VIL Lerend Netwerk Stadslogistiek – 3de editie

INNOVATIE – INTERACTIE – NETWERKING

 

Werkt uw bedrijf mee aan efficiënte en duurzame stadslogistiek en wilt u weten wat u nog meer kan doen om écht het verschil te maken? Of bent u net benieuwd naar de mogelijkheden die stadslogistiek kan bieden voor uw bedrijf? Dan is het VIL Lerend Netwerk ‘Stadslogistiek’ iets voor u!

De eerste twee reeksen van het Lerend Netwerk Stadslogistiek waren een daverend succes, getuige deze testimonial van Jens Peeters, Head of Operations Engineering & Innovation bij DPD Belux: “Het Lerend Netwerk Stadslogistiek geeft zowel interessante inzichten, contacten als bruikbare nieuwe ideeën. Door de brede waaier aan onderwerpen, heb ik een ruimer perspectief verkregen op de vele verschillende aspecten met betrekking tot stadslogistiek.”

U krijgt nu de gelegenheid om de voordelen van het Lerend Netwerk Stadslogistiek zelf te ervaren. Dit Lerend Netwerk spitst zich toe op bewezen en toekomstige modellen en technologieën die streven naar efficiëntie en leefbaardheid in de stad. Denk hierbij aan microhubs en lockers in de stad, hubs in de stadsrand en autonome voertuigen, … Hoe kan uw bedrijf hieraan bijdragen? Tijd om de koppen bij elkaar te steken en samen oplossingen uit te werken die ons allemaal vooruit helpen.

Met de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen en UNIZO biedt VIL deze dienstverlening aan om groei en innovatie in onze sector te stimuleren.

Geef uw bedrijf een boost door met gelijkgestemden actief op zoek te gaan naar oplossingen en nieuwe inzichten!

Wat kan u verwachten?

De groepsdynamiek en actieve dialoog onderscheiden een Lerend Netwerk van een seminarie. Een vaste groep van professionelen vormt uw netwerk en kritisch klankbord om samen uitdagingen aan te pakken.

Dit Lerend Netwerk bestaat uit vijf sessies van een halve dag, verdeeld over een half jaar.
Wat centraal staat tijdens dit Lerend Netwerk:

  • Delen van ervaringen
  • Interactief uitwerken van oplossingen voor specifieke problemen
  • Tools om innovatie praktisch en resultaatgericht aan te pakken
  • Netwerken met de deelnemende partners
  • Sprekers met jarenlange ervaring en expertise

Voor wie?

Voor alle Vlaamse ondernemingen en Vlaamse organisaties met een commercieel oogmerk die de kennis in hun bedrijfsvoering willen toepassen (zoals intercommunales en maatwerkbedrijven) en voor wie bereikbare steden belangrijk zijn. Zowel VIL-leden als niet-leden kunnen deelnemen. Per bedrijf kunnen er maximaal 2 personen deelnemen.

Waarom deelnemen?

Deelnemers uit vorige edities van het lerende netwerk Stadslogistiek apprecieerden vooral de inspirerende presentaties, interessante best practices, de waardevolle input voor hun lange termijn strategie en de direct bruikbare tips en inzichten.


Programma

Alle sessies vinden plaats in Log!Ville, het demo- en belevingscentrum voor innovatie in de logistiek.

17/02/2022  Innoveren kan u leren
17/03/2022 Efficiënter de stad in en uit: consolidatie van goederen in hubs, micro- en nanohubs
21/04/2022 Op naar zero emissie stadslogistiek: van fietskoeriers tot autonome voertuigen
19/05/2022  Nieuwe technologische ontwikkelingen voor stadslogistiek
16/06/2022 Lessons learned & sharing best practices (incl. rondleiding in belevingscentrum Log!Ville en een netwerkdrink achteraf)

Hoeveel kost uw deelname?

650 euro, excl. BTW, voor het hele traject.
Inbegrepen in de prijs: 

  • Deelname aan de vijf sessies
  • Gast- en VIL-sprekers met jarenlange ervaring en expertise
  • Gratis 1-op-1 nabespreking mogelijk
  • Gratis download van een selectie VIL-rapporten m.b.t. stadslogistiek

Inschrijven

Het aantal deelnemers is beperkt tot 15 met een maximum van 2 deelnemers per bedrijf. Wacht dus niet met u aan te melden!

Dit lerend netwerk is volzet. Wenst u op de hoogte te blijven van een volgende lerend netwerk rond stadslogistiek? Stuur een mailtje naar informatie@vil.be. 


VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

Koninklijkelaan 76 - B-2600 Berchem
T: +32 (0) 3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038
IBAN: BE59 0014 0122 5826
BIC: GEBABEBB

VIL
VIL