en
        |  en

Log!Ville

Log!Ville is de naam van het toekomstige logistiek demonstratiecentrum van VIL in het Wetenschapspark van Niel. Log!Ville wordt een landmark belevingsruimte met focus op logistiek in zijn totaliteit. Het democentrum komt aan de ingang van het Wetenschapspark en zal meer dan 2.500m² beslaan.

status: In uitvoering | thema: Digitalisering | type: Europees


Op het gelijkvloers komt een groot fysiek magazijn, een virtueel gedeelte en een cocreatie gedeelte. Zowel innovatieve producten als processen zullen live gedemonstreerd worden waardoor bedrijven de mogelijkheid krijgen zich te oriënteren, verdiepen, vergelijken, testen en delen (cocreatie).
Om de beschikbare ruimte optimaal te benutten komt op de mezzanine het facilitaire gedeelte met kantoren en modulaire vergaderruimtes.
Het logistiek demonstratiecentrum moet een open én inspirerende omgeving zijn voor alle Vlaamse ondernemingen uit de logistieke sector om innovatieve technologieën en concepten live en virtueel te aanschouwen, testen en beleven.

Primaire doelgroep zijn de Vlaamse bedrijven, zowel grote ondernemingen als KMO’s: logistieke dienstverleners, verladers, retailers en toeleveranciers van logistieke oplossingen.
Secundaire doelgroep zijn de huidige en toekomstige logistieke werknemers en tertiaire doelgroep buitenlandse delegaties en potentiële investeerders die met dit logistieke paradepaardje kennis kunnen maken.

 

De eerstesteenlegging is gepland in juni 2019 en in april 2020 moeten de bouwwerkzaamheden afgerond zijn, waarna VIL start met de inrichting van het democentrum. Opening van de deuren voor het grote publiek: september 2020!

De bouw en uitbating van Log!Ville kadert in een EFRO-project waarin VIL samenwerkt met POM Antwerpen. VIL en POM Antwerpen ontvangen hiervoor 2.634.500 euro steun.

 

       

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!