Dienstverlening

VIL biedt een heel divers dienstenpakket aan voor iedereen die actief is in de logistiek. Van handige tools over inspirerende en leerrijke infosessies tot ondersteuning. Verschillende bedrijven getuigen over de toegevoegde waarde die VIL kan bieden. 

 

ONTDEK WAT VIL VOOR U KAN DOEN

 

Future Proof Warehousing

Gedaan met keuzestress bij de automatisering en digitalisering van uw magazijn dankzij deze gebruiksvriendelijke selectietool
MEER WETEN
 

Logistics Sustainability Index (LSI)

Meet hoe duurzaam de logistieke inspanningen van uw bedrijf nu echt zijn en vergelijk uw score met andere bedrijven
MEER WETEN

 

Lerende Netwerken

Geef uw bedrijf een boost door met gelijkgestemden actief op zoek te gaan naar oplossingen en nieuwe inzichten!
MEER WETEN

 

Inhouse workshops

Ontdek ons aanbod aan informatieve en inspirerende workshops
MEER WETEN

 

Consultancy

De VIL-specialisten staan u met raad en daad bij
MEER WETEN

ENKELE GETUIGENISSEN

Al voor de derde keer heeft ING samengewerkt met VIL aan een onderzoeksproject, ditmaal rond de studie ‘Fuel for the Future’ over alternatieve brandstoffen voor wegtransport. Dat rapport vergelijkt biodiesel, aardgas, batterij-elektrisch en waterstof op economisch, ecologisch en operationeel vlak. De expertise en het netwerk van het VIL ondersteunden de uitvoering van de wetenschappelijke analyse en de enquête, die interessante inzichten bevatte over het duurzaam engagement van de sector. Dankzij de goede coördinatie van VIL werd het project tijdig en correct opgeleverd.

 

“Voor ons transportproject werkten wij samen met VIL. Wij kozen voor VIL omdat zij het best aansloten bij onze noden, alsook voor hun rechttoe rechtaan aanpak. Het VIL-team heeft de kennis en ervaring en, belangrijk voor ons project, een uitgebreid netwerk. Kortom, alle noodzakelijke ingrediënten voor een succesvolle samenwerking!”

 

 

ONTDEK HIER NOG MEER GETUIGENISSEN

Future Proof Warehousing

Logistiek 4.0 of ‘smart logistics’ zorgt ervoor dat magazijnen steeds meer flexibel en responsief moeten worden ingericht. Ook disruptieve technologieën als autonome mobiele robots, augmented reality, IoT en cloud computing zijn aan een opmars bezig. De juiste technologieën en systemen kiezen is cruciaal, maar niet altijd eenvoudig.

 

Om bedrijven te ondersteunen bij dit beslissingsproces, ontwikkelde VIL de Future Proof Warehousing-tool. Het is een slimme en gebruiksvriendelijke tool waarmee elk bedrijf inzicht krijgt in bestaande en ‘cutting edge’ technologieën die geschikt zijn voor het bedrijf en de bestaande situatie.

 

TERUG NAAR HET OVERZICHT

 

Snel en eenvoudig

De Future Proof Warehousing-tool is bijzonder eenvoudig in gebruik. De gebruiker dient enkel een aantal parameters in te vullen en krijgt dan een volledig neutrale en objectieve selectie van één tot drie technologieën die aan zijn noden tegemoet kunnen komen.
 

Meteen aan de slag

De Future Proof Warehousing-tool is de ideale partner voor elke logistieke dienstverlener, producent en retailer die zich perfect wil voorbereiden op de omslag zonder zelf op zoek te moeten gaan en/of bedolven te worden onder een vloedgolf van informatie over verschillende technologieën en oplossingen.

 

Ontdek meer over de Future Proof Warehousing-tool en
vraag meteen een workshop aan
om de tool voor uw bedrijf of organisatie in te zetten

Logistics Sustainability Index®

De Logistics Sustainability Index® (LSI) is de eerste index die de duurzaamheidsperformantie van de logistieke activiteiten van een bedrijf beoordeelt. Het doel is het benchmarken van ondernemingen zodat zij zich kunnen positioneren ten opzichte van de concurrentie. 

De focus van de LSI ligt op de werkelijke prestaties van de logistieke processen. Deze onafhankelijke en neutrale index is veel meer dan een CO2-calculator en geeft u een duidelijk zicht op hoe duurzaam uw logistieke activiteiten georganiseerd zijn en op welke vlakken er nog verbetering mogelijk is. 

De LSI beoordeelt bedrijven op vier verschillende domeinen: beleid, logistiek, verpakking en transport. Afhankelijk van de scores krijgt ieder bedrijf per domein een categorie toebedeeld: straggler, rookie, adopter, frontrunner of master. 

 

TERUG NAAR HET OVERZICHT

 

Waarom is LSI interessant voor uw bedrijf? 

 

 • Het toont aan dat u niet zomaar aan ‘greenwashing’ doet maar concrete stappen onderneemt in het verduurzamen van uw bedrijf en uw activiteiten. 
 • Deelname aan de LSI bezorgt u niet alleen een Europees geregistreerd logo waarmee u zich onderscheidt – bv. in een tender of naar uw stakeholders toe, maar het is ook een unieke tool om te benchmarken tov. uw concurrenten. 
 • Met LSI kan u uw buikgevoel of het achternalopen van trends en ‘simpele’ tactics achterwege laten en zien waar het op vlak van duurzaamheid in uw bedrijf  concreet en realistisch beter kan en hoe. 

Meer info over LSI

 

 

 

 

Lerende Netwerken

De groepsdynamiek en actieve dialoog onderscheiden een Lerend Netwerk van een seminarie. Een vaste groep van professionelen vormt uw netwerk en kritisch klankbord om samen uitdagingen aan te pakken.

Een Lerend Netwerk bestaat uit vijf sessies van een halve dag, verdeeld over een half jaar. Centraal staan:

 • Delen van ervaringen
 • Interactief uitwerken van oplossingen voor specifieke problemen
 • Tools om innovatie praktisch en resultaatgericht aan te pakken
 • Netwerken met de deelnemende partners

    

 
TERUG NAAR HET OVERZICHT

 

Voor wie zijn de Lerende Netwerken interessant?

Voor alle Vlaamse ondernemingen en Vlaamse organisaties met een commercieel oogmerk die de kennis in hun bedrijfsvoering willen toepassen (intercommunales, maatwerkbedrijven,…). Zowel VIL-leden als niet-leden kunnen deelnemen.

Waarom deelnemen?

De Lerende Netwerken die VIL in 2021 opstartte in samenwerking met Unizo, Agoria, Sirris en het Agentschap Innoveren en Ondernemen, vallen in de smaak. Zo was bijvoorbeeld het eerste Lerend Netwerk Stadslogistiek een daverend succes, getuige deze testimonial van Jens Peeters, Head of Operations Engineering & Innovation bij DPD Belux: 

“Het Lerend Netwerk Stadslogistiek geeft zowel interessante inzichten, contacten als bruikbare nieuwe ideeën. Door de brede waaier aan onderwerpen, heb ik een ruimer perspectief verkregen op de vele verschillende aspecten met betrekking tot stadslogistiek.” 

Nu is het aan u om de vruchten te plukken van dit Lerend Netwerk. De plaatsen zijn beperkt, dus wacht niet te lang om u in te schrijven!

Kijk snel op onze eventpagina welke Lerende Netwerken we voor u in petto hebben!

 

Inhouse workshops

Momenteel bieden wij volgende inhouse workshops aan:

Tarieven

 • Leden: € 850,00 (excl. 21 % BTW)
 • Niet-leden: € 980,00 (excl. 21 % BTW)

* Voor de workshops ‘Zijn Exoskeletons een meerwaarde in de logistiek?’ dient een supplement van € 200,00 (excl. 21 % BTW)  betaald te worden voor het gebruik van de exoskeletons tijdens de sessie.

 

TERUG NAAR HET OVERZICHT

Ik wil graag meer weten over de VIL workshops

Consultancy

Ons team van specialisten met ruime logistieke operationele ervaring staat tot uw dienst om individueel advies op maat te verstrekken. Wij kennen de noden van de klant en zetten de juiste mensen op de juiste plaats.

Tarieven

 • Leden: € 850,00/dag (excl. 21 % BTW)
 • Niet-leden: € 980,00/dag (excl. 21 % BTW)

 

 
TERUG NAAR HET OVERZICHT
 

 

 

 

 

Ik wil graag meer weten over VIL consultancy

 


Nog enkele getuigenissen over de dienstverlening van VIL

 

 

“Ik hou eraan VIL en partners heel erg te bedanken voor de constructieve samenwerking bij het uitvoeren van de studie ‘Voedseldistributieplatformen en Logistiek’. Ik ben ervan overtuigd dat de resultaten zullen bijdragen aan de verdere groei van de Voedseldistributieplatformen in Vlaanderen.”

 

 

 

“Wij zijn een producent van kwalitatief hoogstaande bitumineuze dakdichtingsmembranen en door onze gestage groei op zoek naar een uitbreiding van onze opslagcapaciteit. De geografisch ingesloten ligging, op de grens van de industriezone en de woonwijk, verplicht ons erg creatief om te gaan met de beschikbare ruimte. Onder de deskundige begeleiding van VIL en hun mee ‘out of the box’ denken, kwamen we erg efficiënt en doelgericht tot een voorstel van een semi hoogbouw magazijn, bediend door AGV’s. VIL was voor ons in dit ganse traject een partner die onze verwachtingen meer dan inloste.”

 

 

“De opdracht voor het pragmatisch onderzoek naar de impact van mogelijke maatregelen tot reductie van wachttijden van vrachtwagens aan de containerterminals van het Deurganckdok werd door VIL tot onze volle tevredenheid en binnen het tijdsschema uitgevoerd”.

 

 

“Gezien de snelle groei van Komono dachten wij aan RFID oplossingen om onze voorraden beter te beheren. Maar hoe en wanneer begin je hier aan? VIL heeft een uitgebreide expertise in deze materie en was voor ons de geknipte partner. Er wordt praktisch te werk gegaan, op het tempo van de klant en met veel aandacht voor kennisoverdracht, waardoor je zelf in staat bent de juiste beslissingen te nemen. Wij zijn dan ook eel tevreden over het resultaat.”

 

TERUG NAAR HET OVERZICHT

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

Koninklijkelaan 76 - B-2600 Berchem
T: +32 (0) 3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038
IBAN: BE59 0014 0122 5826
BIC: GEBABEBB

VIL
VIL