Uw steentje bijdragen aan een groene supply chain?

Niet alleen wordt de regelgeving steeds strenger, de toenemende druk om te verduurzamen dwingt de logistieke sector tot nadenken. Hoe kunnen we ons best voorbereiden om batterijtechnologie optimaal in te zetten en zo emissieloos goederentransport te realiseren?

 

De batterijtechnologie wordt steeds krachtiger, waardoor zware batterij-elektrische vrachtwagens met een rijbereik van meerdere honderden kilometer nu al realiteit zijn. En het zijn niet alleen de grote truckconstructeurs die elektrische varianten van hun voertuigen aanbieden, ook nieuwkomers laten zich steeds meer gelden. Maar wat zijn de operationele en economische voorwaarden om batterij-elektrisch transport daadwerkelijk een haalbare kaart te maken?

 

Dat wil VIL onderzoeken met het project Logibat. Samen met alle bedrijven die zich richten op energietransitie – van kmo’s tot grote ondernemingen – wil VIL nagaan wat de vereisten zijn om een landelijk dekkend netwerk uit te rollen, zowel bij verladers en depots als op (semi-)publieke plaatsen. Er wordt ook bekeken of logistieke bedrijven een rol als aanbieder van laadinfrastructuur op zich kunnen nemen en wat het potentieel van Electric Road Systems binnen Vlaanderen is.

 

Voelt u zich geroepen om aan dit onderzoek mee te werken? Meer over het project en hoe u eraan kan deelnemen leest u hier.

 

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

Koninklijkelaan 76 - B-2600 Berchem
T: +32 (0) 3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038
IBAN: BE59 0014 0122 5826
BIC: GEBABEBB

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
VIL