en
        |  en

VIL wordt structurele partner FIT (Flanders Investment & Trade)

De kogel is door de kerk: VIL heeft een structurele samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Flanders Investment & Trade (FIT), het Vlaamse agentschap voor internationaal ondernemen. De overeenkomst werd op 3 oktober 2017 ondertekend door Liesbeth Geysels, Algemeen Directeur van VIL en Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder van FIT, tijdens een officiële ceremonie in het Errerahuis in Brussel. Vlaams minister-president Geert Bourgeois was hierbij aanwezig en bekrachtigde de versterkte samenwerking. Het partnerschap is ingebed in ‘Vlaanderen versnelt!’, de internationaliseringsstrategie van de Vlaamse economie.

VIL en FIT slaan de handen in elkaar om samen de internationaliseringsplannen van Vlaamse bedrijven nog beter en gestroomlijnder te ondersteunen. Voor VIL als het aanspreekpunt voor de logistiek is dit bijzonder interessant omwille van zijn missie om van Vlaanderen de Europese draaischijf in de wereldwijde supply chain te maken.

In goed gezelschap
Niet alleen VIL zal nauwer gaan samenwerken met FIT. Ook 16 andere ondernemersorganisaties, kamers van koophandel, federaties en clusters ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst met FIT om de internationalisering van Vlaamse bedrijven een versnelling hoger te schakelen:

Deze structurele partnerschappen gelden voor de periode 2017-2021. Ze overstijgen de eerdere projectmatige samenwerking en zijn gebaseerd op een gelijk verdeelde cofinanciering tussen de partners en FIT. Jaarlijks vindt een evaluatie plaats van vooraf bepaalde prestatie-indicatoren (KPI’s). Zo kan de impact van de samenwerking gemeten worden.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!