VIL Themacafé Aardgas/biogas/waterstof als energiebron van de toekomst

Op donderdag 24 februari 2011 van 18u00 tot 21u00 organiseert het VIL een nieuw VIL-Themacafé rond een zeer actueel thema: het gebruik van LNG/CNG als energiebron voor vracht- en bestelwagens.

“Wegtransport als voortrekker van duurzame logistiek – Aardgas/biogas/waterstof als energiebron van de toekomst”

Onze buurlanden investeren volop in aardgas stations en in voertuigen op aardgas of op dual fuel (combinatie aardgas en diesel).  De Russische gasgigant Gazprom wil in Europa een netwerk van aardgastankstations bouwen.

Ook in België worden o.a. door Colruyt initiatieven in die richting ontwikkeld. In februari wordt in Halle het eerste commerciële tankstation voor CNG in België geopend. Ook in de Antwerpse haven wordt in samenwerking met het Havenbedrijf in maart een groot tankstation voorzien.  In april worden nog 2 andere stations geopend, waarna ingeval van een positieve evaluatie op korte termijn doorgeïnvesteerd wordt in meer dan 20 tankstations.

Wat brengt de toekomst verder voor Vlaanderen?
Wat met de kilometerheffing voor vrachtwagens op aardgas/biogas?
Is aardgas een volwaardige alternatieve energiebron en wat kost de investering in een dergelijke vracht- of bestelwagen (aankoop vs. verbruik)?
Kan aardgas/biogas gecombineerd worden met waterstof?
Wat zijn de voor- en nadelen en wat zijn de ervaringen van onze vervoerders?

Als voorloper in het gebruik van bestelwagens op aardgas, zal DHL ons deelgenoot maken van hun ervaringen sinds meer dan 1 jaar.  Tevens kunnen de deelnemers tussen 18u en 18u30 van de gelegenheid gebruik maken tot een testrit met een bestelwagen op aardgas.

Het themacafé is voorbehouden voor VIL-leden en zal doorgaan bij
Novanatie Logistics – Romeynsweel 3 – 2030 Antwerpen
(voor GPS-gebruikers: Romeynsweel bevindt zich in het verlengde van de Schomhoeveweg).

Zoals steeds verloopt dit alles in een ontspannen sfeer, bij een hapje en een drankje.  Uiteraard is deze avond voor u als VIL-lid geheel kosteloos.

Het aantal aanwezigen is beperkt tot 30 personen.  Snel inschrijven is de boodschap!

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

VIL VZW

De Burburestraat 6-8
B-2000 Antwerpen
T: +32 (0)3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038

VIL
VIL