en
        |  en

VIL Nieuws

VIL stelt Logistics Sustainability Index voor op 24 oktober!

Op donderdag 24 oktober stelt VIL de Logistics Sustainability Index (LSI) voor tijdens het slotevent in de Communicatieloft in Gent. De tool berekent de duurzaamheidsperformantie van de logistieke activiteiten van een bedrijf en toont daarbij de sterke punten en waar er nog verbetering mogelijk is. Mis dit event niet en schrijf u snel in.

VIL Summit 2019 – Zero Emission Logistics

Weinig onderwerpen komen tegenwoordig meer in het nieuws dan het klimaat. Om de doelstelling van een klimaatneutrale samenleving in 2050 – of liever nog vroeger – te bereiken, mag duurzaamheid niet enkel weggelegd zijn voor enkele klimaatpioniers. Ook de logistieke sector moet bereid zijn om deze ambitie waar te maken. Maar is een klimaatbeleid wel verzoenbaar met onze economische belangen? Betekent Zero Emission ook Zero Groei? Is het een haalbaar doel of een utopisch streven? VIL geeft klimaatalarmisten, -realisten en -optimisten het woord. Wetenschappers en ondernemers nemen u mee in hun verhaal of economische groei zonder opwarming van de aarde denkbaar is.

VIL start in september met nieuwe groepsbegeleiding Lean & Green

Lean & Green stimuleert en ondersteunt bedrijven om de CO2-uitstoot van hun transport- en logistieke activiteiten drastisch te verminderen en om duurzame keuzes te maken die goed zijn voor klimaat, samenleving én portemonnee.

VIL organiseert twee interactieve workshops waar u alles te weten komt hoe u ook ‘Lean and Green’ kan worden. Tijdens deze workshops komen verschillende thema’s aan bod die nuttig zijn bij het uitwerken van het plan van aanpak: methodologie, berekenen van emissies, bedenken van creatieve en innovatieve maatregelen om CO2 te besparen en voorbeelden van een plan van aanpak, …

Interesse en wenst u deel te nemen? Schrijf u nu in!

Blijf op de hoogte van onze activiteitenMeer nieuws »
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!