Neem deel aan de infosessies Duurzaamheidsindex (LSI)

Duurzaamheid is een gegeven waar men ook in de logistiek niet omheen kan. Zeker als de sector de Europese doelstellingen tegen 2030 wil bereiken. VIL ontwikkelde daarom de Logistics Sustainability Index® – een echte duurzaamheidsindex die het verschil maakt.

Ontdek er alles over tijdens de infosessie op
17 juni van 14 tot 15u
of op

29 juni van 9u30 tot 10u30

 

Veel meer dan een calculator

De Logistics Sustainability Index® is veel meer dan een CO2-calculator. Deze duurzaamheidsindex geeft bedrijven een duidelijk zicht op hoe duurzaam hun logistieke activiteiten georganiseerd zijn en op welke vlakken er nog verbetering mogelijk is.

Hoe werkt het?

Bedrijven kunnen op vier domeinen worden beoordeeld: beleid, logistiek, verpakking en/of transport. Afhankelijk van de score wordt het bedrijf per deeldomein toegekend aan een categorie: van stragglers, rookies, adopters, frontrunners tot masters. De benchmark ten opzichte van sectorgenoten werkt als katalysator om van elkaar te kunnen leren, zonder bedrijven af te straffen met een publieke detailscore.

 

Benieuwd welke bedrijven u al zijn voorgegaan?

 

Waarom interessant voor uw bedrijf?

Deelnemen aan de Logistics Sustainability Index®  toont aan dat u niet zomaar aan ‘greenwashing’ doet, maar dat u concrete stappen onderneemt in het verduurzamen van uw bedrijf en uw activiteiten. Bovendien bezorgt de deelname aan deze duurzaamheidsindex u niet alleen een Europees geregistreerd logo waarmee u zich onderscheidt – bv. in een tender of naar uw stakeholders toe – het is ook een unieke tool om te benchmarken tegenover uw concurrenten

Ontdek hier meer over de Logistics Sustainability Index® en de mogelijkheid om u te registreren op de tool

Met de Logistics Sustainability Index® kan u uw buikgevoel of het achternalopen van trends en ‘simpele’ tactics achterwege laten en zien waar het op vlak van duurzaamheid in uw bedrijf  concreet en realistisch beter kan en hoe. 

Schrijf u nu in

 

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

Koninklijkelaan 76 - B-2600 Berchem
T: +32 (0) 3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038
IBAN: BE59 0014 0122 5826
BIC: GEBABEBB

VIL
VIL