Masterclass Digitalisering 2024

 


Hoewel digitalisering veel voordelen biedt en er steeds meer data van logistieke processen verzameld wordt, blijft het voor veel bedrijven een uitdaging om deze grote hoeveelheid data te gebruiken om hun processen efficiënter, sneller en duurzamer te maken. Daarenboven wordt deze data steeds meer kwetsbaar op het vlak van cyber security.  Als u meer wil weten hoe u hierin verdere stappen kunt zetten dan is deze gratis Masterclass Digitalisering wat u nodig heeft!

WAT KAN U VERWACHTEN?

In deze masterclass wordt ingegaan op concrete toepassingen die toelaten dat uw bedrijf meer datagedreven gaat werken. Er wordt er een overzicht gegeven van bestaande technologieën en de randvoorwaarden voor een succesvolle implementatie worden uitgelegd. Praktische cases worden uitgewerkt aan de hand van voorbeelden. Aaneensluitend worden er enkele nieuwe technologieën toegelicht die op termijn inzetbaar zijn voor een verdere automatisering in de logistieke sector.


“Digitalisering is de toekomst en VIL helpt de logistieke sector via de Masterclass Digitalisering om de nodige kennis, vaardigheden, ervaringen en technologieën te delen met collega’s uit de sector.” 

Glen Vandenhoudt – Business Controller Supply Chain CLP – Colruyt Group
Deelnemer 2de editie

“De VIL Masterclass digitalisering was een uiterst inspirerende en boeiende ervaring. De geselecteerde onderwerpen en praktijkvoorbeelden boden alle deelnemers de kans om te reflecteren en hierover in een dialoog te gaan met elkaar.”

Wouter Coppens – Senior Manager Business Analysts TMS – H.Essers
Deelnemer 2de editie


PARTNER

 

Praktisch

Doelgroep
CIO’s, ICT verantwoordelijken, projectleiders en supply chain managers van Vlaamse bedrijven met logistieke operaties (producenten, retailers en logistieke dienstverleners) die op zoek zijn naar concrete toepassingen om de digitalisering binnen hun bedrijf een boost te geven.

Alleen Vlaamse ondernemingen met commercieel oogmerk kunnen deelnemen (VLAIO voorwaarde).

Waar
Log!Ville, Galileilaan 3, 2845 Niel

Wanneer
Donderdag 21 maart 2024, van 09u30 – 16u30 met aansluitend een netwerkborrel

Prijs
Deze masterclass is gratis voor de VIL-doelgroep (producenten, retailers en logistieke dienstverleners) maar strikt beperkt tot 20 deelnemers (max. 2 deelnemers per bedrijf).
Snel zijn is de boodschap, vol is vol!

 

OPGELET

  • Kosteloos afmelden is niet mogelijk.
  • Bij onvoorziene gebeurtenissen is het aan de deelnemer om zelf voor een vervanger te zorgen (gelieve ons de volledige naam, functie en e-mailadres zo snel mogelijk door te geven via informatie@vil.be).
  • Bij laattijdige afmelding, no-show of indien geen collega-vervanger afgevaardigd wordt, zal de kost van € 375,00 + btw, het bedrag voor deze masterclass integraal en onherroepelijk in rekening gebracht worden.

Programma

In deze derde editie wisselen concrete voorbeelden, best practices, uitgewerkte use cases en nieuwe concepten elkaar af.

09u30 Verwelkoming & intro
09u45 Oplossingen om datadeling in de logistieke keten te faciliteren
11u00 Pauze
11u15 Beveilig uw organisatie. De nieuwe NIS2 richtlijn voor de logistiek: hoe wordt u compliant en hoe bepaalt u uw cyber strategie ?
12u30 Broodjeslunch
13u00 Voorstelling van enkele innovatieve showcases in het demonstratiecentrum Log!ville
14u00 Hoe kun je slimmere beslissingen nemen met business intelligence software?
15u15 Pauze
15u30 Beveilig uw software: hoe bouw je of selecteer je veilige oplossingen?
16u30 Netwerkborrel

Inschrijven

Dit event is volzet.

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

VIL VZW

De Burburestraat 6-8
B-2000 Antwerpen
T: +32 (0)3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038

VIL
VIL