en
        |  en

Log!Ville

Log!Ville is de naam van het toekomstige logistiek demonstratiecentrum van VIL in het Wetenschapspark van Niel. Log!Ville wordt een landmark belevingsruimte met focus op logistiek in zijn totaliteit. Het democentrum komt aan de ingang van het Wetenschapspark en zal meer dan 2.500m² beslaan.

status: In uitvoering | thema: Digitalisering | type: Europees


Op het gelijkvloers komt een groot fysiek magazijn, een virtueel gedeelte en een co-creatiegedeelte. Zowel innovatieve producten als processen zullen live gedemonstreerd worden waardoor bedrijven de mogelijkheid krijgen zich te oriënteren, verdiepen, vergelijken, testen en delen (co-creatie). Om de beschikbare ruimte optimaal te benutten komt op de mezzanine het facilitaire gedeelte met kantoren en modulaire vergaderruimtes, waar zowel door derden als door VIL evenementen en seminaries gegeven zullen worden.

Het logistiek demonstratiecentrum moet een open én inspirerende omgeving zijn voor alle Vlaamse ondernemingen uit de logistieke sector om innovatieve technologieën en concepten live en virtueel te aanschouwen, testen en beleven. Primaire doelgroep zijn de Vlaamse bedrijven, zowel grote ondernemingen als KMO’s: logistieke dienstverleners, verladers, retailers en toeleveranciers van logistieke oplossingen. Secundaire doelgroep zijn de huidige en toekomstige logistieke werknemers en tertiaire doelgroep buitenlandse delegaties en potentiële investeerders die met dit logistieke paradepaardje kennis kunnen maken.

De eerstesteenlegging is gepland op 22 mei 2019 en in mei 2020 moeten de bouwwerkzaamheden afgerond zijn, waarna VIL start met de inrichting van het democentrum. Opening van de deuren voor het grote publiek: september 2020!

Log!Ville kadert in een EFRO-project waarin POM Antwerpen de bouwheer en VIL de exploitant is. VIL en POM Antwerpen ontvangen hiervoor 2.634.500 euro steun.

       

 

 

Meer weten?
Contacteer Philip Peeters (philip.peeters@vil.be).

Nieuws

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!