VIL verwelkomt 11 nieuwe leden

Elf bedrijven werden onlangs lid van VIL. We stellen ze graag kort aan u voor.

Bewel

Bewel staat voor Beschermde Werkplaatsen Limburg. Deze vzw stelt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tewerk. Met 2.000 medewerkers en negen vestigingen, verspreid over de provincie, is Bewel de derde grootste werkgever van Limburg en is actief in verschillende sectoren zoals verpakking, cleanroom, groenzorg, montage, voeding, pharma. Bewel verzorgt deze activiteiten niet enkel in hun werkplaatsen maar ook rechtstreeks op de werkvloer van hun klant.

Boltzmann

Het Boltzmann team van datawetenschappers en ingenieurs, met een bewezen staat van dienst in het combineren van machine learning-algoritmen en big data-software, ondersteunt en begeleidt bedrijven naar een toekomst die tien jaar geleden niet kon worden voorzien. Boltzmann is niet het ‘standaard’ adviesbureau dat zich beperkt tot het aanbevelen aan hun klanten wat ze moeten doen. Integendeel, Boltzmann is van mening dat elke oplossing samen met de eindgebruiker moet worden gecreëerd en geïmplementeerd om tastbare resultaten te behalen.

Epic Blue

CatchFlip werd samengevoegd met Gravitence en Epic Blue werd opgericht. Het bedrijf is een wereldwijde pionier op het gebied van locatie-intelligentie en personeelsoplossingen. Met hun reeks producten stelt Epic Blue bedrijven in staat om de prestaties van hun bedrijf in realtime te begrijpen, te voorspellen en te optimaliseren.

Euro-Silo

Euro-Silo Sifferdok werd opgericht in 1968 en begon met 2 pneumatische lossers en een siloopslagcapaciteit van 18.000 ton. Deze capaciteit werd geleidelijk uitgebreid tot 240.000 ton. Euro-Silo Rodenhuize werd in 1978 opgericht als ‘Ghent Grain Terminal’. Van 1978 tot 1994 werd de opslagcapaciteit van deze terminal verhoogd tot 410.000 ton. In 1992 nam Euro-Silo Sifferdok Ghent Grain Terminal over en doopte deze installatie om tot Euro-Silo Rodenhuizedok. Vandaag heeft Euro-Silo een totale opslagcapaciteit van 650.000 ton op 2 locaties in de Haven van Gent: Euro-Silo Sifferdok en Euro-Silo Rodenhuizedok.

Hospital Logistics

De goederenstromen in ziekenhuizen en woonzorgcentra kunnen heel complex zijn. Hospital Logistics neemt al jaren deze veeleisende logistieke opdracht over voor deze zorginstellingen. Zo kunnen de instellingen zich focussen op hun hoofdtaak: het verlenen van topzorg aan hun patiënten of residenten. Als dienstverlenend bedrijf wil Hospital Logistics voldoen aan drie belangrijke voorwaarden: de service moet zowel beter, goedkoper als innovatiever zijn dan wanneer de zorginstelling het zelf zou doen.

International Pallet Pool (IPP)

IPP is een onderdeel van de Faber Halbertsma Group, een van Europa’s grootste producenten en poolers van pallets. IPP is een familiebedrijf met een lange traditie van waardevolle opgebouwde klantenrelaties en zijn daarnaast trots op hun hoge standaarden op het gebied van duurzaamheid. Deze tweeledige focus vormt de rode draad in alles wat IPP doet. IPP werkt ook met industriële fabrieken en recyclingsystemen, waarbij ze zorgen dat producten en materialen soepel naar productiecentra en eindverantwoordelijken worden vervoerd. Gedurende dit hele proces wordt ervoor gezorgd dat afgedankte producten worden verzameld, opgeknapt en gerecycleerd.

Lantis

Lantis staat voor Leefbaar Antwerpen door Innovatie en Samenwerken. Lantis is de nieuwe naam voor de vroegere Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel nv en wil een zo groot mogelijk draagvlak creëren voor de Oosterweelwerken. Dit wil het bedrijf bereiken door de werken te verzoenen met ruimtelijke en verkeerskundige omgevingsfactoren, door de belangen van particuliere en institutionele stakeholders mee te nemen in de uitvoering van het project en door dit te vertalen naar de opdrachtnemers en te consolideren in vergunningen. Tot slot wil Lantis hierover helder communiceren naar alle relevante stakeholders en doelgroepen.

Lopos

Lopos heeft een duidelijk doel: het potentieel van ultra-wideband (UWB) voor locatie- en afstandstoepassingen ontsluiten. De eerste stap in het bereiken van dit doel is SafeDistance, een wearable die bedrijven in verschillende industrieën helpt om zowel werknemers als klanten veilig te houden door hun sociale afstand te monitoren. De bedrijven zijn in staat om operationeel te blijven tijdens deze wijdverspreide ziekte-uitbraak zonder de gezondheid en veiligheid in gevaar te brengen.

Tailormade Logistics

Tailormade Logistics is er van overtuigd dat iedereen een tailormade oplossing verdient. Vanaf de opstart van de onderneming, streeft Tailormade Logistics ernaar om transport- en logistieke activiteiten op maat te maken. Steeds met een sterke focus op innovatie, multiculturele samenwerking, flexibiliteit en een resultaatgerichte aanpak. Tailormade Logistics is een transportfirma en tevens logistieke dienstverlener, gesitueerd in het hart van Europa. De onderneming ligt vlakbij de belangrijkste verbindingswegen van België en omstreken: Antwerpen, Zeebrugge en Rotterdam.

The Midnightblue Group (xyzt.ai)

xyzt.ai is opgericht om klanten inzicht te geven in de enorme hoeveelheden locatiegegevens die ze bijhouden. Met oprichters in de location intelligence business en meer dan 10 jaar ervaring, begrijpt xyzt.ai de pijnpunten van hun klanten en kennen ze de kansen die locatietrackingtechnologie biedt. xyzt.ai is gebouwd op een fundament van innovatie.

Witteveen+Bos

Ingenieurs en adviseurs bij Witteveen+Bos zijn intrinsiek gedreven om complexe vraagstukken op te lossen en de maatschappij vooruit te helpen. De energietransitie, klimaatadaptatie, overstromingsproblematiek, gezonde steden, circulaire economie en grootschalige vervanging van infrastructuur zijn voorbeelden van grote opgaven waaraan ze kunnen bijdragen. Witteveen+Bos adviseert en helpt opdrachtgevers bij het maken van de goede keuzes. In de kern draait het werk om kennis: de juiste kennis bij elkaar brengen om deze opgaven duurzaam op te lossen.

 

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

Koninklijkelaan 76 - B-2600 Berchem
T: +32 (0) 3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038
IBAN: BE59 0014 0122 5826
BIC: GEBABEBB

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
VIL