LaMiLo

LaMiLo, Last mile logistics, is een Europees INTERREG project (IVB NWE – North West Europe) met als objectief een significante shift in de manier van transport en distributie van goederen met focus op de “last mile” in steden.

 

status: Afgerond | thema: Last Mile | type: Europees

Door het plannen en de inzet van milieuvriendelijke transportmogelijkheden zoals elektrische voertuigen of andere modi met lage CO2-uitstoot maar ook via het stimuleren van transport per spoor en over water heeft LaMiLo als doel het verlagen van de CO2-emissies in de stadskernen en in de consolidatiehubs buiten de stad.

Het project omvat het delen van kennis door de diverse partijen en het implementeren van (best practice) pilootprojecten, o.a. in Brussel. Onder leiding van het Institute for Sustainability (UK) hebben partijen uit een zevental landen de diverse werkpakketten verdeeld over een periode van drie jaar met als einddatum 2015. In België zijn naast het Belgian Road Research Centre (BRRC), de drie regionale regeringen betrokken partij en het VIL vervult hier de rol van waarnemer voor Vlaanderen.

Wenst u meer informatie over dit project?
Stuur een mail naar projecten@vil.be

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

VIL VZW

De Burburestraat 6-8
B-2000 Antwerpen
T: +32 (0)3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038

VIL
VIL