VIL Nieuws

Subsidies voor laadinfrastructuur

Vanaf vandaag kan u een subsidieaanvraag indienen voor het plaatsen van (semi-) publieke laadpalen. Projectvoorstellen kunnen ingediend worden tot uiterlijk 15 september 2022.
Concreet gaat het om subsidies voor laadinfrastructuur voor personenwagens, bestelwagens én vrachtwagens.

Was u erbij? Slotevent ‘Logigrid ‘

Op donderdag 16 juni stelden VIL en Flux50 in Lamot Mechelen samen de resultaten van het interclusterproject Logigrid voor.

Het was een boeiende dag met interessante pitches en gastsprekers. Daarnaast konden de VIL-leden tijdens de energiemarkt zelf ontdekken hoe ze hun stroomverbruik kunnen rationaliseren.

U kan hier enkele sfeerbeelden bekijken.

Rapport en brochure Logigrid beschikbaar

In het project ‘Logigrid’ onderzochten VIL en Flux50 samen hoe bedrijven in de logistieke sector hun stroomverbruik kunnen rationaliseren, zelf producent van hernieuwbare energie kunnen worden en verdere winst boeken door samenwerking met bedrijven in de buurt.

Groot potentieel voor duurzame en goedkopere stroom bij logistieke bedrijven

In het project ‘Logigrid’, dat vandaag wordt voorgesteld in Lamot Mechelen, lichten VIL en Flux50 samen toe hoe bedrijven in de logistieke sector zich niet alleen kunnen voorbereiden op de energietransitie, maar er ook winst uit halen.  De inzetbaarheid van marktklare technologieën op zes verschillende bedrijventerreinen werd in kaart gebracht. Daarnaast werd de mogelijkheid tot energiesamenwerkingen met buurtbedrijven nagegaan. Het einddoel is het energieverbruik van de bedrijven te rationaliseren en hun energiefactuur te verlagen.

Blijf op de hoogte van onze activiteitenMeer nieuws »
VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

Koninklijkelaan 76 - B-2600 Berchem
T: +32 (0) 3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038
IBAN: BE59 0014 0122 5826
BIC: GEBABEBB

VIL
VIL