Masterclass Digitalisering: de kracht van data

 


Ontdek de kracht van data tijdens onze exclusieve masterclass digitalisering!

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is een nieuwe Europese richtlijn die bedrijven verplicht om hun duurzaamheidsprestaties te rapporteren. Een belangrijk onderdeel van de CSRD is de rapportage over uitstoot. Zelfs als logistieke bedrijven niet direct aan de rapportageverplichtingen onderworpen zijn, is de kans groot dat ze toch rapportages zullen moeten aanleveren aan hun klanten.

De CSRD  en andere regelgeving zet bedrijven aan tot  verdere digitalisering.  Maar hier stuit men vaak op een struikelblok want hoewel digitalisering tal van voordelen biedt en de hoeveelheid data uit logistieke processen steeds groter wordt, blijft het voor veel bedrijven een uitdaging om met deze data waarde te creëren en efficiënter, sneller en duurzamer te werken.

WAT KAN U VERWACHTEN ?

Tijdens deze masterclass gaan we dieper in op concrete toepassingen die uw bedrijf toelaten meer datagedreven te werken. Van BI tot AI en hyperautomation, bieden we een overzicht van bestaande technologieën en leggen de randvoorwaarden uit voor een succesvolle implementatie.

In de namiddag behandelen we een volledige case rond de impact van CSRD op de logistieke keten, met praktische tips die je helpen bij het bepalen van jouw strategie voor CO2 rapportering en een uitgewerkt voorbeeld van CO2-emissieberekening en -rapportage voor zowel transportbedrijven als opdrachtgevers.

Mis deze kans niet om uw bedrijf vooruit te helpen in duurzame logistiek. Schrijf u vandaag nog in voor onze masterclass!


“Digitalisering is de toekomst en VIL helpt de logistieke sector via de Masterclass Digitalisering om de nodige kennis, vaardigheden, ervaringen en technologieën te delen met collega’s uit de sector.” 

Glen Vandenhoudt – Business Controller Supply Chain CLP – Colruyt Group
Deelnemer voorgaande editie

“De VIL Masterclass digitalisering was een uiterst inspirerende en boeiende ervaring. De geselecteerde onderwerpen en praktijkvoorbeelden boden alle deelnemers de kans om te reflecteren en hierover in een dialoog te gaan met elkaar.”

Wouter Coppens – Senior Manager Business Analysts TMS – H.Essers
Deelnemer voorgaande editie


PARTNER

 

Praktisch

Doelgroep

CIO’s, ICT verantwoordelijken , projectleiders  en supply chain managers van  Vlaamse  bedrijven met logistieke operaties (producenten, retailers en logistieke dienstverleners)  die op zoek zijn naar concrete toepassingen om de digitalisering binnen hun bedrijf  een boost te geven. 

Alleen Vlaamse ondernemingen met commercieel oogmerk kunnen deelnemen (VLAIO voorwaarde).

Waar
Log!Ville, Galileilaan 3, 2845 Niel

Wanneer
Woensdag 26 juni 2024, van 09u30 – 16u30 met aansluitend een netwerkborrel

Prijs
Deze masterclass is gericht op de VIL-doelgroep (producenten, retailers en logistieke dienstverleners). De kostprijs bedraagt € 210,00 euro per deelnemer. 

OPGELET

  • Bij onvoorziene gebeurtenissen is het aan de deelnemer om zelf voor een vervanger te zorgen (gelieve ons de volledige naam, functie en e-mailadres zo snel mogelijk door te geven via informatie@vil.be).
  • Indien no show, zal de kost van € 210,00 + btw, het bedrag voor deze masterclass, integraal in rekening gebracht worden.

Programma

09u30 Verwelkoming & intro
09u45 Datagedreven beslissingen nemen met business intelligence
Een uitgewerkt stappenplan voor een succesvolle implementatie van business intelligence
10u45 Pauze
11u00 Zet uw data aan het werk
Haal meer uit data met nieuwe tools en technologieën zoals A.I. en hyper automation 
12u30 Broodjeslunch
13u00 Voorstelling van enkele innovatieve showcases  in het demonstratiecentrum Log!ville
14u00 Duurzaamheidsrapportering voor de logistieke sector
Wat betekent CSRD voor jouw bedrijf? Hoe wordt je compliant en hoe bepaalt u uw duurzaamheidsstrategie ? Waaraan moet uw rapportering voldoen ?
15u15 Pauze
15u30 CO2-emissies berekenen, toewijzen en rapporteren volgens de nieuwe Europese ISO 14083 norm
Hoe begint u eraan ? Welke data en welke berekeningsmethodes dient u te gebruiken ?  Welke data dient er worden gedeeld  tussen logistieke dienstverleners  en opdrachtgevers. Voorbeeld van een reële case.
16u30 Netwerkborrel

Inschrijven

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

VIL VZW

De Burburestraat 6-8
B-2000 Antwerpen
T: +32 (0)3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038

VIL
VIL