15 nieuwe VIL leden

Tijdens de eindejaarsperiode mocht het VIL niet minder dan 15 nieuwe leden verwelkomen. Niet alleen verladers en logistieke dienstverleners, ook andere bedrijven en organisaties hebben zich overtuigd van de voordelen van het VIL-lidmaatschap. Door aan te sluiten bij het VIL kiezen zij voor competitiviteit, innovatie, betrokkenheid, know how, netwerking en nog veel meer.

Benieuwd wie het zijn? Hieronder een voorstelling van de nieuwe leden, een overzicht van alle leden vindt u hier.

ALVA Verse Vruchten
Alva streeft ernaar om de (h)eerlijke smaak van ultraverse groenten en fruit in de beste omstandigheden tot bij de mensen te brengen. Daar waar Alva zich in de beginjaren ontpopte als groothandelaar werd later steeds meer ingezet op productie en biedt het de retailindustrie een assortiment aan voorverpakte groenten en fruit aan. In 2013 besliste ALVA het assortiment onder een nieuwe naam in de rekken te plaatsen: Eden.
www.alva.be

BEBAT
Bebat vzw is opgericht in 1995 door de producenten van batterijen en zorgt ervoor dat bedrijven kunnen voldoen aan hun wettelijke aanvaardingsplicht. Bebat vzw geeft gebruikte batterijen en zaklampen een nieuw leven en behoort tot de wereldtop voor de  inzameling van batterijen. In de meer dan 24.000 inzamelpunten kunnen gebruikte batterijen en zaklampen gratis worden gedeponeerd. Bebat vzw staat in voor de ophaling, sortering en recyclage ervan.
www.bebat.be

Brouwerijen Alken-Maes
“Brouwerijen Alken-Maes NV” ontstond officieel in 1988, als gevolg van de fusie van de brouwerijen Maes en Cristal Alken. Maar de roots van beide entiteiten gaan terug tot omstreeks 1880. Onder de vleugels van Heineken neemt Alken-Maes na een moeilijke periode zijn positie als innovatieve challenger op de Belgische biermarkt opnieuw ten volle in. De succesvolle (her)lanceringen van Maes, Desperados of Grimbergen vormen hiervan het bewijs.
www.alken-maes.be

Bubble Post
Gespecialiseerd in first and last mile delivery verzorgt Bubble Post jouw transport in de binnenstad. Hun kleine en ecologische voertuigen brengen jouw goederen sneller ter plaatse. Slimme warehousing en same day delivery laten retail handelaars en ecommerce bedrijven toe om te antwoorden op de snel evoluerende noden van hun klanten. Met respect voor de planeet en de stadsbewoner stomen zij stedelijke logistiek klaar voor de toekomst.
www.bubblepost.be

Chevron
Chevron Belgium maakt deel uit van The Chevron Corporation, een dynamisch energieconcern actief op wereldschaal. Chevron is één van de topbedrijven m.b.t. olie, gas en andere energieproducten. De bedrijfsportfolio is wereldwijd samengesteld uit upstream (olie & gasontginning) en downstream (raffinage, marketing, supply & trading, smeermiddelen – lubricants, additieven en aviation) activiteiten.
www.chevron.com

DCM
In 1966 werd ‘Grondontsmettingen De Ceuster’ opgericht. Na grondontsmetting en -bewerking voor de tuinbouw, leek grondverbetering de volgende logische stap en ontstaat ‘De Ceuster Meststoffen’ of DCM. Dankzij de intense wisselwerking tussen onderzoek en praktijkervaring, en duurzame investeringen in de automatisering van het productieproces groeit DCM al snel uit tot Belgisch marktleider en exporteert het naar gebruikers over de hele wereld.
www.dcm-info.be

Deslee Clama
Deslee Clama, ontstaan in 1928, is producent en distributeur van geweven en gebreide matrasstoffen. Met hoofdkwartier in België, is de DesleeClama Group uitgegroeid tot een wereldspeler met sales offices en productiesites verspreid over 5 continenten. De groep stelt 800 mensen tewerk. Deslee Clama streeft er elke dag naar het hoogste niveau van perfectie te bereiken in termen van kwaliteit, design en stoffen en engageren zich tot duurzame initiatieven.
www.desleeclama.com

Forester
Forester BVBA, opgericht in 1992, is gespecialiseerd in het logistiek beheer van internationale goederenstromen voor kleine en middelgrote ondernemingen. Zij bestuderen uw logistieke behoefte, ontwikkelen een oplossing op uw maat, verzorgen de volledige afwikkeling van uw transporten wereldwijd en beheren het dagelijkse toezicht daarop. Kortom, zij zijn expediteurs. Naar eigen zeggen misschien van de oude stempel, maar daar zijn zij trots op.
www.forester.be

Geyskens Delikatessen
Wat begon met het verkopen van ganzen- en eendenlevers, is door de jaren uitgebreid met een vrij volledig gamma voor  de gastronomie. Maar Geyskens Delikatessen is veel meer dan een groothandel in delicatessen. Een groot aantal vlees- en ganzenlever- producten worden volledig in eigen beheer verwerkt en geproduceerd, met respect voor milieu en dier.
www.geyskens.be

Magazijnen Hendrickx
Magazijnen Hendrickx en Zonen (Hulshout) beschikt over een oppervlakte van ruim 140.000 m² geïsoleerde en verwarmde opslagplaatsen met een totale nuttige hoogte van 10,5 tot 12,5 meter. 10.000 m² van deze oppervlakte is temperatuurgecontroleerd en voorzien van een Stow-rack systeem. Voor eventuele nieuwe projecten worden magazijnen gebouwd of verbouwd op maat van de klant met alle vereiste infrastructuur.
www.tr-hendrickx.be

Ontex
Ontex is de grootste speler op de Europese private label-markt van wegwerphygiëneproducten. Ze bieden een breed gamma babyverzorgingsproducten, dameshygiëneproducten en verzorgingsproducten voor volwassenen waarbij kwaliteit en innovatie steeds centraal staan. Alle producten van Ontex worden onder zowel eigen Ontex-merken als private labels gefabriceerd.
www.ontex.be

Ready for Solutions
Een goed uitgebouwde supply chain reduceert uw kosten en verhoogt uw winst. Een gebrekkige supply chain kost handenvol geld. Ready for Solutions helpt u met doordacht advies, hands-on implementatie én een vlotte overdracht. Hebben uw medewerkers een boost nodig? Ready for Solutions helpt u met logistieke hard skills én de soft skills van een coach via supply chain coaching of hands-on workshops voor uw personeel.
www.readyforsolutions.be

Ritmo Interim
26 jaar na de opening van hun eerste kantoor telt Ritmo 16 kantoren en 4 fulltime inhouses. Ze stellen dagelijks 1.500 mensen te werk, zowel arbeiders als bedienden. Dankzij de regionale inplanting van het kantorennet behouden zij een vlakke structuur en korte communicatielijnen waardoor zij snel en adequaat kunnen inspelen op de wensen en eisen van hun klanten.
www.ritmo.be

Tabaknatie
Tabaknatie is gespecialiseerd in de opslag, behandeling, transport  en de hele logistieke keten voor ruwe tabak en tabaksgerelateerde producten. Het wordt beschouwd als wereldplatform voor de distributie van ruwe tabak, aangevoerd vanuit een 60- tal oorsprongslanden om verder te worden verdeeld naar meer dan 100 eindbestemmingen. Meer dan 400 medewerkers en de permanente investeringen in nieuwe opslagpanden in de Antwerpse haven zorgen voor ongeëvenaarde garanties.
www.tabaknatie.be

Track4c
Track4C, opgericht in 2012, is gespecialiseerd in end-to-end container en cargo tracking. Zij voorzien de hardware, software en de service en zorgen zo voor veiligheid en transparantie in uw business. Track4c wordt geleid door een management team met uitgebreide ervaring en wordt gesteund door een netwerk van business incubators, waartoe onder andere iMinds, Universiteit Gent, IWT en verschillende andere Vlaamse overheidsinitiatieven behoren.
www.track4c.com

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

VIL VZW

De Burburestraat 6-8
B-2000 Antwerpen
T: +32 (0)3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038

VIL
VIL