RFP: Korte Keten Logistiek

VIL schrijft een Request for Proposal uit in he kader van het project Korte Keten Logistiek.

De opdracht past in het voornemen om drie pilootprojecten (POC) te gaan organiseren waarbinnen de drie voornaamste logistieke aspecten van het project in de praktijk worden getest: e-commerce, stadslogistiek en samenwerking tussen bedrijven. in het tweede kwartaal van 2025 worden deze projecten opgestart voor een duurtijd van maximaal 17 maanden. Hierbij is er nood aan een ondersteunend ICT systeem dat bedrijven toelaat op een eenvoudige en efficiënte manier de logistiek te gaan organiseren en te integreren met bestaande eigen applicaties, webplatformen en applicaties van logistieke dienstverleners.

Concreet:
Een selectie via RFP van een applicatie die verder wordt ontwikkeld tot een tool die gebruikt zal worden om de pilootprojecten te faciliteren. Hierbij wordt uitgegaan van het functioneel ontwerp dat in een latere fase (gepland eerste kwartaal 2025) zal ontworpen worden door VIL in overleg met de andere partners en de deelnemers aan het project (waar de geselecteerde partijen ook deel van zullen uitmaken). De tool zal niet het gehele functionele ontwerp realiseren, maar beperkt zijn tot wat er noodzakelijk is voor de piloten. O.a. de userinterface, API-koppelingen en rapporteringsmogelijkheden worden beperkt. Op die manier zal de tool haalbaar zijn binnen een redelijk budget en toch geschikt zijn om de piloten maximaal te ondersteunen en realistisch te maken.
De tool zal ook de basis kunnen vormen voor verdere ontwikkeling na het project ten behoeve van de sector waarbij verbetering van de tool op basis van de feedback uit de pilootprojecten een verwachting is.


Praktisch

De offerte die deel uitmaakt van fase 1 van de RFP-procedure wordt via e-mail met ontvangstbevestiging verstuurd naar volgende mailadressen: stefan.bottu@vil.be en geert.verbelen@vil.be en toekomend uiterlijk donderdag 28 maart 2024 om 18 uur.
Offertes die laattijdig toekomen, welke er ook de oorzaak van is, worden geweigerd.

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

VIL VZW

De Burburestraat 6-8
B-2000 Antwerpen
T: +32 (0)3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038

VIL
VIL