E-warehouse

Het belang van logistiek voor e-commerce en de consumentenverwachtingen op vlak van de last mile kwamen in 2011 al uitgebreid aan bod in het VIL-project ‘e-commerce/e-fulfillment’. Op vraag van de sector startte het VIL met een vervolgproject, gericht op het logistieke proces vóór de aflevering:  de e-warehouse activiteiten(van inbound tot outbound). De impact op de logistieke organisatie bij online verkoop is erg groot en vraagt om procesaanpassingen.

status: Afgerond | thema: Digitale Transformatie | type: Regionaal

Algemene projectomschrijving

Het VIL brengt de verschillende manieren van invulling van een e-warehouse samen met de projectdeelnemers en op basis van relevante know-how  in kaart. Dit zal resulteren in een soort draaiboek: het ‘e-warehouse checklist model’. Concreet moet dit draaiboek e-shops en logistieke dienstverleners helpen bij het optimaal inrichten van hun e-warehouse activiteiten. Het VIL zal dit model valideren door het toe te passen bij de projectdeelnemers.

De kick-off  vond plaats op 27 juni 2012. Het project liep tot juni 2013.

Resultaten

De resultaten van het project zijn gebundeld in het rapport ‘E-warehouse’.

VIL leden kunnen het rapport gratis downloaden met hun inloggegevens van de VIL Portal. Niet-leden kunnen het rapport aankopen via de webshop.

Deelnemende bedrijven

Vijftien bedrijven, een mix van logistieke dienstverleners, verladers en real estate, werkten mee aan het project: AMP, Belspeed, bpost, Brantano, Neovia Logistics, Federal-Mogul, Fiege, Groep Heylen, Hubo, Kuehne + Nagel,  Nova Natie Logistics, Procter & Gamble, RA-Company, Spring Global Mail en Unigro.

Overzicht logo's partners e-Warehouse 2012 - website72dpi

Deelnemers e-Warehouse “Wij waren binnen Lagadère aan het overwegen met e-fulfillment activiteiten te starten. Voor ons kwam het project dus op een ideaal moment. Dankzij het project hebben we ook onze eigen infrastructuur in vraag kunnen stelle: wat zijn de sterktes ten aanzien van de vereisten van de markt, wat moeten we nog aanpassen? Bovendien kwamen we ook veel te weten dankzij informatie-uitwisseling met de andere deelnemende bedrijven. We hebben kunnen starten met onze nieuwe e-activiteiten met extra, nuttige bagage.” Tom Baeten, AMP/Lagadère

Begeleidingscommissie

Het VIL kon daarnaast binnen dit project rekenen op de steun van BeCommerce en Comeos.

Pers

Nieuws

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

Koninklijkelaan 76 - B-2600 Berchem
T: +32 (0) 3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038
IBAN: BE59 0014 0122 5826
BIC: GEBABEBB

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
VIL