en
        |  en

Agenda: Waar is het VIL aanwezig

Transport Logistic – München

Op donderdag 6 juni 2019 zal VIL projectleider Gunther Storme als spreker aanwezig zijn op de beurs Transport Logistic in München.

Logistieke Hotspots & Warehousing

Op 9 mei 2019 vindt het event ‘Logistieke Hotspots & Warehousing’ plaats in Laakdal. Dit event voor vastgoed- en logistieke directeuren en managers geeft een actueel overzicht van de marktontwikkelingen op het gebied van bedrijventerreinen, de logistieke sector en industrieel vastgoed. Kris Neyens, VIL manager Internationalisering, zal de slotpresentatie geven over de positie van België in de Europese markt.

Ontbijtsessie Logistiek & Warehousing (Generix Group)

VIL manager Transitie Domeinen, Eric Verlinden, is op 24 april 2019 spreker tijdens een ontbijtsessie van Generix Group. Het thema van deze sessie is Logistiek & Warehousing.
Eric Verlinden zal tijdens deze sessie een uiteenzetting geven over de VIL Trendradar.

VLAIO netwerk stelt zich voor

Op 14 maart 2019 stellen de clusters van het VLAIO Netwerk zich voor tijdens een event in Gent. Tijdens deze VLAIO Netwerk-sessie stellen de clusterorganisaties zich voor, vertellen zij welke diensten ze aanbieden aan bedrijven en hoe hun werking in elkaar zit. Ze vertellen ook hoe hun werking nog versterkt kan worden door samenwerking met andere partners in het VLAIO Netwerk.
VIL Manager Projecten & Valorisatie, Steve Sel, stelt tijdens dit event VIL als speerpuntcluster voor de logistiek voor.

Last Mile in de Supply Chain

Op maandag 17 december organiseert Zetes een exclusief event voor een selecte groep Senior Supply Chain, Retail en Logistieke Verantwoordelijken: Last Mile in Supply Chain.
VIL manager Internationalisering, Kris Neyens, zal er een presentatie geven rond ‘De rol van autonome voertuigen in stadslogistiek’.

Drone West – Vives Campus Brugge

Bent u benieuwd naar de mogelijke toepassingen van drones voor uw bedrijf? Bent u op zoek naar de juiste partner hierbij? Dan is Drone West iets voor u. Leg contacten op de beurs met dronedienstverleners, luister naar boeiende getuigenissen op de conferentie of laat u inspireren door de demo’s. Drone West is een initiatief van de POM West-Vlaanderen, TUA West, Inagro en VIVES. Het kadert binnen de uitvoering van West Deal, het economisch beleidsplan van de Provincie West-Vlaanderen.

Seminarie Ladingzekering en ADR 2019

De wetgeving evolueert permanent. Er wordt getracht om de regelgeving aan te passen aan de realiteit en de hiaten weg te werken. Slaagt men hierin op het gebied van Ladingzekering en inzake ADR? Op donderdag 25 oktober is Steve Sel, VIL Manager Projecten en Valorisatie a.i., dagvoorzitter van het seminarie Ladingzekering en ADR 2019. 

Internet of Things Convention – Smart Cities – 2018

Op woensdag 6 juni 2018 vindt de derde editie van de Internet of Things Convention Europe plaats in Antwerpen. 

Bedrijven investeren meer dan ooit in Internet of Things. Welke IoT-applicaties zullen ons dagelijks leven veranderen? Welke trends moeten we in het oog houden? Meer dan 35 experts, waaronder VIL Transitiemanager Jan Merckx en projectleider Stefan Bottu, zullen een antwoord formuleren op deze vragen. Bovendien zullen 55 bedrijven hun nieuwe technologieën demonstreren.

GentLevert: “inspiratie voor innovatie”

Op dinsdag 29 mei 2018 organiseert GentLevert een event waarop een aantal sprekers hun innovatieve concepten of producten zullen presenteren. Misschien hebben zij het technologisch antwoord voor uw bedrijfsactiviteiten, zo niet kan u rekenen op heel wat inspiratie en creativiteit.

VIL projectleiders Jan Merckx en Stefan Bottu geven er een uiteenzetting over ‘Micromagazijnen voor stadsdistributie”.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!