Een betere logistiek voor webshops met gekoelde verse voeding

Verkoopt u online gekoelde verse voeding of bent u van plan dat binnenkort te doen? Of staat u in voor de verpakking of het vervoer ervan? Dan wilt u misschien wel graag meewerken aan een project dat de logistieke aanpak voor gekoelde verse voeding aanzienlijk kan verbeteren. 

De online verkoop van verse, gekoelde voeding was tot voor kort een beetje het zwakke broertje in de e-commerce, maar kent sinds enige tijd zeer grote groeipercentages. Het marktpotentieel van online verse voeding is groot, maar biedt logistiek een aantal zware uitdagingen. Daarom starten VIL en Flanders’FOOD het Cool & Fresh Delivery project op.  

In dit project proberen VIL en Flanders’ Food de verwachtingen van de consument m.b.t. online aankopen te begrijpen en de specifieke uitdagingen rond regelgeving en logistiek in kaart te brengen. Het einddoel van het project is richtlijnen te ontwikkelen voor een juridisch sluitend, economisch haalbaar en schaalbaar logistiek model. Deelnemers aan het project kunnen optioneel deze richtlijnen van het project opnemen in hun bedrijfscases. 

Ook interessant is dat het Cool & Fresh Delivery-project best practices onderzoekt en de technische mogelijkheden bestudeert qua verpakking, koeling en zelfs ICT. Meer informatie over het project vindt u hier. 

 

Bent u betrokken bij de logistiek die gepaard gaat met het online verkopen en vervoeren van gekoelde verse voeding? En wilt u graag uw steentje bijdragen en mee een praktische handleiding opzetten die u later ook voor uw eigen bedrijf kan gebruiken?  

Schrijf u dan nu in voor het Cool & Fresh Delivery-project door een mail te sturen naar Geert Verbelen (mailto:geert.verbelen@vil.be) 

 

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

Koninklijkelaan 76 - B-2600 Berchem
T: +32 (0) 3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038
IBAN: BE59 0014 0122 5826
BIC: GEBABEBB

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
VIL