PERSBERICHT – Hoge verwachtingen impact smart glasses in magazijnoperaties

VIL wil slimme brillen inburgeren in de logistiek

BERCHEM – Zestien bedrijven starten vandaag met het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL) vzw met het project ‘Vision in Logistics’. Met dit project wil het VIL voor de Vlaamse logistieke sector de mogelijkheden van innovatieve smart glasses  in magazijnen in kaart brengen en ook uittesten. De verwachtingen van de nieuwe technologische ontwikkeling zijn hoog. Maar wat zijn de beste systemen? En hoe kunnen ze de productiviteit en betrouwbaarheid van logistieke operaties verhogen?

Google Glass, meer dan een gadget?
Smart glasses, met als bekendste de Google Glass, zijn de hype dit jaar in technologieland. De opportuniteiten voor de logistieke sector worden hoog ingeschat. Binnen het project ‘Vision in Logistics’ gaat het VIL voor de Vlaamse logistieke sector na wat de brillen voor magazijnprocessen kunnen betekenen, welke systemen de beste zijn, hoe ze de productiviteit en betrouwbaarheidvan logistieke operaties kunnen verhogen en wat ze meer bieden dan de bestaande systemen als pick-to-light of voice picking. Met de deelnemende bedrijven zal het VIL deze brillen ook in de praktijk uittesten.

Handenvrij werken, real-time informatie en minder fouten
De nieuwe technologie biedt veel potentieel binnen magazijnen. Doordat alle nodige informatie in het kleine scherm in de bril verschijnt, kan er handenvrij gewerkt worden voor picking, verpakken, montage/herstelling én kunnen er last minute nog wijzigingen worden doorgegeven. Doordat alle acties die een magazijnier moet uitvoeren stap per stap, real-time, via de slimme bril worden gevisualiseerd op het netvlies zijn bovendien nieuwe medewerkers of interim personeel onmiddellijk inzetbaar voor bepaalde logistieke activiteiten. De bril kan producten automatisch herkennen door het inlezen van de barcode en helpt de werknemer het volgende item te picken door onder andere de locatie weer te geven.

Hoge verwachtingen
De eerste pioniers zijn de voorbije maanden al gestart met de nieuwe technologie en de resultaten zien er veelbelovend uit. Bio Bakkerij Troch uit Ieper gebruikt sinds begin dit jaar smart glasses om broden te sorteren en distribueren. De foutenlast werd met een derde gereduceerd. Ook het Nederlandse e-fulfillment bedrijf Active Ants zet Google Glass al productief in voor orderpicking en rekende uit dat orderpicking 15 procent sneller verloopt en  het aantal fouten met 12 procent vermindert.

Reden genoeg voor het VIL om deze slimme brillen in de logistiek te willen inburgeren. Verdere optimalisatie door toepassing van innovatieve technologieën op het bedrijfsterrein en in de magazijnen, zal de concurrentiepositie van logistieke dienstverleners en verladers verbeteren, en de verankering en/of uitbreiding van hun activiteiten in de hand werken.

Zestien deelnemende bedrijven
Zestien bedrijven, een mix van verladers en logistieke dienstverleners, willen weten wat smart glasses voor hun processen kunnen betekenen en nemen deel aan het project: Ahlers, Atlas Copco, Aveve, BASF, bpost, Danone, Eltra, Facil, JAVA, Neovia Logistics, Scania, Spar Retail, Tupperware, Van Moer Group, Volvo en Wim Bosman. Het project loopt tot december 2015.

Update 27/10/2014: Ook Eurobrokers sluit aan bij de deelnemersgroep. Dit zet de teller op 17 deelnemende bedrijven.

Update 6/11/2014: Ook PostNL Pakketten sluit nog aan. De teller staat nu op 18 deelnemende bedrijven.

Update 9/11/2014: De intekening van Kuehne + Nagel zet de teller op 19 deelnemende bedrijven.

Gebruikerscommissie VILO

EINDE VAN HET PERSBERICHT

VILO

pdf_icon 20/10/2014 – VIL Persbericht – Hoge verwachtingen smart glasses in magazijnoperaties

CONTACTINFORMATIE
Anke D’Halleweyn
Communicatieverantwoordelijke
Tel: 03/229.05.07
E-mail: anke.dhalleweyn@vil.be

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

Koninklijkelaan 76 - B-2600 Berchem
T: +32 (0) 3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038
IBAN: BE59 0014 0122 5826
BIC: GEBABEBB

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
VIL