RFP “Sharing Logistics”

Stilstand kost de logistieke sector handenvol geld. Heftrucks, hoogwerkers, vergaderzalen, straddle carriers, gekoelde ruimtes, veegtoestellen, onbenutte magazijnruimtes, veiligheidspersoneel, reachstackers, terminal tractors, opleiders, parkings, … het aantal assets en diensten dat niet voor 100% gedurende de dag benut wordt is eindeloos.
Om tegemoet te komen aan deze problematiek start VIL in februari 2019 (onder voorbehoud van formele goedkeuring door VLAIO) het COOCK project “Shar!ng Logistics”. Met dit project streeft VIL ernaar de eigenaars van deze onbenutte logistieke assets met elkaar in contact te brengen om vraag en aanbod te matchen volgens het principe van de deeleconomie.

Voor dit project schrijft VIL een Request for Partner uit.

De onderzoekspartner waar VIL naar op zoek is zal een webplatform ontwikkelen die volgende zaken op een duidelijke manier in kaart brengt: wat of wie is beschikbaar, waar bevindt het zich, hoe lang kan men “huren”, wat is de huurprijs? Verder moet de applicatie een transactie volledig mogelijk en sluitend maken op alle vlakken d.w.z. juridisch en verzekeringstechnisch moet ook alles kloppen.

Partijen die een offerte wensen in te dienen, worden gevraagd om dit voor 31 oktober 2018 kenbaar te maken aan VIL via e-mail (filip.vanhulle@vil.be).
Een definitieve offerte moet uiterlijk 7 november 2018 12u via e-mail ingediend zijn ter attentie van Filip Van Hulle (filip.vanhulle@vil.be).

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

VIL VZW

De Burburestraat 6-8
B-2000 Antwerpen
T: +32 (0)3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038

VIL
VIL