Agenda: Waar is het VIL aanwezig

Virtuele conferentie: “Wat betekent de EU-strategie rond duurzame en slimme mobiliteit voor Vlaanderen?”

Het Departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) organiseert op 10 december de virtuele conferentie “Wat betekent de EU-strategie rond duurzame en slimme mobiliteit voor Vlaanderen?”, met Daniel Mes (Europese Commissie) en Vlaams minister Lydia Peeters als gastsprekers.
VIL manager Multimodaal Peter Lagey zal er deelnemen aan het panelgesprek rond vergroening en innovatie.

Havencongres North Sea Port

Op donderdag 29 oktober zal het Havencongres North Sea Port plaatsvinden. Het havencongres is dit jaar de afsluiting van een online én offline North Sea Port Havenweek met eveneens een drietal webinars rondom strategische posities van de Vlaams Nederlandse zeehaven.

Online Food Export Forum – Fevia

Op 14 oktober organiseert Fevia het digitale Food Export Forum.  Deelnemers kunnen luisteren naar inspirerende sprekers rond e-commerce in China en het VK en deelnemen aan 1-op-1 gesprekken met experten. VIL directeur Liesbeth Geysels en projectleider Dirk Jocquet zullen deelnemen aan een panelgesprek over trends tijdens de coronacrisis. Meer info over het event vindt u […]

Unblock the City – webinar (imec)

In het kader van het Europese Horizon 2020 project Token, organiseert imec op 17 september de webinar ‘Unblock the City’.  VIL zal aanwezig zijn als gastspreker en neemt ook deel aan een rondetafelgesprek. Meer informatie over het programma en de inschrijvingen vindt u hier.

Studiedag PCS ‘Weerbaarheid in crisissituaties’

Het Proefcentrum voor Sierteelt organiseert op donderdag 17 september 2020 de studiedag ‘Weerbaarheid in crisissituaties’.  Deze studiedag wil telers inspireren om de juiste beslissingen te nemen rond digitalisering, logistiek en certificering, zodat hun bedrijven weerbaar blijven voor de toekomst. VIL Manager Projecten Steve Sel zal aanwezig zijn als gastspreker over optimalisatie in de logistiek. Meer […]

Mobility Madness Networking Night

Slimme en groene mobiliteit wordt aan kruissnelheid ontwikkeld. Benieuwd hoe transport aan het transformeren is? Geïnteresseerd in de toekomst van mobiliteit? Neem deel aan de MOBILITY MADNESS Networking Night van Start it @KBC (16/07).

LEVITATE webinar: the future impacts of automation in freight transport

De LEVITATE webinar is een samenwerking tussen ALICE en VIL en geeft een inzicht in zelfrijdende voertuigen als oplossingen in vrachtvervoer. 
Wie nieuwsgierig is in recepte innovaties in zelfrijdend vrachttransport en onderzoek naar de impact en opportuniteiten in een stedelijke context, kan deze webinar volgen door zich hier te registreren.

Track & Trace Event 4 Industry & Logistics

De technologie van Track & Trace wordt reeds verschillende jaren toegepast, maar nog altijd hebben heel wat systeembouwers en technische experten in bedrijven er moeite mee om de juiste oplossing voor hun T&T-vraagstuk te vinden. Daarom organiseert Agoria op 24 oktober het ‘Track & Trace’-event, waar ze dieper ingaan op de technische mogelijkheden om een T&T-project te realiseren. Dit programma wordt aangevuld met enkel cases en een lezing door VIL-projectleider Luc Pleysier, die duiding zal geven over de toepassingsdomeinen binnen de logistiek. 

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

Koninklijkelaan 76 - B-2600 Berchem
T: +32 (0) 3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038
IBAN: BE59 0014 0122 5826
BIC: GEBABEBB

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
VIL