Vlaanderen dé kunststofrecyclage hub voor Europa?

Een duurzame samenleving start met een transitie naar een innovatieve en circulaire economie. Dat geldt natuurlijk ook voor de logistiek. Daarom is VIL op zoek naar bedrijven en organisaties die mee hun schouders willen zetten onder de logistieke invulling voor kunststofrecyclage.

De aanvoer van de te recycleren afvalstromen vormt echter een logistieke uitdaging op verschillende vlakken, gaande van de inzameling, over de voorbehandeling, tot het organiseren van de transporten op een efficiënte en duurzame manier.

Met dit project kunnen Vlaamse bedrijven een belangrijke positie innemen in de innovatieve chemie en daardoor nieuwe activiteiten en een aanzienlijke toegevoegde waarde creëren. Door een voorsprong te nemen in de transitie naar circulaire chemie kan de positie van de betrokken sectoren worden versterkt en hun voortbestaan in een duurzame samenleving gegarandeerd.

Samen de uitdaging aangaan

Wilt u mee inzetten op het ontwikkelen van de logistiek voor de circulaire economie? Is uw bedrijf actief in de logistieke of chemische sector? Biedt uw bedrijf afvalverwerking, recyclage of het transport, de op- en overslag van afval aan?

Dan nodigen wij u graag uit om deel te nemen aan het VIL-project ‘Plastics Recycling Hub’ dat – mits goedkeuring door VLAIO – in november van start gaat. Alleen als meerdere bedrijven met uiteenlopende activiteiten deelnemen aan het project kunnen we samen van Vlaanderen dé Europese hub voor kunststofrecyclage maken.

Wacht dus niet langer en schrijf u nu meteen in op het Plastics Recycling Hub-project!

Meer weten?

Download de volledige projectfiche of contacteer Sophie Delannoy (sophie.delannoy@vil.be).

 

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

Koninklijkelaan 76 - B-2600 Berchem
T: +32 (0) 3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038
IBAN: BE59 0014 0122 5826
BIC: GEBABEBB

VIL
VIL