Agenda: Waar is VIL aanwezig

Alternatieve brandstoffen

Duurzaam transport: van brandstofefficiëntie naar zero-emissie
Nieuwe regelgeving en Europese Fit for 55-plannen maken van klimaatactie een topprioriteit voor de transportsector.

ING nodigt u gratis uit om samen met ondernemers, experten en pioniers de toekomst van de transportsector in kaart te brengen.
De studie werd onder leiding van VIL en in samenwerking met Hogeschool Thomas More en LIW uitgevoerd in opdracht van ING.

Netwerkevent ‘Green Deal Anders Verpakt’

Op 9 juni organiseert VIL, samen met ‘Green Deal Anders’ Verpakt een netwerkevent voor partijen die al besloten hebben om deel te nemen via een pilootproject en voor bedrijven die nog meer informatie daarover willen inwinnen alvorens deel te nemen. 

Het wordt een mix van korte presentaties en gesprekken die de deelnemers op voorhand kunnen vastleggen via Conversation Starter (een matchmaking platform).

Flanders AI Forum 2022

Ontdek op dinsdag 7 juni wat Vlaanderen te bieden heeft op het vlak van datagebruik en Artificiële Intelligentie . Op één dag en één locatie komen Vlaamse ondernemers samen met digitale experten uit de bedrijfs-, onderzoeks- en onderwijswereld.

Webinar ‘Pakjeseconomie’

Zijn pakjesbezorgers moderne slaven of blijft de e-commerce en de daaraan verbonden pakjeseconomie een model voor de toekomst? Over die vraag buigen we ons samen met Roel Gevaers, professor transporteconomie en e-commerce aan de Universiteit Antwerpen en docent aan de Antwerp Management School. Hij neemt ons mee in de geschiedenis van de pakketbezorging in Vlaanderen en legt vanuit die historiek het huidige economische model achter de bezorgdiensten bloot. In zijn betoog legt Gevaers ook de link met de e-commercebedrijven en, niet te vergeten, met de rol van de consument.

VIL projectleider Geert Verbelen vertelt ons over innovatieve projecten binnen de pakketbezorging en hoe de sector zelf kijkt naar de manier waarop ze vandaag werkt.

Thematisch event ‘Waarborgsystemen en logistieke retourmodellen’

Welke opties bestaan er bij het introduceren van herbruikbare verpakkingen? Hoe ga je om met de onzekerheid rond recuperatie van verpakkingen? Welke waarborg moet ik vragen voor mijn verpakkingen? En moet ik wel een waarborg vragen? Zijn er grote verschillen tussen de logistieke modellen?
Op 25 april gaan we dieper in op deze en andere vragen met een aantal gastsprekers en in break-out groepen.

BeCommerce Market Monitor 2022

Ontdek het jaaroverzicht van de 🇧🇪 consumentenmarkt tijdens de “BeCommerce Market Monitor” webinar! Deze speciale editie brengt u up-to-date over de trends en facts & figures van 2021, verspreid over twintig gevestigde marktsegmenten.
VIL projectleider Geert Verbelen zal er het project Green Last Mile toelichten.

VOKA Dag Duurzaam Ondernemen

Op 26 oktober 2021 organiseert VOKA de Dag Duurzaam Ondernemen in Tour & Taxis, Brussel.
De dag wordt georganiseerd voor de deelnemers aan het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen en geïnteresseerden.
VIL manager, Steve Sel en Manager Multimodaal.Vlaanderen, Peter Lagey, zullen samen een workshop geven over de toekomst van duurzame logistiek en transport.

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

Koninklijkelaan 76 - B-2600 Berchem
T: +32 (0) 3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038
IBAN: BE59 0014 0122 5826
BIC: GEBABEBB

VIL
VIL