Steunmaatregelen

Subsidiemogelijkheden via VIL voor bedrijven en onderzoeksinstellingen

Als speerpuntcluster beschikt VIL over een gereserveerd budget bij VLAIO om innovatieve projecten van bedrijven financieel te steunen. VIL helpt u niet alleen met het zoeken van de juiste technische en/of academische partners, maar begeleidt u ook om uw VLAIO-projectdossier succesvol uit te werken. Via het VIL-budget kunnen zowel bedrijven als onderzoeksinstellingen hun project laten financieren.

Welke projecttypes komen in aanmerking?

Zowel O&O- als ICON-projecten komen in aanmerking.

Hoe begint u eraan?

Het enige wat u moet doen om te starten is uw innovatief idee uitleggen in een simpele projectfiche.
Download hier de projectfiche voor O&O-projecten en de projectfiche voor ICON-projecten.

Vergoeding

No cure, no pay en lidmaatschap bij VIL tijdens de gehele projectperiode.

Meer weten?

Contacteer Eddy Hagen, Adviseur Research VIL op het nummer: 03/229 05 37
of via mail: eddy.hagen@vil.be.

 
Download hier de brochure.

 

Agentschap Innoveren & Ondernemen

www.vlaio.be

Agentschap Innoveren & Ondernemen

VLAIO, het Agentschap Innovatie & Ondernemen, heeft een team bedrijfsadviseurs die u helpen in uw zoektocht naar subsidies via de reguliere kanalen die bestaan naast de subsidies via VIL.

Volgende bedrijfsadviseurs werden specifiek voor VIL en bijgevolg de logistieke sector aangesteld:

Nog vragen?
Neem contact met Eddy Hagen, Adviseur Research VIL op het nummer: 03/229 05 37
of via mail: eddy.hagen@vil.be.

Kmo-portefeuille

De kmo-portefeuille is een laagdrempelige en interactieve webtoepassing waarlangs ondernemers subsidies kunnen bekomen van de Vlaamse overheid voor ondersteuning in hun processen van ondernemen, innoveren en internationaliseren.
Via de kmo-portefeuille zijn er subsidies mogelijk voor advies, die worden ingekocht bij erkende dienstverleners, waaronder VIL. Dankzij deze erkenning (DV.A211466) kunnen ondernemers bovendien overheidssteun krijgen voor onze adviesdiensten.

In juli 2022 heeft de Vlaamse regering beslist om de kmo-portefeuille toe te spitsen op toekomstgerichte thema’s. Enkel volgende thema’s komen nog in aanmerking: bedrijfsstrategie, beroepsspecifieke competenties, digitalisering, duurzaamheid, financiële geletterdheid, innovatie, internationalisering en personeelsmanagement. Meer informatie over deze wijziging vindt u hier.

Verhogingen kmo-portefeuille

Er is sinds april 2023 een verhoogde steun voor volgende opleidingen of advies met betrekking tot energietransitie. De steun bedraagt dan resp. 45% (kleine onderneming) en 35% (middelgrote onderneming). Dezelfde verhoogde steunpercentages gelden ook voor het thema cybersecurity.
Het systeem van de werkbaarheidscheque en de verhoging van het jaarlijks budget van de kmo-portefeuille voor acties werkbaar werk, werd ook voor 2023 verlengd.

Meer informatie over deze steunmaatregel: www.kmo-portefeuille.be of neem contact met Eddy Hagen, Adviseur Research VIL op het nummer: 03/229 05 37
of via mail: eddy.hagen@vil.be.

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

VIL VZW

De Burburestraat 6-8
B-2000 Antwerpen
T: +32 (0)3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038

VIL
VIL