DISpATch

Met dit project ‘Digital Twin for Synchromodal Transport’ willen VUB, VIL, de UHasselt en KU Leuven inzetten op synchromodaliteit om de groei van het goederenvervoer op te vangen. Concreet zal er een platform ontwikkeld worden dat via een Digital Twin-component een testomgeving creëert om synchromodaal transport binnen een risicovrije omgeving te simuleren.

status: In uitvoering | thema: Hinterland Connectie | type: Regionaal

Van synchromodaliteit de realiteit maken, is niet evident. Voor het maken van onderbouwde real time moduskeuzes is inzicht nodig in zowel de huidige situatie als de impact van de verschillende keuze-opties. 

De tool zal de betrokken partijen in staat stellen om simulaties te maken in een risicovrije omgeving en op basis daarvan in real time onderbouwde beslissingen te nemen.

De Digital Twin zal de nodige informatie en modellen bevatten die verschillende taken met betrekking tot voorraadbeheer, vrachtvervoer en netwerkplanning kunnen oplossen. Het zal real-time synchromodale complexiteit meten, verschillende beslissingen evalueren en alternatieven bieden door gebruik te maken van wiskundige modellen, simulatiemodellen en machine learning algoritmes. 

Praktisch

Start: september 2019
Totale doorlooptijd: 48 maanden

Partners

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

VIL VZW

De Burburestraat 6-8
B-2000 Antwerpen
T: +32 (0)3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038

VIL
VIL