Word MILESTONE deelnemer en laat uw rijgedrag op de weg monitoren!


Professionele chauffeurs in het goederenvervoer hebben moeilijke, uitputtende en stresserende werkomstandigheden, met voorname gezondheidsproblemen; met belangrijke impact voor de verkeersveiligheid. 
Volgens de International Road Transport Union wordt Europa geconfronteerd met het meest acute chauffeurstekort in decennia.

MILESTONE, een onderzoeksproject van IMOB – UHasselt, KU Leuven, UAntwerpen & VIL, ontwikkelt en test verschillende technologieën om de moeilijke werkomstandigheden, stress en negatieve gezondheidseffecten voor professionele chauffeurs te verminderen, en bedrijfsplanning te verbeteren.

In mei 2024 is men in dit project gestart met het monitoren van rijgedrag tijdens ritten op de weg en het uittesten van de technologische interventie.

Hiervoor is men op zoek naar bedrijven en beroepschauffeurs (chauffeurs die korte of lange trajecten afleggen en ook pakjesbezorgers) die interesse hebben om deel te nemen.

Deelnemende chauffeurs testen vervolgens ook de technologische interventie (zoals een melding op een smartwatch) om stress bij bestuurders aan te pakken. Elke deelnemer ontvangt een vergoeding van € 175.

Voelt u zich geroepen om deze innovatieve technologie uit te testen op de weg en mee na te denken over de interventies in het voertuig?

 


Registreer via onderstaande knop

Ik wil mij inschrijven om deel te nemen als chauffeur

Ik wil wil mij inschrijven om deel te nemen als bedrijf


 

Meer info:

www.uhasselt.be/milestone

www.vil.be/project/milestone

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

VIL VZW

De Burburestraat 6-8
B-2000 Antwerpen
T: +32 (0)3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038

VIL
VIL