Prologistics Brussels 2012

26 en 27 september 2012 vindt opnieuw de beurs Prologistics plaats in Brussels Expo. Bezoek Prologistics 2012 en ontdek de nieuwste oplossingen die uw inboundstromen, warehousewerking en distributiekanalen slimmer helpen plannen, coördineren en uitvoeren.

Maak hier uw gratis toegangsbadge aan!

Naast 140 exposanten biedt deze beurs ook verschillende gratis seminaries aan, de learnShops™. Deze Learnshops behandelen actuele onderwerpen en de nadruk ligt steeds op het verschaffen van praktische informatie, bruikbaar en mogelijk te implementeren in de onderneming. Ook het VIL levert zijn bijdrage met de volgende twee presentaties:

26/09, 10u30 > 11u15: Energie- en kostenbesparing gaan hand in hand. “Lean and Green” Project van het VIL

Het VIL ondersteunt en begeleidt binnen het project ‘Lean and Green’ 45 koplopers – logistieke dienstverleners en verladers die zich verbinden om in hun transport- en logistieke activiteiten de energie efficiëntie te verbeteren en hun CO2-uitstoot met minstens 20 % te reduceren binnen een periode van vijf jaar.

Erik Van Agtmaal, Projectleider Lean and Green, VIL

27/09, 13u30 > 14u30: E-commerce is hot – ‘e-warehouse’ the missing link?

Het succes van online kopen en de verwachte groei in dit segment brengen tal van vragen en uitdagingen met zich mee, en niet in het minst op logistiek vlak. Het belang van logistiek voor e-commerce en de consumentenverwachtingen op vlak van de last mile kwamen vorig jaar al uitgebreid aan bod in het VIL-project ‘e-commerce/e-fulfillment’. Op vraag van de sector is het VIL gestart met een vervolgproject, gericht op het logistieke proces vóór de aflevering: de e-warehouse activiteiten (van inbound tot outbound). De impact op de logistieke organisatie bij online verkoop is erg groot en vraagt om procesaanpassingen. Professionals die deze presentatie bijwonen krijgen inzichten op de conclusies van het afgelopen ‘e-commerce/e-fulfillment’ -project, waarbij meteen de brug gelegd wordt naar de doelstellingen van het gloednieuwe vervolgproject ‘e-warehouse’.

Ludo Sys, Project Officer, VIL

VOLLEDIG PROGRAMMA

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

Koninklijkelaan 76 - B-2600 Berchem
T: +32 (0) 3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038
IBAN: BE59 0014 0122 5826
BIC: GEBABEBB

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
VIL