VIL Lerend Netwerk Automatisering en Robotisering

INNOVATIE – INTERACTIE – NETWERKING

 

De trend naar automatisering en robotisering in magazijnen is ingezet!

Om competitief te blijven is het belangrijk dat uw bedrijf tijdig de omslag maakt. Uiteraard blijft de grote uitdaging om door de bomen het bos te blijven zien: welke concepten, technologieën en systemen zijn beschikbaar voor uw magazijn van de toekomst?

In het Lerend Netwerk Automatisering en Robotisering komt een vaste, beperkte groep van gelijkgestemde bedrijven gedurende een semester vijf keer samen. Sprekers met kennis van zaken leiden de tocht doorheen deze thematiek en bespreken samen met u a.d.h.v. concrete voorbeelden welke opties er zijn.

Ga de uitdaging aan en laat de kruisbestuiving tussen bedrijven u inspireren om concrete oplossingen te vinden voor een flexibel en toekomstbestendig magazijn.


“Ik vond het boeiend tijdens het thema robotisering en automatisering te zien hoe technologische ontwikkelingen in verschillende creatieve toepassingen kunnen worden gebruikt. Ik heb alleszins inspiratie opgedaan voor een paar nieuwe projecten: amrs voor intern pallettrransport, smart wearables voor opleiding en begeleiding operators en drones voor magazijninventarisatie.”

– Antoine Frijlink, Logistics Engineer – Volvo Group Trucks Operations
en deelnemer Lerend Netwerk Automatisering & Robotisering


Wat kan u verwachten?

De groepsdynamiek en actieve dialoog onderscheiden een Lerend Netwerk van een seminarie. Een vaste groep van professionelen vormt uw netwerk en kritisch klankbord om samen uitdagingen aan te pakken.

Dit Lerend Netwerk bestaat uit vijf sessies van een halve dag.
Wat centraal staat tijdens dit Lerend Netwerk:

  • Delen van ervaringen
  • Interactief uitwerken van oplossingen voor specifieke problemen
  • Tools om innovatie praktisch en resultaatgericht aan te pakken
  • Netwerken met de deelnemende partners

Voor wie?

Voor alle Vlaamse ondernemingen en Vlaamse organisaties met een commercieel oogmerk die de kennis in hun bedrijfsvoering willen toepassen (intercommunales, maatwerkbedrijven, ..) die zoeken naar concrete oplossingen om hun magazijn future proof te maken. Zowel VIL-leden als niet-leden kunnen deelnemen.


Programma

Alle namiddagsessies vinden plaats van 14 uur tot 17 uur. De sessies zullen fysiek en corona-proof doorgaan in Bluepoint Antwerpen.  De laatste sessie gaat door bij Log!ville (inclusief rondleiding). 

09/03/2022 Innoveren kan u leren
30/03/2022 Op naar een geautomatiseerd en gerobotiseerd magazijn!
04/05/2022 Slimme wearables (smart glasses, VR-brillen,…)  maken opmars in  de logistiek
01/06/2022  Waar staan welke goederen? Ontdek de wereld van RFID en RTLS
23/06/2022 Lessons learned & rondleiding in Log!ville

Hoeveel kost uw deelname?

710 euro, excl. BTW, voor het hele traject.
Inbegrepen in de prijs: 

  • Deelname aan de vijf sessies
  • Gast- en VIL-sprekers met jarenlange ervaring en expertise
  • Gratis 1-op-1 nabespreking mogelijk
  • Gratis download van alle VIL-rapporten m.b.t. automatisering en robotisering.

Inschrijven voor dit event is niet meer mogelijk. Interesse in de volgende editie van dit lerend netwerk? Stuur een mailtje naar informatie@vil.be


Dit Lerend Netwerk maakt deel uit van het Industriepartnerschap waarbinnen 17 Vlaamse innovatiepartners een geïntegreerde dienstverlening aanbieden om groei en innovatie in de Vlaamse industrie te stimuleren in de 3 volgende thema’s : Industrie 4.0, Digitalisering & Duurzaamheid. Ze doen dat onder leiding van Agoria en Sirris en met de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen.

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

Koninklijkelaan 76 - B-2600 Berchem
T: +32 (0) 3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038
IBAN: BE59 0014 0122 5826
BIC: GEBABEBB

VIL
VIL