RFP: Florlog

VIL schrijft een Request for Proposal uit in het project Florlog.


HET PROJECT

VIL wil met het project Florlog, in samenwerking met Viaverda, een optimaal toekomstgericht logistiek model voor de Vlaamse sierteeltsector uittekenen, rekening houdend met de inplanting van telers, handelaars en klanten. Het model zal de sector toelaten om de rentabiliteit van de huidige activiteiten te verhogen en toekomstige opportuniteiten beter te kunnen aangrijpen.

Om de efficiëntieverbetering duidelijk te maken zal een sector brede business case berekening van het model gebeuren op basis van vooraf gedefinieerde scenario’s. Ook zal een business case berekeningstool worden ontwikkeld die de individuele sierteeltbedrijven zal toelaten om de financiële impact van het model op hun logistieke kost te bepalen.

Tot slot zal een digitaal supply chain platform worden ontworpen, vertrekkend van het bestaande aanbod aan digitale tools. Dit SaaS platform moet het mogelijk maken om informatie tussen de verschillende stakeholders efficiënt en foutloos te delen met als einddoel de mogelijkheid te creëren om transporten in de sierteeltsector optimaler te kunnen inplannen en uitvoeren.


OPDRACHT

Een digitale supply chain, cloud based toepassing bouwen als PoC (Proof of Concept) voor het aansturen en ondersteunen van pilootprojecten in de sierteeltsector. De cloud toepassing zal eerst worden gebruikt bij de pilootprojecten binnen het Florlog project zelf, en zal vervolgens na het project als SaaS (Software as a Service) oplossing in de markt worden gezet.


PRAKTISCH

De offerte wordt via e-mail met ontvangstbevestiging verstuurd naar: dirk.devylder@vil.be en geert.verbelen@vil.be, uiterlijk maandag 24 juni 2024 om 18 uur.

Lees hier de volledige RFP.

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

VIL VZW

De Burburestraat 6-8
B-2000 Antwerpen
T: +32 (0)3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038

VIL
VIL