Douanecongres 2022

Douane & handel: de supply chain onder druk

 

Op dinsdag 22 november organiseren Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en Flows de achtste editie van het Douanecongres.

Gerenommeerde sprekers kijken met een kritische blik naar actuele douanetrends. Sprekende praktijkvoorbeelden illustreren de wisselwerking tussen de autoriteiten en de private sector.

Tijdens dit congres wordt er uiteraard stilgestaan bij de gevolgen van de huidige geopolitieke verhoudingen op wereldvlak en de gevolgen ervan op de toeleveringsketen. Ook de Green Deal van de EU komt aan bod, meer bepaald het zogenaamde carbon border adjustment mechanism. Daarnaast nemen specialisten uit de industrie, logistiek en de overheid de rol van de douane in het controleproces en de toekomst van de douane-unie onder de loep.

Je verneemt ook meer over een aantal digitaliseringsprojecten die passen in het Europese strategische meerjarenplan voor elektronische douane.

Iedereen die rechtstreeks of onrechtstreeks met douane te maken heeft, zal ongetwijfeld een boeiende namiddag beleven.

Tijdens het debat ‘Stroomlijnen van het aangifte- en controleproces‘, bespreekt Eric Verlinden, Manager Research bij VIL, samen met Bert Matthijs (AAD&A) en Thomas Van Asch (Air Cargo Belgium) dit onderwerp.

Het volledige programma en inschrijven vindt u terug op:
Douanecongres 2022 – Douane & handel: de supply chain onder druk

 

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

VIL VZW

De Burburestraat 6-8
B-2000 Antwerpen
T: +32 (0)3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038

VIL
VIL