Agenda: VIL Events

Afval in ‘Stroom’ Versnelling – Multimodaal event

15 % van het vervoer in Vlaanderen is afval- gerelateerd via de binnenvaart.
Ontdek het potentieel van deze grote afvalstromen voor de modal shift tijdens dit boeiende event in Vilvoorde.
Reserveer alvast 8 december in uw agenda!

Nieuwe leden Get-Together

Bedrijven die lid werden van VIL in 2022 worden uitgenodigd voor een informele get-together op 1 december.

Masterclass Digitalisering: eerste editie

Vindt u dat de digitalisering in uw organisatie maar langzaam op gang komt ? En dat de reeds genomen initiatieven niet het gewenste resultaat opleveren? Welke volgende stappen kunt u nemen om bestaande processen en taken verder te automatiseren?
Dan is deze gratis masterclass voor u een schot in de roos!

Deze masterclass spitst zich toe op concrete toepassingen aan de hand van bewezen technologieën die u kunt toepassen om verder te automatiseren met een geringe impact op de bestaande bedrijfsapplicaties.
U kan zich weldra inschrijven volgens het first come, first serve principe. Deelnames zijn beperkt tot 15 personen. 

Baanbrekers 2022

Tijdens ‘Baanbrekers 2022’ zet VIL bedrijven en organisaties in de kijker die kleine of grote stappen zetten naar multimodale transportoplossingen.
Voor wie? Elk in Vlaanderen gelegen bedrijf dat kan aantonen dat het bijdraagt tot duurzamer transport door in te zetten op multimodaal vervoer of nachttransport.
U kan zich nu inschrijven voor dit unieke event!

Slotevent Delivery Booster

Het verouderde systeem van postadressen is vaak niet aangepast aan de logistieke vereisten voor het leveren van goederen. Dit leidt voor de chauffeurs tot tijdsverlies, meer afleverrondes en een verlies aan flexibiliteit. 
In dit project ontwikkelde VIL een app die bedrijven toelaat meer gedetailleerde locatiecodes vast te leggen die voldoen aan alle logistieke vereisten. Een bezorgpaspoort koppelt de leverspecificaties en wensen van de bestemmeling aan de locatiecode.
Het gebruik van de applicatie zal leiden tot een efficiëntere planning en uitvoering, een verhoogde servicegraad door een betere en up-to-date interactie tussen dienstverleners en hun klanten, en het vermijden van niet-thuis leveringen.
Wilt u meer weten over het project en de resultaten? Tijdens het slotevent op 10 november komt u er alles over te weten. U kan zich vanaf nu inschrijven.

LogiLAUNCH® 2022

Met LogiLAUNCH® willen VIL en, Log!Ville en POM Limburg startups ondersteunen en stimuleren.
VIL sloot in 2021 een samenwerking af met POM Limburg en Log!Ville om het startupevent LogiLAUNCH naar een hoger niveau te tillen. Voortaan zal het matchmakingevent twee keer per jaar doorgaan, één keer in Log!Ville in Niel en één keer op de Thor-campus in Genk.
Inschrijvingen staan open!

Innovfest Vlaanderen

Vlaanderen telt zeven sectoren die strategisch belangrijk zijn voor de regio: logistiek, voeding, zorg, energie, materialen, chemie en marine. Voor al deze sectoren werd één cluster erkend als uniek aanspreekpunt.
7 verschillende clusters = 1 gemeenschappelijk doel: innovatie bij de bedrijven te brengen! Inschrijven kan vanaf dinsdag 20 september.

Clusters zijn dé onmisbare schakel in het innovatielandschap als facilitator, matchmaker, influencer, broker, subsidie adviseur, bruggenbouwer, nodendetector, kennisdeler en projectuitvoerder.
Tijdens Innovfest wordt u ondergedompeld in een wereld van verandering, gefaciliteerd door de speerpuntclusters en gerealiseerd door de Vlaamse bedrijfswereld. Het volledige ecosysteem passeert de revue.
Kom op 24 oktober naar Technopolis Mechelen. Verwacht u aan een dag netwerken met de innovatiefste Vlaamse bedrijven, een inspirerende keynote, een interactief debat en een demohal vol showcases van innovatieve Vlaamse projecten.

Slotevent Safe Warehouse

Met het project ‘Safe Warehouse’ betrachtte VIL de veiligheid van medewerkers op logistieke sites te verhogen door te onderzoeken welke bestaande of nieuwe technologische oplossingen een antwoord kunnen bieden op de meest voorkomende veiligheidsrisico’s. Binnen dit project worden de veiligheidsrisico’s en arbeidsongevallen in kaart gebracht. Dit om een beter inzicht te verwerven in de specifieke veiligheidsrisico’s en noden van de sector. De focus van dit project lag op het verhogen van de veiligheid op logistieke sites door de toepassing van nieuwe technologische oplossingen.
Bent u ook benieuwd naar de resultaten van dit project? Tijdens het slotevent op 20 oktober in de Communicatieloft te Gent worden de resultaten u voorgesteld.
Inschrijvingen staan open!

Slotevent Self-service in Logistics

Het ontvangen van mensen en goederen is bij bedrijven een grotendeels manueel en tijdrovend proces. In het project ‘Self-service in Logistics’ was de hoofdzaak van VIL om bij het hele ontvangstproces door middel van automatisatie alles efficiënter te laten verlopen.
De focus van ‘Self-service In Logistics’ lag op de technologische kant en niet de procesmatige kant van de receptie van mensen en goederen.

De resultaten van dit project worden voorgesteld tijdens dit slotevent op 13 oktober in Bluepoint te Berchem.
Inschrijvingen staan open!

West-Vlaanderen: maximaal synchromodaal

West-Vlaanderen gaat dit jaar opnieuw maximaal synchromodaal. Het bewijs? De talloze West-Vlaamse bedrijven die alvast de multimodale overstap hebben gemaakt. Ontdek tijdens dit thematische event hun ervaringen en wissel van gedachten met onze experts. Op het programma staan onder meer boeiende getuigenissen vanuit het perspectief van de belangrijkste West-Vlaamse aanbieders én de gebruikers van de bestaande multimodale infrastructuur.
Interesse? Schrijf u nu in!

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

Koninklijkelaan 76 - B-2600 Berchem
T: +32 (0) 3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038
IBAN: BE59 0014 0122 5826
BIC: GEBABEBB

VIL
VIL