Future Proof Warehousing

Met het project ‘Future Proof Warehousing’ biedt VIL bedrijven inzicht in de mogelijkheden van digitalisatie en automatisatie voor een efficiënt, veilig en future proof magazijn. Het project helpt bedrijven om zinvolle keuzes te maken om hun magazijnen op een realistische manier te transformeren. VIL heeft hiervoor een praktisch inzetbare selectie/keuze-tool ontwikkeld die bedrijven het transformatiepotentieel en de randvoorwaarden laat zien van het digitaliseren en/of automatiseren van bepaalde processen.

status: Afgerond | thema: Digitale Transformatie | type: Regionaal

Distributiecentra en magazijnen spelen een grote rol bij het optimaliseren van supply chains. Ze hebben opslagvoorraad om de (onregelmatige) vraag te ondersteunen en zorgen voor de status, conditie en beschikbaarheid van opgeslagen artikelen. Ze maken m.a.w. deel uit van een supply chain servicesysteem. Magazijnen worden ook gezien als een kostenfactor, waarbij de personeelsfactor vaak zwaar op de begroting drukt.

De trend naar automatisering en digitalisering is ingezet. Meer investeren in automatisering en digitalisering in magazijnen is noodzakelijk, maar voor veel bedrijven is het moeilijk in te schatten welke technologie hen daadwerkelijk het best vooruit helpt. Welke concepten, technologieën en systemen zijn beschikbaar voor het magazijn van de toekomst? Om competitief te blijven stellen bedrijven zich de vraag welke keuzes zinvol zijn om hun magazijnen op een realistische manier te digitaliseren en automatiseren. 

Om bedrijven te ondersteunen bij dit beslissingsproces, ontwikkelde VIL de Future Proof Warehousing-tool.

VIL leden kunnen het rapport downloaden via de Kennisbibliotheek, niet-leden kunnen het aankopen via de VIL webshop.

Resultaten

  • De Future Proof Warehousing-tool is bijzonder eenvoudig in gebruik. De gebruiker dient enkel een aantal parameters in te vullen en krijgt dan een volledig neutrale en objectieve selectie van één tot drie technologieën die aan zijn noden tegemoet kunnen komen.
  • In een workshop begeleidt VIL bedrijven die de Future Proof Warehousing-tool willen gebruiken. Zo kan elke logistieke dienstverlener, producent en retailer zich perfect voorbereiden op de omslag zonder zelf op zoek te moeten gaan en/of bedolven te worden onder een vloedgolf van commerciële toeleveranciers van verschillende technologieën en oplossingen.
  • Meer informatie over de Future Proof Warehousing-tool en workshops

 

Praktisch

Start: november 2019
Doorlooptijd: 20 maanden

Deelnemende bedrijven

10 bedrijven: Atlas Copco, Barry Callebaut, Danone, Proximus, Reynaers Aluminium, Ridix, Terumo, Unilin, Globis en WFS.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer weten?

Contacteer Luc Pleysier (luc.pleysier@vil.be)

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

Koninklijkelaan 76 - B-2600 Berchem
T: +32 (0) 3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038
IBAN: BE59 0014 0122 5826
BIC: GEBABEBB

VIL
VIL