Agenda: VIL Events

Slotevent Green Last Mile (E-Pack) – Uitgesteld

Met Green Last Mile (e-Pack) wil VIL webshops, logistieke dienstverleners en consumenten helpen om duurzame keuzes te maken. Hiervoor heeft VIL een uniforme rekenmethode en tool ontwikkeld voor webwinkels en logistieke dienstverleners om de consument duidelijkheid te verschaffen over de impact van zijn logistieke keuzes voor verpakking en verzending.

Masterclass Digitalisering

Vindt u dat de digitalisering in uw bedrijf maar langzaam op gang komt? En dat de reeds genomen initiatieven om de efficiëntie in uw bedrijf te verhogen niet het gewenste resultaat opleveren ? Dan is deze gratis masterclass Digitalisering wat u nodig heeft!

Gratis infosessie: Ontvang subsidies via VIL

Heeft u een idee waarmee u de logistieke activiteiten in uw bedrijf kan innoveren?
Maar weet u niet hoe u hier verder, inhoudelijk en/of financieel, mee aan de slag kan gaan? VIL kan u helpen!
Schrijf u in op de gratis digitale infosessie op vrijdag 2 juni 2023.

LogiLAUNCH® 2023

VIL en POM Limburg brengen u graag in contact met een selectie logistieke startups tijdens het LogiLAUNCH®-event op maandag 22 mei 2023.

Slotevent Logibat

Vrachtvervoer volledig onafhankelijk maken van fossiele brandstoffen: hoe haalbaar is het? En hoe geraken we daar? Het project Logibat heeft de huidige stand van zaken van batterij-elektrische vrachtwagens onderzocht: wat er nu al mogelijk is, welke ontwikkelingen we op korte termijn mogen verwachten en welke uitdagingen nog moeten aangegaan worden voor een bredere uitrol. De resultaten van het project worden bekendgemaakt tijdens het slotevent op 20 april 2023 in Log!Ville (Niel). De expo tijdens het event toont u bovendien verschillende modellen van elektrische vrachtwagens en laadapparatuur. Wilt u er ook bij zijn? Schrijf u snel in.

VIL Lerend Netwerk Automatisering en Robotisering

De trend naar automatisering en robotisering in magazijnen is ingezet!
Om competitief te blijven is het belangrijk dat uw bedrijf tijdig de omslag maakt. Welke concepten, technologieën en systemen zijn beschikbaar voor uw magazijn van de toekomst?
In het Lerend Netwerk Automatisering en Robotisering komt een vaste, beperkte groep van gelijkgestemde bedrijven gedurende een semester zes keer samen. Sprekers met kennis van zaken leiden de tocht doorheen deze thematiek en bespreken samen met u a.d.h.v. concrete voorbeelden welke opties er zijn.

VIL Lerend Netwerk Last Mile en Stadslogistiek

Werkt uw bedrijf mee aan een efficiënte en duurzame last mile delivery en wilt u weten wat u nog meer kan doen om écht het verschil te maken? Of bent u net benieuwd naar de mogelijkheden die last mile kan bieden voor uw bedrijf?
Dan is het VIL Lerend Netwerk ‘last mile’ iets voor u!

Trends in de logistiek event – editie maart

Allerlei maatschappelijke en economische veranderingen dwingen de logistieke sector om zich aan te passen. Nieuwe technologieën en concepten kunnen daarbij helpen.
Ze zijn niet langer een ver-van-ons-bed-show, maar een belangrijke opportuniteit en zelfs noodzaak voor de supply chain.
Tijdens dit event krijgt u inzicht in wat mogelijk is, vandaag en morgen, zodat u erop kunt inspelen en doordachte strategische keuzes kan maken.

Gratis infosessie: ontvang subsidies via VIL voor uw project!

Heeft u een idee waarmee u de logistieke activiteiten in uw bedrijf kan innoveren? Maar weet u niet hoe u hier verder, inhoudelijk en/of financieel, mee aan de slag kan gaan? VIL kan u helpen!
Schrijf u gratis in op de digitale infosessie op vrijdag 3 maart 2023.

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

Koninklijkelaan 76 - B-2600 Berchem
T: +32 (0) 3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038
IBAN: BE59 0014 0122 5826
BIC: GEBABEBB

VIL
VIL