VIL Lerend Netwerk Multimodaal Transport

INNOVATIE – INTERACTIE – NETWERKING

 

Logistieke dienstverleners en verladers zullen moeten evolueren naar een mobieler en leefbaarder Vlaanderen. Ontdek welke mogelijkheden binnenvaart en spoor bieden om uw transporten te verduurzamen.

In het lerend netwerk Multimodaal Transport komt een vaste, beperkte groep van gelijkgestemde bedrijven gedurende een semester vijf keer samen om te leren uit elkaars goede en minder goede ervaringen.
Aan de hand van concrete best practices toetsen onze experts de theorie aan de praktijk. Zowel individuele bedrijfscases als samenwerkingsverbanden komen aan bod.

Kom aan boord van deze multimodale ontdekkingsreis en laat de kruisbestuiving tussen bedrijven u inspireren om concrete oplossingen te vinden voor gedeelde uitdagingen.


Wat kan u verwachten?

De groepsdynamiek en actieve dialoog onderscheiden een Lerend Netwerk van een seminarie. Een vaste groep van professionelen vormt uw netwerk en kritisch klankbord om samen uitdagingen aan te pakken.

Dit Lerend Netwerk bestaat uit vijf sessies van een halve dag, verdeeld over een half jaar.
Wat centraal staat tijdens dit Lerend Netwerk:

  • Delen van ervaringen
  • Interactief uitwerken van oplossingen voor specifieke problemen
  • Tools om innovatie praktisch en resultaatgericht aan te pakken
  • Netwerken met de deelnemende partners

Voor wie?

Voor alle Vlaamse ondernemingen en Vlaamse organisaties met een commercieel oogmerk die de kennis in hun bedrijfsvoering willen toepassen (intercommunales, maatwerkbedrijven, ..) die hun transport duurzamer willen organiseren.  Zowel VIL-leden als niet-leden kunnen deelnemen.


Programma

Alle sessies vinden plaats van 8 uur tot 11 uur. De eerste sessie is digitaal, de overige sessies gaan door in BluePoint Antwerpen (Filip Williotstraat 9, 2600 Antwerpen). Meer details volgen later.

 26/02/2021 Innoveren kan u leren, verduurzamen ook
19/03/2021 Binnenvaart, shortsea en estuair: een zee aan opportuniteiten
23/04/2021 Spoor: onbekend maakt onbemind
21/05/2021  Van de theorie naar de praktijk: best practices
11/06/2021 Lessons learned 

Hoeveel kost uw deelname?

710 euro, excl. BTW, voor het hele traject.
Inbegrepen in de prijs: 

  • Deelname aan de vijf sessies
  • Gast- en VIL-sprekers met jarenlange ervaring en expertise
  • Gratis 1-op-1 nabespreking mogelijk
  • Gratis download van alle VIL-rapporten m.b.t. duurzaam transport

Inschrijven

Dit lerend netwerk is volzet. U kan zich aanmelden voor de wachtlijst in geval van annulatie van een deelnemer en/of bij het organiseren van een volgende sessie rond multimodaal transport. Stuur in dat geval een e-mail naar informatie@vil.be .


Dit Lerend Netwerk maakt deel uit van het Industriepartnerschap waarbinnen 17 Vlaamse innovatiepartners een geïntegreerde dienstverlening aanbieden om groei en innovatie in de Vlaamse industrie te stimuleren in de 3 volgende thema’s : Industrie 4.0, Digitalisering & Duurzaamheid. Ze doen dat onder leiding van Agoria en Sirris en met de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen.

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

VIL VZW

De Burburestraat 6-8
B-2000 Antwerpen
T: +32 (0)3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038

VIL
VIL