VIL Lerend Netwerk Stadslogistiek – 2e editie

INNOVATIE – INTERACTIE – NETWERKING

 

Werkt uw bedrijf mee aan efficiënte en duurzame stadslogistiek en wilt u weten wat u nog meer kan doen om écht het verschil te maken? Of bent u net benieuwd naar de mogelijkheden die stadslogistiek kan bieden voor uw bedrijf? Dan is het VIL Lerend Netwerk ‘Stadslogistiek’ iets voor u!

Het eerste Lerend Netwerk Stadslogistiek was een daverend succes, getuige deze testimonial van Jens Peeters, Head of Operations Engineering & Innovation bij DPD Belux: “Het Lerend Netwerk Stadslogistiek geeft zowel interessante inzichten, contacten als bruikbare nieuwe ideeën. Door de brede waaier aan onderwerpen, heb ik een ruimer perspectief verkregen op de vele verschillende aspecten met betrekking tot stadslogistiek.”

U krijgt nu de gelegenheid om de voordelen van het Lerend Netwerk Stadslogistiek zelf te ervaren. Dit Lerend Netwerk spitst zich toe op bewezen en toekomstige modellen en technologieën die streven naar efficiëntie en leefbaardheid in de stad. Denk hierbij aan microhubs en lockers in de stad, hubs in de stadsrand en autonome voertuigen, … Hoe kan uw bedrijf hieraan bijdragen? Tijd om de koppen bij elkaar te steken en samen oplossingen uit te werken die ons allemaal vooruit helpen.

Met de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen en UNIZO biedt VIL deze dienstverlening aan om groei en innovatie in onze sector te stimuleren.

Geef uw bedrijf een boost door met gelijkgestemden actief op zoek te gaan naar oplossingen en nieuwe inzichten!

Schrijf u nu meteen in!


Wat kan u verwachten?

De groepsdynamiek en actieve dialoog onderscheiden een Lerend Netwerk van een seminarie. Een vaste groep van professionelen vormt uw netwerk en kritisch klankbord om samen uitdagingen aan te pakken.

Dit Lerend Netwerk bestaat uit vijf sessies van een halve dag, verdeeld over een half jaar.
Wat centraal staat tijdens dit Lerend Netwerk:

  • Delen van ervaringen
  • Interactief uitwerken van oplossingen voor specifieke problemen
  • Tools om innovatie praktisch en resultaatgericht aan te pakken
  • Netwerken met de deelnemende partners
  • Sprekers met jarenlange ervaring en expertise

Voor wie?

Voor alle Vlaamse ondernemingen en organisaties voor wie bereikbare steden belangrijk zijn. Zowel VIL-leden als niet-leden kunnen deelnemen. Per bedrijf kunnen er maximaal 2 personen deelnemen.

Waarom deelnemen?

Deelnemers uit de eerste editie van het lerende netwerk Stadslogistiek apprecieerden vooral de inspirerende presentaties, interessante best practices, de waardevolle input voor hun lange termijn strategie en de direct bruikbare tips en inzichten.


Programma

De eerste vier sessies vinden plaats in de namiddag (14u00 tot 17u00) in Bluepoint in Berchem.

Voor de laatste sessie op 26/01/2022 nodigen we u graag uit in Log!Ville, het demo- en belevingscentrum voor innovatie in de logistiek, waar u kan genieten van een rondleiding en een netwerkdrink achteraf. 

22/09/2021  Innoveren kan u leren
27/10/2021 Efficiënter de stad in en uit: consolidatie van goederen in hubs, micro- en nanohubs
24/11/2021 Op naar zero emissie stadslogistiek: van fietskoeriers tot autonome voertuigen
05/01/2022  Nieuwe technologische ontwikkelingen voor stadslogistiek
26/01/2022 Lessons learned & sharing best practices (incl. rondleiding in belevingscentrum Log!Ville en een netwerkdrink achteraf)

Hoeveel kost uw deelname?

650 euro, excl. BTW, voor het hele traject.
Inbegrepen in de prijs: 

  • Deelname aan de vijf sessies
  • Gast- en VIL-sprekers met jarenlange ervaring en expertise
  • Gratis 1-op-1 nabespreking mogelijk
  • Gratis download van een selectie VIL-rapporten m.b.t. stadslogistiek

Inschrijven

Het aantal deelnemers is beperkt tot 15 met een maximum van 2 deelnemers per bedrijf. Wacht dus niet met u aan te melden!

Inschrijven is niet meer mogelijk. 

 

 


VIL stands for strong logistics in Flanders

VIL VZW

De Burburestraat 6-8
B-2000 Antwerpen (Belgium)
T: +32 3 229 05 00
E: info@vil.be
VAT: BE 0480.185.038

VIL
VIL