Steunmaatregelen

Subsidiemogelijkheden via VIL voor bedrijven en onderzoeksinstellingen

Als speerpuntcluster beschikt VIL over een gereserveerd budget bij VLAIO om innovatieve projecten van bedrijven financieel te steunen. VIL helpt u niet alleen met het zoeken van de juiste technische en/of academische partners, maar begeleidt u ook om uw VLAIO-projectdossier succesvol uit te werken. Via het VIL-budget kunnen zowel bedrijven als onderzoeksinstellingen hun project laten financieren.

Welke projecttypes komen in aanmerking?

Zowel O&O- als ICON-projecten komen in aanmerking.

Hoe begint u eraan?

Het enige wat u moet doen om te starten is uw innovatief idee uitleggen in een simpele projectfiche.
Download hier de projectfiche voor O&O-projecten en de projectfiche voor ICON-projecten.

Vergoeding

No cure, no pay en lidmaatschap bij VIL tijdens de gehele projectperiode.

Meer weten?

Lees de VIL subsidiebrochure 

of contacteer Eddy Hagen (eddy.hagen@vil.be of 03/229 05 37)

Agentschap Innoveren & Ondernemen

www.vlaio.be

Agentschap Innoveren & Ondernemen

VLAIO, het Agentschap Innovatie & Ondernemen, heeft een team bedrijfsadviseurs die u helpen in uw zoektocht naar subsidies via de reguliere kanalen die bestaan naast de subsidies via VIL.

Volgende bedrijfsadviseurs werden specifiek voor VIL en bijgevolg de logistieke sector aangesteld:

Nog vragen?
Neem contact met Eddy Hagen, VIL- Innovatiecoach, op het nummer: 03/229 05 37
of via mail: eddy.hagen@vil.be.

Kmo-portefeuille

De kmo-portefeuille is een laagdrempelige en interactieve webtoepassing waarlangs ondernemers subsidies kunnen bekomen van de Vlaamse overheid voor ondersteuning in hun processen van ondernemen, innoveren en internationaliseren.
Via de kmo-portefeuille zijn er subsidies mogelijk voor advies, die worden ingekocht bij erkende dienstverleners, waaronder VIL. Dankzij deze erkenning (DV.A211466) kunnen ondernemers bovendien overheidssteun krijgen voor onze adviesdiensten.

In juli 2022 heeft de Vlaamse regering beslist om de kmo-portefeuille toe te spitsen op toekomstgerichte thema’s. Enkel volgende thema’s komen nog in aanmerking: bedrijfsstrategie, beroepsspecifieke competenties, digitalisering, duurzaamheid, financiële geletterdheid, innovatie, internationalisering en personeelsmanagement. Meer informatie over deze wijziging vindt u hier.

Verhoging kmo-portefeuille: de werkbaarheidscheque
Sinds 2019 is er naast de reeds gekende mogelijkheden van de kmo-portefeuille nu ook de ‘werkbaarheidscheque’. Hiermee kunnen kmo’s financiële steun krijgen om een versnelling hoger te schakelen op het vlak van werkbaar werk. 

Meer informatie over deze steunmaatregel: www.kmo-portefeuille.be of neem contact op met Eddy Hagen, Innovatie Adviseur VIL: eddy.hagen@vil.be.

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

Koninklijkelaan 76 - B-2600 Berchem
T: +32 (0) 3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038
IBAN: BE59 0014 0122 5826
BIC: GEBABEBB

VIL
VIL