en
        |  en

Agenda: Waar is het VIL aanwezig

Last Mile in de Supply Chain

Op maandag 17 december organiseert Zetes een exclusief event voor een selecte groep Senior Supply Chain, Retail en Logistieke Verantwoordelijken: Last Mile in Supply Chain.
VIL manager Internationalisering, Kris Neyens, zal er een presentatie geven rond ‘De rol van autonome voertuigen in stadslogistiek’.

Drone West – Vives Campus Brugge

Bent u benieuwd naar de mogelijke toepassingen van drones voor uw bedrijf? Bent u op zoek naar de juiste partner hierbij? Dan is Drone West iets voor u. Leg contacten op de beurs met dronedienstverleners, luister naar boeiende getuigenissen op de conferentie of laat u inspireren door de demo’s. Drone West is een initiatief van de POM West-Vlaanderen, TUA West, Inagro en VIVES. Het kadert binnen de uitvoering van West Deal, het economisch beleidsplan van de Provincie West-Vlaanderen.

Seminarie Ladingzekering en ADR 2019

De wetgeving evolueert permanent. Er wordt getracht om de regelgeving aan te passen aan de realiteit en de hiaten weg te werken. Slaagt men hierin op het gebied van Ladingzekering en inzake ADR? Op donderdag 25 oktober is Steve Sel, VIL Manager Projecten en Valorisatie a.i., dagvoorzitter van het seminarie Ladingzekering en ADR 2019. 

Internet of Things Convention – Smart Cities – 2018

Op woensdag 6 juni 2018 vindt de derde editie van de Internet of Things Convention Europe plaats in Antwerpen. 

Bedrijven investeren meer dan ooit in Internet of Things. Welke IoT-applicaties zullen ons dagelijks leven veranderen? Welke trends moeten we in het oog houden? Meer dan 35 experts, waaronder VIL Transitiemanager Jan Merckx en projectleider Stefan Bottu, zullen een antwoord formuleren op deze vragen. Bovendien zullen 55 bedrijven hun nieuwe technologieën demonstreren.

GentLevert: “inspiratie voor innovatie”

Op dinsdag 29 mei 2018 organiseert GentLevert een event waarop een aantal sprekers hun innovatieve concepten of producten zullen presenteren. Misschien hebben zij het technologisch antwoord voor uw bedrijfsactiviteiten, zo niet kan u rekenen op heel wat inspiratie en creativiteit.

VIL projectleiders Jan Merckx en Stefan Bottu geven er een uiteenzetting over ‘Micromagazijnen voor stadsdistributie”.

Workshop: Sharing Economy Logistics: Access Over Ownership

De VUB organiseert op 28 maart een workshop in het H2020 project Citylab. Het thema van deze workshop is de deeleconomie in de logistiek. VIL projectleider Jan Merckx geeft er uiteenzetting over het VIL project Crowd Logistics. Meer informatie over het programma vindt u hier.     

Essenscia CAN: Circulair aankopen

Het CAN project loopt tot midden 2019 en omvat drie inspirerende workshops. De eerste workshop op 13 maart 2018 start met vijf boeiende presentaties van goede praktijken door bedrijven uit de chemiesector die reeds circulair aankopen of verkopen. Een van de presentatie wordt gegeven door VIL projectleider Steve Sel: Gereconditionneerde verpakking Inzetten : uitdaging of opportuniteit? 

Logistieke Dag

Op de Logistieke Dag van donderdag 8 maart bundelen de Vlaamse hogescholen hun krachten om zowat 550 studenten logistiek management uit heel Vlaanderen te laten kennismaken met bedrijfsinitiatieven die duurzaam zijn. Zo kunnen ze zien hoe bedrijven de 3 P’s combineren: Profit, Planet en People. De HoGent is deze keer gastvrouw. Voor de middag komen er enkele sprekers langs op de campus Schoonmeersen. Er zijn presentaties van Telenet met de beschutte werkplaats Imsir, Umicore, FoodCareplus, Tri-Vizor, Living Tommorrow en VIL.

Duurzaam verpakken en logistiek binnen de circulaire economie

Leuven MindGate organiseert op dinsdag 20 februari 2018, in samenwerking met Vlaanderen Circulair, een themasessie ‘Duurzaam verpakken & logistiek binnen de circulaire economie’. VIL projectleider Steve Sel zal er een lezing geven over ‘Logistiek als enabler voor de circulaire economie’.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!