Agenda: VIL Events

Cyber security: cruciaal in de logistieke keten

Hoe goed is uw bedrijf gewapend tegen cyberaanvallen? Zijn uw bedrijfsdata echt veilig? Ontdek de kwetsbaarheden op het vlak van supply chain cyber security. VIL biedt hands-on advies van cyber security experts waar u meteen mee aan de slag kan.

Slotevent Cool & Fresh Delivery

In dit project hebben VIL en Flanders’ FOOD de mogelijkheden van e-commerce van verse gekoelde voedingsproducten onderzocht en hoe dit logistiek het best aangepakt wordt met oog op voedselveiligheid, duurzaamheid en betaalbaarheid. De resultaten zullen worden voorgesteld tijdens het slotevent op 14 februari 2023.

Afval in ‘Stroom’ Versnelling – Multimodaal event

15% van het vervoer in Vlaanderen is afval gerelateerd. Hoog tijd om deze gigantische stromen via de binnenvaart of het spoor te vervoeren aangezien hier just in time niet speelt.

Ontdek het potentieel van afvalstromen voor de modal shift tijdens dit boeiende event in Vilvoorde.

Gratis infosessie: Kom luisteren hoe u subsidies kan ontvangen!

Heeft u een idee waarmee u de logistieke activiteiten in uw bedrijf kan innoveren? Maar weet u niet hoe u hier verder, inhoudelijk en/of financieel, mee aan de slag kan gaan? VIL kan u helpen!

Schrijf u gratis in op de digitale infosessie op vrijdag 2 december 2022.

Unblock the City #3: Dynamic Access Control

Unblock The city is het derde en laatste event binnen het token-project. In Token onderzoekt VIL de mogelijkheden van Blockchain-technologie binnen stadslogistiek. Meer bepaald werd het concept dynamische toegangsregeling en automatisatie van last-mile transportplanning toegepast in Leuven, met uitvoerende partners Ninatrans, BD Logistics en korte keten-leverancier Kort’Om Leuven. Benieuwd wat dit in praktijk betekent? Kom dan zeker langs op 24 november in het Stadhuis van Leuven.

Masterclass Digitalisering (Volzet)

Vindt u dat de digitalisering in uw organisatie maar langzaam op gang komt ? En dat de reeds genomen initiatieven niet het gewenste resultaat opleveren? Welke volgende stappen kunt u nemen om bestaande processen en taken verder te automatiseren?
Dan is deze gratis masterclass voor u een schot in de roos!

Deze masterclass spitst zich toe op concrete toepassingen aan de hand van bewezen technologieën die u kunt toepassen om verder te automatiseren met een geringe impact op de bestaande bedrijfsapplicaties.
U kan zich weldra inschrijven volgens het first come, first serve principe. Deelnames zijn beperkt tot 15 personen. 

Baanbrekers 2022

Tijdens ‘Baanbrekers 2022’ zet Multimodaal.Vlaanderen, onderdeel van VIL bedrijven en organisaties in de kijker die kleine of grote stappen zetten naar multimodale transportoplossingen.
Op 22 november 2022 worden zowel stakeholders als verladers en logistieke dienstverleners samengebracht in Technopolis Mechelen. Tijdens dit event komen echte Baanbrekers aan het woord die met hun aanpak en hands-on mentaliteit het pad effenen voor de modal shift.
Schrijf u nu in voor dit uniek event!

Slotevent Delivery Booster

Het verouderde systeem van postadressen is vaak niet aangepast aan de logistieke vereisten voor het leveren van goederen. Dit leidt voor de chauffeurs tot tijdsverlies, meer afleverrondes en een verlies aan flexibiliteit. 
In dit project ontwikkelde VIL een app die bedrijven toelaat meer gedetailleerde locatiecodes vast te leggen die voldoen aan alle logistieke vereisten. Een bezorgpaspoort koppelt de leverspecificaties en wensen van de bestemmeling aan de locatiecode.
Het gebruik van de applicatie zal leiden tot een efficiëntere planning en uitvoering, een verhoogde servicegraad door een betere en up-to-date interactie tussen dienstverleners en hun klanten, en het vermijden van niet-thuis leveringen.
Wilt u meer weten over het project en de resultaten? Tijdens het slotevent op 10 november komt u er alles over te weten. U kan zich vanaf nu inschrijven.

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

Koninklijkelaan 76 - B-2600 Berchem
T: +32 (0) 3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038
IBAN: BE59 0014 0122 5826
BIC: GEBABEBB

VIL
VIL