Agenda: Waar is VIL aanwezig

Logistiek Vastgoed België 2024

Op het drukbezochte seminarie Logistiek Vastgoed België 2024 geeft Steve Sel van VIL u een actuele update van het nieuwe project ‘Duurzame logistieke terreinen’. Met een heldere visie, businessmodellen, best practices en pilootprojecten inspireren en stimuleert VIL (samen met Vlakwa, VITO en UAntwerpen) de logistieke sector voor duurzamere terreinen en vastgoed. Onder leiding van Bart […]

Multimodaal Transport Expo – Breda

Zal de Europese regelgeving rond duurzaamheid de modal shift faciliteren, of slaat Europa de bal mis? Moeten multimodale initiatieven meer subsidies krijgen? En welk groeiperspectef is er voor de havens in Vlaanderen en Nederland als toegangspoort voor de wereldhandel? Sluit u aan bij de inhoudelijke sessies op Multimodaal Transport Expo, waar we antwoorden zoeken op […]

Opleiding Cross-border E-commerce

Ben je een ondernemer die actief is in de e-commercebranche en wil je graag internationaal uitbreiden? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! Op dinsdag 27 juni organiseren SafeShops.be en BeCommerce een opleiding over cross-border e-commerce. Eén dag op locatie die de aftrap vormt van een opleidingstraject waarin je alle aspecten van cross-border e-commerce leert […]

Belgisch-Nederlandse Havendag

Flows, Nieuwsblad Transport en het Consulaat-generaal van Nederland in Antwerpen organiseren op 22 juni de Belgisch-Nederlandse Havendag.

Denuo Climate Event: Reduce CO2 in/with Recycling

De Belgische afval- en recyclagesector behoort tot de Europese top 5 van landen met de laagste CO2-uitstoot per inwoner. En daar dragen de leden van Denuo elke dag hun steentje toe bij.
Benieuwd hoe groot hun bijdrage is? Of hoe ze hun uitstoot nog verder kunnen verminderen? U komt het allemaal te weten tijdens het Denuo Climate Event ‘Reduce CO2 in/with Recycling’ op 15 juni vanaf 10.00 uur in Quartier Papier in Zaventem.

Multimodaal Transport Expo

Tijdens Multimodaal Transport Expo 2023 vinden de Vlaamse en Nederlandse transport- en logistieke sector elkaar op de beursvloer, maar ook tijdens het uitgebreide programma. Denk hierbij aan onder andere interviews op mainstage met topsprekers uit de sector, kennissessies en talkshows, interactieve workshops of presentaties door onze partners. Schroom niet om de afsluitende netwerkborrel bij te […]

De Benelux als laboratorium voor de interne markt

Op 8 december 2022 organiseert de Benelux een besloten ronde tafel over de Benelux Interne Markt. De bijeenkomst heeft tot doel concrete onderwerpen voor toekomstige Benelux-samenwerking te identificeren en inzicht te geven in feitelijke interne marktbelemmeringen voor Benelux-bedrijven.

Douanecongres 2022

Op dinsdag 22 november organiseren Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en Flows de achtste editie van het Douanecongres.
Tijdens het debat ‘Stroomlijnen van het aangifte- en controleproces’, bespreekt Eric Verlinden, Manager Research bij VIL, samen met Bert Matthijs (AAD&A) en Thomas Van Asch (Air Cargo Belgium) dit onderwerp.

Iedereen die rechtstreeks of onrechtstreeks met douane te maken heeft, zal ongetwijfeld een boeiende namiddag beleven.

Inspiratiedag: Duurzame logistiek, niet enkel haalbaar in (centrum)steden

Op 22 september organiseert het Netwerk Duurzame Mobiliteit de Inspiratiedag ‘Duurzame logistiek, niet enkel haalbaar in (centrum)steden’.
Kom tijdens deze sessie meer te weten over actuele Vlaamse initiatieven m.b.t. duurzame logistiek, met een focus op kleine steden en meer landelijke gemeenten.
Geert Verbelen, Projectleider bij VIL deelt de resultaten mee van het project ‘Rural Parcel Delivery’ waarbij VIL is op zoek gegaan naar efficiëntieverbetering bij de levering van pakketten in het buitengebied.
Schrijf u nu in!

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

De Burburestraat 6-8, 2000 Antwerpen
T: +32 (0) 3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038
IBAN: BE59 0014 0122 5826
BIC: GEBABEBB

VIL
VIL