VIL-LITC themareeks ‘Best practices in sustainable logistics’

Het aangename (netwerken) aan het nuttige (leren) koppelen? Dat kan eenvoudig, door zich in te schrijven voor de VIL-LITC themareeks rond Sustainable Logistics. De ideale manier om te netwerken, kennis te ontwikkelen en delen op het gebied van trends en best practices m.b.t. duurzame logistiek. Tijdens deze reeks komen verschillende actuele thema’s aan bod waarbij de getuigenissen van verladers en logistieke dienstverleners u kunnen inspireren en motiveren.  Deelnemen aan dit lerend netwerk levert frisse ideeën en nieuwe contacten op en biedt een goede bodem om nieuwe kennis te creëren. Bovendien kunnen leden van het VIL aan elke sessie één persoon gratis laten deelnemen.

4 Sessies

Telkens van 15u30 – 19u00 (inclusief netwerkborrel)

do. 16/10/2014, ‘E3 packaging’

Bij logistieke verpakking wordt steeds gezocht naar de balans tussen efficiëntieeffectiviteit en ecologie. Uit een recent afgerond VIL project blijkt onder meer dat meer verpakking in een aantal gevallen leidt tot een daling van kosten én CO2-emissies. Een andere conclusie leert dat slimmer en efficiënter verpakken heel wat  kilometers kan besparen waardoor tot  30% bespaard kan worden op de transportfactuur.

di. 16/12/2014, ‘Best of Lean and Green’

Met aansluitend uitreiking van ‘Lean and Green Awards’ door provinciegouverneur Cathy Berx. Lean and Green Vlaanderen gaat zijn derde jaar in, tijd voor een ‘best of’. Naast een indrukwekkende lijst van maatregelen die goed zijn voor CO2 en portemonnee, zoemen enkele winnaars en experten dieper in op innovatieve business cases en concrete opportuniteiten.

di. 24/02/2015, ‘Waste logistics’

Recycleren en hergebruiken – en dus ook de logistiek van afval en gerecupereerde grondstoffen – zal de komende jaren nog meer op de voorgrond komen.

do. 23/04/2015, ‘Logistiek en hernieuwbare energie, natuurlijk!’

Hernieuwbare energie is energie die gewonnen wordt uit onuitputtelijke bronnen. Denk maar aan windenergie, waterkracht, zonne-energie, bio-massa, enz. Hernieuwbare energiebronnen zijn cruciaal in de strijd tegen broeikasgassen en ze verminderen onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Hoe kunnen we voor logistieke gebouwen en transport de mogelijkheden van hernieuwbare energie maximaal benutten? wat brengt de toekomst? Kom en zie en hoor zelf wat mogelijk is.

Locatie

Nikelaan 1 2430 Laakdal

  LITC foto

LITC Laakdal

Prijs

  • VIL leden: 1e deelnemer gratis, € 65 vanaf de tweede deelnemer per sessie
  • Niet-leden: € 140 per sessie

Registreren

De themasessies zijn afgesloten.

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

VIL VZW

De Burburestraat 6-8
B-2000 Antwerpen
T: +32 (0)3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038

VIL
VIL