VIL verwelkomt 18 nieuwe leden

Deze bedrijven werden onlangs lid van VIL. We stellen ze graag kort voor.

Amazon

Amazon is een Amerikaans e-commercebedrijf gevestigd in Seattle. Het werd opgericht door Jeff Bezos en was een van de eerste grote bedrijven die goederen over het internet verkochten. Amazon is het moederbedrijf van de film- en televisiestudio Amazon Studios.


Aquila

Aquila is een internationale handelsonderneming in gedroogde voedingsingrediënten. Meer dan 40 jaar ervaring in de handel in gedehydrateerde natuurlijke voedingsingrediënten. “Je eet iets wat wij leveren, minstens één keer per dag!” is hun slogan.


at.las

at.las is een jong ecosysteem dat relevant is voor alle belanghebbenden die betrokken zijn bij of gepassioneerd zijn door geavanceerde therapieën. Geïnitieerd door onderzoeker-ondernemers, heeft at.las hands-on ervaring met de vele uitdagingen waarmee ontwikkelaars worden geconfronteerd bij het op de markt brengen van een geneesmiddel voor geavanceerde therapie.


Avercon

Avercon ontwerpt, bouwt en installeert totale machineoplossingen in eigen huis: (een deel van) productielijnen, geavanceerde machines, verpakkingsmachines. Kwaliteit, betrouwbaarheid en operationele veiligheid hebben de hoogste prioriteit. Avercon is een partner op het gebied van
engineering, automatisering, motion en robotica.


Bel’export

BEL’EXPORT is een fruitteeltbedrijf uit Borgloon en staat al vier generaties bekend om zijn kwaliteitsvolle producten en dienstverlening. Als innovatief bedrijf zijn ze uw partner voor elk aspect in het productieproces en de commercialisering van fruit en groenten.


Brabo Havenloodsen en Bootlieden

Het veilig loodsen, aan- en afmeren van schepen is de core business van Brabo. Brabo is een professionele groepering van havenloodsen en bootmannen. Vandaag is Brabo uitgegroeid tot een toonaangevende organisatie met een brede waaier aan dienstverlening binnen de Antwerpse haven.


Comax

Comax zorgt voor een verhoging van de efficiëntie in de administratie en algemene productiviteit door automatisering. Dit doen ze door het ontwikkelen van op maat, makkelijk en snel te implementeren softwaretoepassingen, die maximaal samenwerken met de reeds in gebruik zijnde pakketten.


DataSense

DataSense begeleidt klanten bij het integreren van al hun databronnen in één Data Hub, het opzetten van een self- service BI-omgeving en het toepassen van Data Analytics (inclusief AI en Machine Learning). Dit stelt hun klanten in staat om de overstap te maken naar een datagedreven organisatie en betere en snellere beslissingen te nemen.


Europal Packaging

Europal ontwikkelt, ontwerpt en produceert verpakkingsoplossingen in karton. Zowel industriële reeksen, technisch complexe stuks als heavy duty toepassingen, die aan de meest verregaande praktische, technische, visuele en ecologische uitdagingen voldoen. Europal is dan ook een ‘One-stop-shop for packaging solutions’.


GRL Glass Recycling

Gestart als transporteur van steenkolen groeide het bedrijf verder uit naar transport van diverse materialen. Meer en meer werd de focus gelegd op het transporteren van glas en zijn grondstoffen. GRL kreeg meer inzicht in (afval-)glasproducten en zo groeide het idee van het opstarten van een glasrecyclage activiteit. GRL verzamelt alle soorten glas van flessen tot voorruiten.


IGEAN milieu & veiligheid

IGEAN is een intercommunale die door 15 gemeenten ten noorden van Antwerpen werd opgericht om initiatieven te nemen op het vlak van streekontwikkeling. De opdrachthoudende vereniging ‘IGEAN milieu en veiligheid’ omvat de afdelingen die te maken hebben met materialenkringloop en afvalbeheer, aangevuld met de diensten innovatie en preventie en bescherming op het werk.


Michelin Belux

Michelin, het toonaangevende bandenbedrijf, is toegewijd aan het duurzaam verbeteren van de mobiliteit van goederen en mensen door het produceren en op de markt brengen van banden en diensten voor elk type voertuig, inclusief vliegtuigen, auto’s, fietsen / motorfietsen, grondverzetmachines, landbouwmachines en vrachtwagens.


Naval Inland Navigation

Als bevrachter komt Naval Inland Navigation tussen bij het opmaken van bevrachtingsovereenkomsten voor het vervoeren van olieproducten over de West-Europese binnenwateren gebruikmakend van dubbelwandige schepen. Ook het afsluiten van vervoerscontracten behoort tot hun core business alsook het aanbieden van bunkerschepen.


Optiflux

Optiflux commercialiseert een innovatieve methode om vers fruit na de oogst beter te bewaren met minder verliezen en lagere koelkosten. De technologie laat toe om de beste bewaarcondities te bepalen en de kwaliteitsevolutie/houdbaarheid van het fruit te voorspellen.


Synergetics

Synergetics is een consultancybedrijf actief in onder meer: automotive spare parts logistics en distributie, key account management in de automotive sector, distributie – netwerk – beheer, M&A – activiteiten hoofdzakelijk in de transport- en logistieke sector.


V2S – Vehicle Safety Solutions (Paja Holding)

V2S is expert op het gebied van zicht- en veiligheidsoplossingen voor industriële voertuigen in de wereld van intern transport, wegenis- en bouwwerken, transport en agro-industrie. V2S verdeelt oplossingen om beveiliging van goederen en mensen te verbeteren op plaatsen in het bedrijfsleven waar het risico op ongevallen hoog is: productie-installaties, logistieke platformen,…


Vanguard Logistics Services Belgium

Vanguard Logistics Services biedt expediteurs en klanten van elke omvang ‘s werelds grootste eigen LCL end-to-end netwerk, ongeëvenaarde planningsintegriteit en toonaangevende informatietechnologietoepassingen. Met meer dan 120 eigen kantoren verspreid over meer dan 30 landen bieden ze elke week meer dan 1200 directe diensten aan.


W.E.C. Belgium

W.E.C. Lines is gespecialiseerd in alle zeevracht die per container vervoerd kan worden via zowel deepsea als shortsea. Met meer dan 43 jaar ervaring en een uitgebreid netwerk van kantoren en agenten, hebben ze gedetailleerde expertise in al hun ladingen, inclusief kennis van lokale douaneformaliteiten, wet- en regelgeving.


 

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

De Burburestraat 6-8, 2000 Antwerpen
T: +32 (0) 3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038
IBAN: BE59 0014 0122 5826
BIC: GEBABEBB

VIL
VIL