VIL verwelkomt 18 nieuwe leden

VIL stelt graag 18 nieuwe leden aan u voor:

Avelgem Container Terminal

AVCT is de eerste bimodale (water/weg) containerterminal van Eurometroports, een consortium bestaande uit Novandi uit Luik en Dufour uit Doornik, actief in multimodale logistiek en handling. AVCT organiseert het vervoer van containers tussen de havens van Antwerpen, Rotterdam en Avelgem over water, evenals de tractie over de weg naar de locaties van haar klanten.

BelOrta

BelOrta is een echte coöperatie in hart en nieren – van, voor en door telers. BelOrta, dat zijn groenten en fruit van bij ons. Ze komen immers steeds vers van telers dicht bij huis. Bovendien biedt BelOrta het breedste binnenlands assortiment, het hele jaar door en volgens het lokaal seizoen.

Bopro

Bopro is een solide, gerenommeerd bedrijf gespecialiseerd in Management & Consultancy diensten en duurzame ontwikkelingen op gebied van vastgoed, bouw en huisvesting in binnen- en buitenland. Aanpak omvat alle aspecten, van de investeringsbeslissing en daaropvolgende ontwikkeling tot daadwerkelijke gebruik, zowel op private als publieke markt.

Cosimco (Willemen Group)

Cosimco is gespecialiseerd in huisvesting voor bedrijven, utiliteitsbouw en collectieve huisvesting en behoort tot de Willemen Groep. COSIMCO is een algemene aannemer (klasse D8). Hun kernactiviteit bestaat uit huisvesting voor bedrijven zoals productie- en logistieke gebouwen en kantoorgebouwen.

Delaware

Delaware is een internationale organisatie die geavanceerde ICT-oplossingen en diensten levert en klanten begeleidt bij hun zakelijke en digitale transformaties. Ze ontwikkelen, innoveren en implementeren internationale business consulting, effectieve strategieën en oplossingen voor change management.

Devagro Transport

Devagro is uitgegroeid tot een specialist in duurzame aannemingen, kwalitatieve betonoplossingen en innovatieve recyclage en bodemsaneringen. Vanuit vestigingen in Desselgem en Harelbeke wenden ze hun expertise aan om een totaaloplossing te bieden aan klanten. Vanuit hun visie proberen ze voortdurend te innoveren met de nodige aandacht voor duurzaamheid.

Effitrax

Klanten de beste technologische oplossingen bieden, de beste service leveren en bij te dragen aan de globale daling van CO² en impact van de menselijke activiteiten op de planeet. Dat is de ambitie van Effitrax. Dankzij de kracht van EffiCube, kan Effitrax oplossingen aanbieden met betrekking tot het gebruik en de optimisatie van voertuigen, onafhankelijk van de bedrijfsactiviteit.

e-Trova

e-Trova staat voor Green Trucking – Diesel naar Electric (D2E) conversieproject van Heavy Duty Trucks. Specialiteiten van e-Trova hebben betrekking op e-mobiliteit, groen transport, retrofit, industrialisatie, batterij-elektrische vrachtwagens, e-vrachtwagens, transport-as-a-service en elektrificatie.

Kris De Leeneer

Kris De Leeneer verzorgt geconditioneerd vervoer in de Benelux, Frankrijk en het Duitse Ruhrgebied. Naast volle vrachten vervoeren zij ook deelladingen en behoort distributie naar eindklanten tot de mogelijkheden. Dankzij slimme automatisatie beschikt Kris De Leeneer over een state-of-the-art magazijn met plaats voor 45.000 pallets.

Logistiek Centrum Zwevegem

LCZ is de logistieke draaischijf voor Zuid-West-Vlaanderen. Ze beheren de volledige logistieke keten van zeehaven tot eindgebruiker. Door zijn ligging aan de belangrijkste autowegen E17 en E403, alsook het kanaal Kortrijk-Bossuit, is LCZ de ideale schakel tussen de zeehavens van Antwerpen en Rotterdam naar Zuid-West-Vlaanderen, Frankrijk en heel Europa.

MSC

MSC is een particuliere rederij opgericht door Gianluigi Aponte. MSC, wereldleider in de containerscheepvaart, biedt tevens wereldwijde service met lokale kennis. MSC biedt ook een geïntegreerd netwerk van weg-, spoor- en zeetransportmiddelen dat zich over de hele wereld uitstrekt.

P&O Ferrymasters

In 2022 bundelde P&O Ferrymasters de krachten met zusterbedrijf Unifeeder, dat het grootste feeder- en shortsea-netwerk van Europa exploiteert. Het resultaat is een multimodale transportmotor die zorgt voor kostenefficiëntie, een breed geografisch bereik en gegarandeerde toegang tot capaciteit op belangrijke zeeroutes.

REELOAD

REELOAD is een aannemer die (ultra)snelle laadsystemen plaatst bij kantoorgebouwen, industrie, retail, horeca, tankstations en op belangrijke verkeersassen. Focus ligt op hardware; voor het software aspect wordt er met partners samengewerkt. Daarnaast focust men zich ook op semi-snelle laadsystemen (11-22kW) en ultrasnelle laadsystemen (25-600 kW) die tot 100 km kunnen bijladen op 15 min.

The Value Hub

Bij The Value Hub® draait alles om digitale uitdagingen en innovatie. Ze werken samen met klanten in co-creatie om digitale producten van morgen te bouwen. Een combinatie van design thinking, lean startup en agile development expertise. Een team van strategen, designers, ontwikkelaars en digital product experts gidst organisaties door het veranderende digitale landschap.

Transfennica

Transfennica Logistics biedt een synchromodaal TRANSPORT-netwerk van Finland, de Baltische staten, Polen, Rusland en de BeNeLux naar SPANJE (het Iberisch schiereiland) en vice versa. Netwerk is gebaseerd op Transfennica’s eigen shortsea-schepen in combinatie met Tranfennica Logistics blocktrains, trailers en warehouses.

TRILUX

TRILUX Simplify Your Light staat voor de eenvoudigste en zekerste weg naar een energie-efficiënte en toekomstgerichte verlichtingsoplossing op maat. Op de dynamische en steeds complexer wordende verlichtingsmarkt biedt TRILUX de klant het beste advies, een optimale oriëntatie en het perfecte licht.

Vlaams Centrum voor Bewaring van Tuinbouwproducten

Het Vlaams Centrum voor Bewaring van Tuinbouwproducten (VCBT) werd opgericht als een samenwerkingsproject tussen het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties (VBT) en de KU Leuven. Het VCBT doet onderzoek en ontwikkeling met betrekking tot naoogsttechnologie en verleent hierover advies met het doel om meerwaarde te creëren voor de Belgische tuinbouwsector.

ZULU Associates

ZULU Associates is actief als initiator, ontwikkelaar en exploitant van innovaties in de maritieme component van logistieke ketens. Het doel is om emissievrije exploitatie van commerciële schepen op binnenwateren, korte vaart en kustroutes mogelijk te maken door middel van autonome exploitatie en alternatieve voortstuwing.

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

VIL VZW

De Burburestraat 6-8
B-2000 Antwerpen
T: +32 (0)3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038

VIL
VIL