Is uw bedrijf getroffen door Brexit, en heeft u nog geen Bijzondere Exportsteun Brexit ontvangen? Dien dan nu uw aanvraag in!

In navolging van het succes van de vorige oproepen, heeft Flanders Investment & Trade (FIT) besloten om opnieuw een call te lanceren voor bedrijven die nadeel ondervinden door Brexit. De voorwaarden die van toepassing waren bij de vorige oproepen zijn vooralsnog ongewijzigd.

Bent u een ervaren exporteur met minstens 5VTE’s op de loonlijst, heeft u een exportaandeel van minstens 20% en een positief eigen vermogen, én heeft u nog geen Bijzondere Exportsteun Brexit ontvangen? Dan kan u eenmalig deze subsidie van €10.000 aanvragen. Deze subsidie kan u inzetten voor alle kosten rond internationaliseren, behalve eigen loonkosten. U kan dus de keuze maken om extra in te zetten op het VK, maar ook om aan marktdiversificatie te doen.

Absoluut cruciaal is dat u de negatieve gevolgen van Brexit op uw onderneming kan aantonen.

 De indieningsperiode loopt van dinsdag 19 april tot vrijdag 13 mei. Bij deze oproep accepteert FIT 200 dossiers. Wees er snel bij, want bij het bereiken van het maximum aantal aanvaarde dossiers, zal de indieningsperiode vroegtijdig worden stopgezet.

Lees meer over deze voorwaarden op deze website, of neem contact op.

Brexit webinar – nieuwe (fyto)sanitaire invoereisen

Vanaf 1 juli 2022 moet u rekening houden met nieuwe invoereisen voor producten van dierlijke en plantaardige oorsprong die u exporteert naar het VK. Neem deel aan deze infosessie om meer te weten te komen over hoe u uw bedrijf kan voorbereiden op de nieuwe fase. 

Andere subsidies

Flanders Investment & Trade biedt ook andere subsidies aan om u te ondersteunen bij uw internationale ambities. U leest er alles over op deze website.

Hoe werkt het praktisch?

Interesse in een subsidie? U moet inloggen met uw eID op uw persoonlijk profiel MijnFIT.

Bent u een nieuwe klant? Maak snel uw profiel aan en zorg dat u vlot kan inloggen met uw elektronische identiteitskaart!

Veel succes met uw aanvraag.

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

Koninklijkelaan 76 - B-2600 Berchem
T: +32 (0) 3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038
IBAN: BE59 0014 0122 5826
BIC: GEBABEBB

VIL
VIL