15-17/10/2013 – Transport & Logistics

Van 15 tot 17 oktober 2013 staat Antwerp Expo weer volledig in het teken van transport en logistiek. Niet minder dan 300 exposanten geven op de beurs Transport & Logistics – ondertussen al de 9e editie – een overzicht van de logistieke ontwikkelingen en evoluties. Drie dagen komt de markt samen om te netwerken en de nieuwigheden uit de sector te ontdekken.

Ook het VIL ontbreekt hier niet. Breng zeker een bezoekje aan de VIL stand 1.009. Gratis registreren kan via deze link: https://form.n200.com/?s=2lavvsbpkd9md&ac=NTWO000210AUM&check=1

 

 

16/10: VIL host van de Transport & Logistics Workshops.

Toegang tot de workshops is vrij, maar door op voorhand te registreren ontvangt u iets extra.

12u00 – 12u30 E-warehouse –Do’s and Don’ts

Ludo Sys, Project Officer, VIL
Een magazijn voor ‘traditionele logistiek’ is doorgaans ingericht in functie van grote bestelhoeveelheden en eerder stabiele volumes. In een magazijn voor e-commerce heeft men te maken met kleine pickhoeveelheden, steeds minder tijd tussen order en orderafhandeling, veel retouren, personalisering van verpakking en sterk fluctuerende volumes waarop onmiddellijk moet ingespeeld kunnen worden. Aan de hand van het e-warehouse checklist model schetst het VIL hoe een magazijn met worden aangepast aan de specifieke noden voor e-commerce en waar allemaal rekening mee moet gehouden worden.”
Tip: De eerste 10 personen die zich vooraf registreren voor deze workshop (zie onder) ontvangen ter plaatse een exemplaar van het onderzoeksrapport ‘E-warehouse’.

13u30 – 15u00 Koude keten projecten in luchtvracht en spoorvervoer

Tim Mais, VIL – Luc Huybreghts, Pauwels Consulting i.o.v. Post NL
GPRS-monitoring – Ook geschikt voor luchtvracht?
Doordat beperkingen zijn opgelegd vanuit de luchtvaartsector is realtime opvolging van opslagconditie en locatie doorheen een luchtvrachtketen niet zo evident. Het VIL onderzocht en testte de toepasbaarheid van een aantal systemen in een aantal luchtvrachtketens. De resultaten zijn veelbelovend. Via Brussels Airport zijn verschillende bestemmingen mogelijk waarbij de volledige zending via GPRS-monitoring opgevolgd kan worden.
Geconditioneerd spoorvervoer van Europa tot China
Binnen het lopende project “Transpharma Express” worden de verschillende technische, administratieve en economische mogelijkheden bekeken om een duurzame handelsroute met geconditioneerd transport via het spoor op te zetten tussen Europa en China.
Tip: De eerste 10 personen die zich vooraf registreren voor deze workshop ontvangen ter plaatse een exemplaar van het onderzoeksrapport ‘GPRS-monitoring van luchtvracht’.

15u00 – 15u45 Powering Logistics 2020 – Wat is de brandstof van de toekomst? 

Peter Lagey, VIL – Tobias Denys, VITO – Philippe Desrumaux, Drive Systems
Het VIL en VITO plannen eind dit jaar een ambitieus onderzoek naar de haalbaarheid van alternatieve brandstoffen voor (zwaar) goederenvervoer over de weg. Iedereen is het erover eens dat we niet eindeloos kunnen blijven rijden op diesel en benzine. Maar lang niet iedereen is het erover eens dat nu reeds valabele alternatieven bestaan. Misschien onterecht…
Deze workshop wil u een overzicht bieden van de verschillende alternatieve brandstoffen, hun pro’s en contra’s, hun inzetbaarheid naar diverse toepassingen, en wat we ervan kunnen verwachten naar de toekomst. Laat u op dit vlak inspireren door ontwikkelingen in Nederland en andere Europese landen, die voorsprong nemen met de introductie van natuurlijk aardgas onder gecomprimeerde (CNG) en vloeibare vorm (LNG) in de sector van het  transport. Als afsluiter een voorstelling van het Europese Blue Corridor project, dat voorziet in de bouw van 14 LNG tankstations langs strategische assen doorheen Europa.
Tip: De eerste 10 personen die zich vooraf registreren voor deze workshop ontvangen ter plaatse een recent onderzoeksrapport van het VIL.

16u30 – 17u15 Lean and Green – “Where ecology meets economy” – of hoe duurzame maatregelen bedrijfseconomisch verantwoord zijn, en vice versa

Peter Lagey, Project Officer, VIL
“Niet alleen goed voor het milieu, maar vooral ook voor de portemonnee.” Een aantrekkelijke combinatie die veel verladers en logistieke dienstverleners over de streep trekt om echt werk te maken van een verduurzaming van hun logistieke processen.
Tijdens deze workshop maakt u kennis met Lean and Green als project en wordt aan de hand van enkele sprekende best practices geïllustreerd dat groen niet langer geld kost, integendeel. Deze stelling wordt bevestigd door de getuigenis van een toonaangevend bedrijf dat het Lean and Green traject succesvol heeft doorlopen en volop bezig is met de implementatie van hun plan van aanpak.
Tip: Na de workshop worden alle deelnemers uitgenodigd op de VIL stand om met de op de beurs aanwezige Lean and Green award winnaars van gedachten te wisselen over duurzame, kostenefficiënte logistiek. Dat alles bij een drankje…

Registreren voor de workshops

Het is niet meer mogelijk om in te schrijven.

(opgelet: vergeet ook niet te registreren voor beurs zelf (zie boven))

 

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

Koninklijkelaan 76 - B-2600 Berchem
T: +32 (0) 3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038
IBAN: BE59 0014 0122 5826
BIC: GEBABEBB

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
VIL