RFP: Florlog

VIL schrijft een Request for Proposal uit in het project Florlog.


Het project

VIL wil met het project Florlog, in samenwerking met PCS (Proefcentrum voor Sierteelt), een optimaal toekomstgericht omnichannel model voor de Vlaamse sierteeltsector uittekenen, rekening houdend met de inplanting van tuinders, handelaars en klanten. Het model zal de sector toelaten om de rentabiliteit van de huidige activiteiten te verhogen en de opportuniteiten van de groeiende e-commerce maximaal te benutten.

Om de efficiëntieverbetering duidelijk te maken zal een sector brede business case berekening van het model gebeuren op basis van vooraf gedefinieerde scenario’s. Ook zal een business case berekeningstool worden ontwikkeld die de individuele sierteeltbedrijven zal toelaten om de financiële impact van het model op hun logistieke kost te bepalen.

Tot slot zal een digitaal supply chain platform worden ontworpen, vertrekkend van het bestaande aanbod aan digitale tools. Dit SaaS platform zal optreden als een neutrale match-maker voor vraag en aanbod op vlak van transporten voor de sierteeltsector. Het zal toelaten om stockbeheer, transportplanning, verkoop en traceerbaarheid te beheren in een papierloze logistieke omgeving.


Opdracht

Een digitale supply chain, cloud based toepassing bouwen als PoC (Proof of Concept) voor het aansturen en ondersteunen van pilootprojecten in de sierteeltsector. Deze toepassing zal dienen als neutrale matchmaker voor vraag en aanbod. De cloud toepassing zal eerst worden gebruikt bij de pilootprojecten binnen het Florlog project zelf, en zal vervolgens na het project als SaaS (Software as a Service) oplossing in de markt worden gezet.


Praktisch

De offerte die deel uitmaakt van fase 1 van de RFP-procedure wordt via e-mail met ontvangstbevestiging verstuurd naar: dirk.devylder@vil.be en geert.verbelen@vil.be, uiterlijk maandag 13 februari 2023 om 18 uur.  

Lees hier de volledige RFP.

 

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

Koninklijkelaan 76 - B-2600 Berchem
T: +32 (0) 3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038
IBAN: BE59 0014 0122 5826
BIC: GEBABEBB

VIL
VIL