VIL heet 15 nieuwe leden welkom!

Vijftien bedrijven werden onlangs lid van VIL. We stellen ze graag kort aan u voor.

ALINE HAVEN – VAN WELLEN GROUP

Gestoeld op decennialange ervaring in het ter beschikking stellen van logistieke en residentiële ontwikkelingen creëerde de Van Wellen Group enerzijds een logistieke havencluster met een zeer uitgebreid pallet aan activiteiten en partnerships en anderzijds unieke woonconcepten. De groep beschikt over ongeveer 850.000 m² opslagruimte en bijna 50.000 m² kantoren in en rond de Antwerpse Haven, langs het Albertkanaal en in het zuiden van Nederland.

DUVEL MOORTGAT

De geschiedenis van Duvel Moortgat is er een van respect voor traditie en familiewaarden. Vandaag waakt de vierde generatie van de familie Moortgat over de erfenis van stichter Jan-Leonard Moortgat en zijn twee zonen Albert en Victor. Duvel is het vlaggenschip van de brouwerij, het resultaat van tientallen jaren brouwen met passie en ook voor kwaliteit. Dit uitzonderlijk speciaalbier heeft een subtiele bitterheid, een verfijnd aroma en een uitgesproken hopkarakter.

FAMITRANS

Famitrans is een gespecialiseerde transportfirma voor bloemen en planten met dagelijkse ritten doorheen België, Frankrijk en Nederland. Dankzij een nieuwe LZV kan Famitrans hierdoor 1 rit op 3 besparen voor de dagelijkse aanvoer van verse bloemen en planten. Op die manier draagt Famiflora een steentje bij aan het milieu.

IRISTICK

De industriële slimme brillen van Iristick zijn ontwikkeld door een team van senior ondernemers uit de industrie, topingenieurs en brillenmodeontwerpers. Op basis van feedback van klanten, industrievereisten en marktnormen heeft Iristic een compleet productassortiment ontwikkeld, met Iristick.G2 en Iristick.H1 als vlaggenschipproducten en ECOM Visor-Ex 01 dat binnenkort wordt gelanceerd in samenwerking met wereldleider ECOM Instruments, een Pepperl+Fuchs-merk.

LOADHOG

Loadhog is een multi-award winnende, employee-owned fabrikant in de UK, die zich bezighoudt met het ontwerpen, produceren, verkopen en spoelen van herbruikbare transportverpakkingen voor gebruik in verschillende sectoren en industrieën. Een groot deel van de groei van Loadhog is gebaseerd op investeringen in productontwikkeling. De meest recente toevoegingen aan het Loadhog assortiment zijn de Loadhog Collapsible Container en de UN gecertificeerde container die beide unieke voordelen bieden in hun markten.

LOUIS DREYFUS COMPANY BELGIUM

LDC is een internationale handelaar en verwerker van landbouwproducten en probeert om zijn visie voor een veilige en duurzame toekomst waar te maken door bij te dragen aan de wereldwijde inspanningen om te voorzien in het levensonderhoud van een groeiende bevolking. LDC ontgint landbouwproducten waar ze groeien en transporteert en transformeert ze voor klanten en consumenten over de hele wereld. Er wordt samengewerkt met een groot aantal vertrouwde partners – van kleine boerderijen tot internationale organisaties.

LHYFE

Lhyfe is een pure waterstofspeler die modulaire 100 % groene industriële waterstofproductie-installaties inzet voor mobiliteit en industrie. Lhyfe heeft een bepaald idee over de wereld, een wereld waarin we in onze energiebehoeften kunnen voorzien door deel uit te maken van het natuurlijke ecosysteem in plaats van te proberen het te domineren.

MOBILITY PLUS

MobilityPlus is dé Belgische referentie voor slimme laadoplossingen. Elektrisch rijden is meer dan ooit de verstandige keuze. Veilig en comfortabel op de baan, fiscaal voordelig en vooral klimaatbewust. Bovendien groeit het aanbod aan elektrische wagens en laadoplossingen elke dag. MobilityPlus helpt daarbij om slimme laadkeuzes te maken: van handige laadpassen tot innovatieve laadpalen huren of aankopen.

NV DESPRIET GEBR/LOOPLIFE POLYMERS

Plastic Recycling Despriet staat voor het recycleren van kunststofverpakkingen PE/PP/PLA/PS. Plastic Recycling Despriet gelooft als onafhankelijk recycling bedrijf in de samenwerking met industriële bedrijven in de brede regio, om samen hun industriële afvallen te herbekijken, valoriseren, recycleren en advies te geven bij de creatie van hun nieuwe producten i.f.v. hun recycleerbaarheid.

PSS BELGIUM (PREMIUM SOUND SOLUTIONS)

Toonaangevend door innovatie, het bereiken van een hoge klanttevredenheid en het leveren van continue kwaliteit maakt PSS tot een toonaangevend bedrijf in automotive en consumentengeluidsproducten.
PSS heeft een brede expertise in onderzoek, ontwikkeling en productie van innovatieve geluidsproducten. PSS heeft meer dan 3000 medewerkers met een brede expertise in productontwikkeling en state-of-the-art productie.

STADIM

Stadim is al ruim 25 jaar een onafhankelijk en toonaangevend vastgoedadviesbureau en is van alle vastgoedmarkten thuis. Stadim analyseert, waardeert en adviseert over alle types van vastgoed in de Benelux en dat in elke fase van de vastgoedcyclus. Of het nu gaat om een privé-eigendom of om een (inter)nationale vastgoedportefeuille, een gefundeerd vastgoedadvies wordt altijd gegarandeerd en er wordt in alle discretie gewerkt.

TORFS SCHOENEN

Schoenen Torfs werd in oktober 1948 opgericht en is nog steeds een 100 % familiale onderneming. Dit familiale karakter waarborgt een aantal belangrijke waarden binnen het bedrijf. Torfs wil een bedrijf voor en door mensen zijn en gaat voor 360° zorgzaamheid naar alle stakeholders toe: klanten, medewerkers, aandeelhouders, leveranciers én de samenleving. Het duurzaamheidsbeleid speelt dan ook een belangrijke rol in de missie “360° zorg leidt tot 360° winst”.

VERVOER EN OPSLAG VPD

Last mile delivery, waar levering, snelheid en service van cruciaal belang zijn voor de klantervaring. Dàt is waar de “know how” en ervaring van VPD cruciaal is. Als logistieke partner heeft VPD jarenlange expertise, ervaren medewerkers en een neus voor innovatie. VPD beschikt over een uitgebreid netwerk van hubs (diverse vestigingen) over heel België en Luxemburg. Medewerkers krijgen regelmatig opleidingen die gegeven worden binnen het eigen opleidingsdepartement ‘VPD Academy’, aangevuld met extra trainingen voor hun
chauffeurs.

VISTALINK

VistaLink is een in België gevestigde systeemintegrator, gespecialiseerd in machinevisie. Door gebruik te maken van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van machinevisie technologie, zoals 3D en kunstmatige intelligentie (AI), levert VistaLink oplossingen op maat aan eindklanten, machinebouwers en OEM’s in de gereguleerde industrieën. Daarnaast biedt VistaLink een reeks modulaire producten aan.

VTG RAIL EUROPE

VTG Aktiengesellschaft, met hoofdkantoor in Hamburg, is een toonaangevend internationaal bedrijf voor wagenverhuur en spoorlogistiek. Klanten profiteren van nauwe banden tussen de drie divisies van VTG: Railcar, Rail Logistics en Tank Container Logistics. Deze samenwerking creëert een krachtig, resultaatgericht platform voor internationaal goederenvervoer – een platform dat op maat gemaakte logistieke oplossingen levert en beschikt over een schat aan expertise in het transport van vloeistoffen en gevaarlijke goederen, waarbij
veiligheid van essentieel belang is.

 

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

Koninklijkelaan 76 - B-2600 Berchem
T: +32 (0) 3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038
IBAN: BE59 0014 0122 5826
BIC: GEBABEBB

VIL
VIL