Agenda: VIL Events

VIL Lerend Netwerk Green Supply Chains

De EU heeft ambitieuze doelstellingen gesteld in haar Green Deal, maar het zal in belangrijke mate aan bedrijven, en dus ook logistieke dienstverleners en verladers, zijn om deze doelstellingen waar te maken. Ontdek samen met gelijkgezinden hoe ecologie en economie hand in hand kunnen gaan, hoe quick wins goed zijn voor het milieu én voor uw cijfers.

VIL Lerend Netwerk Multimodaal Transport

Logistieke dienstverleners en verladers zullen moeten evolueren naar een mobieler en leefbaarder Vlaanderen. Ontdek welke mogelijkheden binnenvaart en spoor bieden om uw transporten te verduurzamen.

In het lerend netwerk Multimodaal Transport komt een vaste, beperkte groep van gelijkgestemde bedrijven gedurende een semester vijf keer samen om te leren uit elkaars goede en minder goede ervaringen.

Slotevent Opticharge

Het laden en lossen van vrachtwagens is een manueel tijdsintensief proces. Vrachtwagenchauffeurs wachten dagelijks een aanzienlijk aantal uren bij magazijnen om te laden of te lossen. Langs de kant van de verladers worden laad- en losoperaties als een noodzakelijk kwaad gezien. Het VIL project OptiCharge heeft onderzocht hoe laad- en losprocessen efficiënter kunnen verlopen door […]

VIL Lerend Netwerk Stadslogistiek

Werkt uw bedrijf mee aan efficiënte en duurzame stadslogistiek en wilt u weten wat u nog meer kan doen om écht het verschil te maken? Of bent u net benieuwd naar de mogelijkheden die stadslogistiek kan bieden voor uw bedrijf? Dan is het VIL Lerend Netwerk ‘Stadslogistiek’ iets voor u!

Slotevent Digital Gateway 2 Government

Met het project Digital Gateway 2 Government heeft VIL IT-systemen ontworpen die bijdragen tot een vlottere, gedigitaliseerde communicatie tussen enerzijds bedrijven die in de gateways betrokken zijn bij de import- en exportprocessen en anderzijds de betrokken overheidsdiensten.

Webinar: Slotevent AR/VR Training for Logistics

AR (Augmented Reality) & VR (Virtual Reality) zijn disruptieve technologieën die een hele transformatie op gang zetten in de manier waarop we morgen zullen communiceren en samenwerken. VIL heeft in het project AR/VR Training for Logistics de mogelijkheden van deze technologie voor logistieke trainingen onderzocht. De resultaten zullen voorgesteld worden tijdens het slotevent op 10 december 2020.

Webinar: slotevent R!sult

Steden in Vlaanderen groeien en lopen meer en meer vast. Het toenemende aantal leveringen is één van de oorzaken van dit probleem. Er is dan ook een groeiende vraag naar maatregelen om steden leefbaar te houden. In het project R!sult (Responsive Sustainable Urban Logistics) is VIL samen met 22 bedrijven en 6 steden op zoek gegaan naar een geïntegreerde logistieke oplossing voor stadsbeleveringen.
De resultaten worden voorgesteld tijdens het slotevent op maandag 30 november 2020. Dit event gaat volledig digitaal door in de vorm van een webinar.

Baanbrekers virtueel – 23 november 2020

Tijdens ‘Baanbrekers 2020’ zet VIL bedrijven en organisaties in de kijker die kleine of grote stappen zetten naar multimodale transportoplossingen.

Slotevent Bouwhubs

De logistieke kosten in de bouw zijn aanzienlijk en door toenemende mobiliteitsproblemen wordt het steeds moeilijker om leveringen op tijd op een werf krijgen. VIL heeft samen met het onderzoekscentrum voor de bouw (WTCB) het logistieke concept van een bouwhub uitgewerkt. De resultaten worden op woensdag 30 september bekendgemaakt tijdens het slotevent in Brussels Kart in Groot-Bijgaarden. 

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

Koninklijkelaan 76 - B-2600 Berchem
T: +32 (0) 3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038
IBAN: BE59 0014 0122 5826
BIC: GEBABEBB

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
VIL