Green Deal Anders Verpakt – Matchmaking Event

Op woensdag 30 juni organiseren de Vlaamse Hogescholenraad – Blikopener, OVAM, VIL, Comeos, Fevia Vlaanderen en DETIC tussen 09:30 en 11:30 een online Matchmaking Event.

Verpakkingen zijn belangrijk. Toch zijn niet alle verpakkingen even noodzakelijk en kunnen producten ook anders worden verpakt. Omdat we duurzamer moeten omspringen met onze grondstoffen, verlegt de Green Deal Anders Verpakt de focus van inzameling en recyclage naar andere distributie- en consumptiemodellen. We denken daarbij expliciet aan preventie (weglaten van de verpakking, transport in bulk) en hergebruik van verpakkingen. Natuurlijk streven we hierbij ook naar een verminderde milieu-impact.

Zo’n ketenverandering breng je niet alleen tot stand. Daarom nodigen we naast alle onderzoekers aan de hogescholen ook alle ondernemers, steden en gemeenten en andere kennisinstellingen uit die hierop willen inzetten. Om netwerking te bevorderen. Om vanuit je eigen onderneming een steentje bij te dragen aan dit proces. Om het verschil maken. Om samen noden te detecteren en ideeën over oplossingen af te toetsen. Om elkaar te inspireren over actuele en toekomstige projecten. En wie weet word je geprikkeld om deel te nemen aan de Green Deal Anders Verpakt?

Meer over Green Deal Anders Verpakt

 

Ik schrijf me in voor het Matchmaking Event!

 

 

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

Koninklijkelaan 76 - B-2600 Berchem
T: +32 (0) 3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038
IBAN: BE59 0014 0122 5826
BIC: GEBABEBB

VIL
VIL