Lean and Green nieuw logo kleinLean and Green stimuleert en ondersteunt bedrijven om de CO2-uitstoot van hun transport- en logistieke activiteiten drastisch te verminderen.

VIL ondersteunt en begeleidt bedrijven die zich ertoe verbinden om in hun transport- en logistieke activiteiten de energie-efficiëntie te verbeteren en hun CO2-uitstoot met minstens 20% te reduceren binnen een periode van 5 jaar.

Lean and Green werd in 2007 opgestart in Nederland door Connekt. VIL startte in 2012 met de uitrol van het programma in Vlaanderen, aangepast aan de Vlaamse markt.

VIL voorziet zowel individuele als groepsbegeleidingen.


 

Lean and Green worden

In 2012 zijn in Vlaanderen de eerste bedrijven gestart met Lean and Green. De reacties van de deelnemende bedrijven zijn uitermate positief: 20 % CO2-uitstoot besparen (en dus verlagen van de kosten) is mogelijk!

Lees meer

Award winnaars

Sinds de start van Lean and Green in Vlaanderen in 2012 hebben reeds 74 bedrijven, gespreid over 7 groepen, de Lean and Green award ontvangen.

Wie zijn deze bedrijven? Naar het overzicht

Lean and Green star aanvragen

Heeft uw bedrijf de Lean and Green award meer dan één jaar geleden behaald en werd de 20 % reductie doelstelling behaald of zelfs overschreden? Dan kan u de Lean and Green Star aanvragen.

Lees meer

Star winnaars

De Lean and Green Star is een formele erkenning dat een bedrijf de 20 % CO2-reductie doelstelling effectief heeft behaald of zelfs overschreden.

23 bedrijven hebben de Lean and Green Star reeds behaald.

Benieuwd wie het zijn?

Foto’s

Na het winnen van de award mogen bedrijven het logo van Lean and Green gebruiken in alle communicatie. Met al 80 koplopers binnen dit programma duikt Lean and Green steeds meer op in het straatbeeld.

Zie voorbeelden

Best Practices

VIL brengt de mogelijkheden in kaart die kunnen leiden tot een kleinere CO2-uitstoot per logistieke prestatie. In totaal werden reeds meer dan 120 maatregelen geïdentificeerd. Hier wordt regelmatig een selectie tips en best practices vrijgegeven. Vaak heel eenvoudige maatregelen kunnen zorgen voor grote verschillen.

Naar de selectie

VIL stands for strong logistics in Flanders

VIL VZW

De Burburestraat 6-8
B-2000 Antwerpen (Belgium)
T: +32 3 229 05 00
E: info@vil.be
VAT: BE 0480.185.038

VIL
VIL