en
        |  en

Lean and Green

Het VIL ondersteunt en begeleidt binnen het project ‘Lean and Green’ zowel logistieke dienstverleners als verladers die zich ertoe verbinden om in hun transport- en logistieke activiteiten de energie-efficiëntie te verbeteren en hun CO2-uitstoot met minstens 20 % te reduceren binnen een periode van 5 jaar.

status: In uitvoering | thema: Duurzaamheid | type: Regionaal


Hoe wordt u Lean and Green?

Het project start met het ondertekenen van een intentieverklaring door de bedrijven. Lees meer

Wie zijn de Lean and Green koplopers?

In totaal zijn er al 74 Lean and Green koplopers. Benieuwd wie het zijn? Lees meer

Handleidingen

Bedrijven die deelnemen aan Lean and Green worden door het VIL individueel en in groep begeleid. Daarnaast zijn er door het VIL  verschillende handleidingen en bijkomende informatie en hulpmiddelen  opgesteld om  deelnemers te helpen in de verschillende stadia van het opmaken van een plan van aanpak.

Best Practices

Het VIL brengt de mogelijkheden in kaart die kunnen leiden tot een kleinere CO2-uitstoot per logistieke prestatie. Per maatregel wordt een inschatting gemaakt van de procentuele CO2-impact, investeringen en operationele kosten, de moeilijkheidsgraad om de maatregel toe te passen en eventuele bijkomende implicaties.

In totaal werden reeds meer dan 120 maatregelen geïdentificeerd. Op deze website wordt regelmatig een selectie tips en best practices voor iedereen vrijgegeven. Vaak heel eenvoudige maatregelen kunnen zorgen voor grote verschillen  Lees meer

Lean and Green – foto’s koplopers

Na het winnen van de award mogen bedrijven het logo van Lean and Green gebruiken in alle communicatie. Zie voorbeelden

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!