Agenda: VIL Events

Slotevent AR/VR Training for Logistics

AR (Augmented Reality) & VR (Virtual Reality) zijn disruptieve technologieën die een hele transformatie op gang zetten in de manier waarop we morgen zullen communiceren en samenwerken. VIL heeft in het project AR/VR Training for Logistics de mogelijkheden van deze technologie voor logistieke trainingen onderzocht. De resultaten zullen voorgesteld worden tijdens het slotevent op 10 december 2020.

Webinar: slotevent R!sult

Steden in Vlaanderen groeien en lopen meer en meer vast. Het toenemende aantal leveringen is één van de oorzaken van dit probleem. Er is dan ook een groeiende vraag naar maatregelen om steden leefbaar te houden. In het project R!sult (Responsive Sustainable Urban Logistics) is VIL samen met 22 bedrijven en 6 steden op zoek gegaan naar een geïntegreerde logistieke oplossing voor stadsbeleveringen.
De resultaten worden voorgesteld tijdens het slotevent op maandag 30 november 2020. Dit event gaat volledig digitaal door in de vorm van een webinar.

Slotevent Bouwhubs

De logistieke kosten in de bouw zijn aanzienlijk en door toenemende mobiliteitsproblemen wordt het steeds moeilijker om leveringen op tijd op een werf krijgen. VIL heeft samen met het onderzoekscentrum voor de bouw (WTCB) het logistieke concept van een bouwhub uitgewerkt. De resultaten worden op woensdag 30 september bekendgemaakt tijdens het slotevent in Brussels Kart in Groot-Bijgaarden. 

Webinar Trailer on Barge Shuttle

Met het project ‘Trailer on Barge Shuttle’ heeft VIL een innovatief alternatief onderzocht voor congestiegevoelige regio’s door lege en/of geladen trailers via binnenschip te shuttelen over relatief korte afstanden binnen Vlaanderen. De resultaten worden bekendgemaakt tijdens de webinar op 23 juni 2020. 

Webinar Cilotex (Circulaire Logistiek voor de Textielindustrie)

De kledingindustrie is de tweede grootste vervuiler ter wereld, na de olie industrie. Bovendien belandt maar liefst 80% van het textiel op de afvalberg. Met het project Cilotex heeft VIL de logistieke mogelijkheden onderzocht om de circulaire economie voor de textielsector te stimuleren. De resultaten worden bekendgemaakt tijdens de webinar op 22 juni 2020.

Webinar Urban Waste Collection

In het project Urban Waste Collection is VIL nagegaan hoe de ophaling van bedrijfsafval in steden efficiënter kan verlopen. De resultaten worden bekendgemaakt tijdens de webinar op 9 juni 2020. 

Slotevent Cambion

De deeleconomie is ontegensprekelijk in opmars en zal in de toekomst een belangrijke plaats innemen in de economie.

Met het project Cambion onderzocht VIL of het principe van autodelen ook toe te passen is in de logistieke sector door middel van fleet sharing. Kunnen en willen bedrijven hun transportmiddelen delen op de momenten dat ze deze niet gebruiken om kosten te reduceren en extra omzet te genereren?
Het project focuste zich op zowel eigen vervoer als vervoer voor rekening van derden.

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

Koninklijkelaan 76 - B-2600 Berchem
T: +32 (0) 3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038
IBAN: BE59 0014 0122 5826
BIC: GEBABEBB

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
VIL