DHL Express Belgium rolt VIL-project R!sult uit

DHL opent vandaag de gloednieuwe CityHub in Antwerpen! Dit stadsdistributiecentrum, geïnspireerd op het VIL-project R!Sult, zal gemiddeld 50.000 pakjes per week ophalen en leveren in de stad en de randgemeenten. Het stadscentrum wordt vanaf nu uitsluitend beleverd door ecologische, elektrische voertuigen. De nieuwe vestiging is met 12.000 m² de grootste van het bedrijf in België.

De helft van de pakjes bestemd voor het centrum wordt vanaf nu door elektrische cargofietsen, de Cubicycles, geleverd en de andere helft door elektrische bestelwagens van het type e-Crafter. Het doel is om tegen 2030 de volledige belevering, dus ook in de randgemeenten, de haven en de ruimere omgeving, CO2-neutraal te voorzien door de inzet van negentig elektrische bestelwagens.

“Deze nieuwe CityHub brengt ons een grote stap dichter bij onze missie om tegen 2050 volledig CO2-neutraal te zijn. De CO2-uitstoot wordt drastisch verlaagd omdat we, dankzij de ideale ligging van de nieuwe CityHub, enkel elektrische cargofietsen en bestelwagens kunnen inzetten voor een optimale en duurzame stadsdistributie.”, zegt Danny Van Himste, VIL-voorzitter en managing director BeLux van DHL Express. 

Lees hier het volledige persbericht.


Meer weten over het R!sult-project?

Contacteer Stefan Bottu (stefan.bottu@vil.be)

 

 

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

VIL VZW

De Burburestraat 6-8
B-2000 Antwerpen
T: +32 (0)3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038

VIL
VIL