VIL Persbericht – LogiLAUNCH opent deuren voor startups

Een 20-tal logistieke startups stelden op 26 oktober hun vernieuwende technologieën en concepten voor aan mature bedrijven tijdens de zevende editie van LogiLAUNCH. Met LogiLAUNCH zorgt VIL voor matchmaking tussen startups en bedrijven.
Een win-win voor beide partijen.

Aan creatieve ondernemers met innovatieve ideeën geen gebrek in Vlaanderen. Ook in de logistieke sector lanceren startups nieuwe technologieën en concepten. Als speerpuntcluster logistiek geeft VIL deze startups tweemaal per jaar de kans om hun ideeën te pitchen aan logistieke dienstverleners, verladers en retailers.

IJzersterke formule
Breng een aantal zorgvuldig geselecteerde startups samen met even veel mature bedrijven die inzetten op logistiek en laat ze met elkaar speeddaten: eenvoudiger kan het niet en dat maakt deze formule zo succesvol. De startups pitchen gedurende exact één minuut hun concept in groep en vervolgens speeddaten ze gedurende vijf minuten één op één met de bedrijven.
Het resultaat: business development voor de startups en interessante toepassingsmogelijkheden voor de bedrijven.

Connecteren en accelereren
Dat deze format in zijn eenvoud aanslaat, blijkt uit volgende getuigenissen.
Bart Gadeyne, oprichter van de startup Optioryx getuigt: “Dankzij de laagdrempelige aanpak van LogiLAUNCH kwamen we in contact met meerdere grotere logistieke bedrijven die openstaan voor innovatieve ideeën. Met concrete projecten als gevolg. VIL heeft ons sterk geholpen om te staan waar we nu staan.”

“Dit wordt mijn vijfde deelname aan LogiLAUNCH. In de voorgaande edities leerde VIL me telkens een interessante en brede mix van logtech startups kennen. Meerdere van deze ontmoetingen werden langdurige contacten,” aldus Thomas Havermans, IT Manager bij Altrea Logistics Group.

Partners: Log!Ville, Start it @KBC en POM Limburg

EINDE VAN HET PERSBERICHT


VIL
VIL is het innovatieplatform voor de logistieke sector en sinds 1 januari 2017 erkend als Speerpuntcluster Logistiek. VIL helpt Vlaamse bedrijven om innovatieve logistieke projecten te realiseren en zo hun competitiviteit te verhogen en ontvangt hiervoor subsidies van de Vlaamse overheid. Als ledenorganisatie brengt VIL bedrijven en organisaties uit diverse sectoren bij elkaar, zowel verladers als logistieke dienstverleners maar ook kennisinstellingen, overheidsinstanties en bedrijven vanuit de IT-, engineering-, interim-, bouw en real estate wereld.

CONTACTINFORMATIE
Hans Vandenborre
Key account manager
hans.Vandenborre@vil.be
Gsm: +32 471 28 58 47

Stephanie Florizoone
Communicatieverantwoordelijke
stephanie.florizoone@vil.be
Gsm: +32 494 34 01 63


Over de samenwerking met VLAIO
Meer starters, meer blijvers, meer groeiers: daar gaan we voor! Agentschap Innoveren & Ondernemen en de clusters willen samenwerking tussen ondernemingen, kennisinstellingen en overheden faciliteren. Agentschap Innoveren & Ondernemen bundelt samen met haar clusterpartners de krachten en middelen. VIL is de speerpuntcluster voor logistiek.

 

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

Koninklijkelaan 76 - B-2600 Berchem
T: +32 (0) 3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038
IBAN: BE59 0014 0122 5826
BIC: GEBABEBB

VIL
VIL