ‘Voedingsverpakking van de toekomst’

De Roadmap zet de onderzoekslijnen uit voor de komende jaren, om samen met de industrie, overheids- en kennisinstellingen, geavanceerde verpakkingen te ontwikkelen, gefocust op de noden en prioriteiten van de toekomst. Dit project beslaat de hele keten van de voedselverpakkingen en is in samenwerking met vier belangrijke speerpuntclusters in België: Flanders’FOOD, VIL, Catalisti en SIM. Deze speerpuntclusters samen met P4F vertegenwoordigen met hun achterban het gros van de Belgische industrie.

VIL Summit 2019 – Zero Emission Logistics

Om de doelstelling van een klimaatneutrale samenleving in 2050 – of liever nog vroeger – te bereiken mag duurzaamheid niet enkel weggelegd zijn voor enkele klimaatpioniers. Ook de logistieke sector moet bereid zijn om deze ambitie waar te maken. Maar is een klimaatbeleid wel verzoenbaar met onze economische belangen? Betekent Zero Emission ook Zero Groei? Is het een haalbaar doel of een utopisch streven? Dit is het centrale thema van de vijfde editie van de Summit – Supply Chains of the Future.

Slotevent Blockchain in Supply Chains

Wat zijn de mogelijkheden van blockchaintechnologie voor de logistieke sector? VIL onderzocht het in het project ‘Blockchain in Supply Chains’ en ontwikkelde daarbij ook een eigen applicatie die voor de hele sector als een open source software code ter beschikking wordt gesteld.
Benieuwd naar de werking van de app en de eerste testresultaten? Kom dan zeker naar het slotevent op 13 november in Bluepoint Antwerpen (Berchem).

Slotevent Logistics Sustainability Index (LSI)

Hoe duurzaam zijn de logistieke activiteiten van uw bedrijf? Benieuwd hoe goed uw bedrijf scoort in vergelijking met andere bedrijven? VIL ontwikkelde in het project Logistics Sustainability Index (LSI)® een tool die uw duurzaamheidsperformantie berekent en u toont wat uw sterke punten zijn en waar u nog kan verbeteren.

Transport & Logistics (Antwerp Expo)

Naar goede gewoonte zal VIL aanwezig zijn op de beurs Transport & Logistics in Antwerp Expo. Kom zeker een kijkje nemen aan onze stand (hal 1, standnummer 1.080).

logiLAUNCH 2019

VIL organiseert dit najaar het derde logiLAUNCH®-event, waar matchmaking tussen logistieke startups en bedrijven uit de sector centraal staat.
Het event wordt georganiseerd in samenwerking met Start it@KBC en gaat door op 3 oktober 2019 in de Communicatieloft in Gent.

Infosessies subsidies voor innovatie in de logistiek

VIL beschikt als speerpuntcluster over een gereserveerd budget voor innovatieprojecten met betrekking tot logistiek. Tijdens twee infosessies in Gent (24/09/2019) en Herentals (01/10/2019) geven VIL-medewerkers u meer informatie over innovatie in het algemeen en de verschillende types van subsidie die via VIL kunnen aangevraagd worden.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!