VIL verwelkomt 14 nieuwe leden

Veertien bedrijven werden onlangs lid van VIL. We stellen ze graag kort aan u voor.

Airclima

Als gecertificeerd koeltechnisch installatiebedrijf is Airclima gespecialiseerd in industriële koeltechniek, lucht-lucht warmtepompen en ventilatie. Airclima ontwerpt, bouwt en installeert koeling- en HVAC-systemen voor klanten in heel Europa. Na de installatie wordt de werking op de voet opgevolgd, alsook preventieve interventies, aanbod tot 10 jaar full omnium en een sterk uitgebouwde servicedienst zijn aanwezig.

Business & Decision

Business & Decision, een wereldwijde consultancy- en systeemintegratiegroep, is een door Gartner erkend leider in Customer Relationship Management (CRM) en een belangrijke speler in Business Intelligence & Analytics. Business & Decision maakt gebruik van een unieke combinatie van technische, functionele en branchespecialisatie, evenals partnerschappen met alle belangrijke softwareleveranciers, om projecten met maximale waarde te leveren en klanten te helpen barrières voor innovatie te doorbreken, zoals big data en digitale transformatie.

Campine

Campine is uitgegroeid tot een internationaal gerespecteerde partner voor duurzame grondstoffen herwinning en één van de grootste antimoontrioxide producenten ter wereld. Hun specifieke expertise in beide domeinen en de bewuste keuze voor circulaire economie spreken klanten in binnen- en buitenland aan. De producten en kennis van Campine worden al vele decennia over heel de wereld geëxporteerd.

Didak Injection

Didak Injection legt zich al sinds de jaren ’60 van de vorige eeuw toe op de productietechniek van het kunststof spuitgieten. Het bedrijf is binnen de Benelux een pionier en marktleider in zijn vakgebied. Decennialange ervaring én een sterk geautomatiseerde en gediversifieerde machinepark vormen de perfecte combinatie voor kwaliteitsvolle eindproducten. Didak Injection is een onafhankelijke injectiemoulder die significant investeert in de laatste technologieën voor zijn machinepark.

DS Smith

DS Smith is een wereldwijd toonaangevende leverancier van golfkartonverpakkingsoplossingen. Het bedrijf is actief in 34 landen en heeft ongeveer 30.000 mensen in dienst. Ter ondersteuning van zijn golfkartonale verpakkingen heeft DS Smith een recyclingbedrijf dat gebruikt papier en golfkarton inzamelt en er gerecycleerd papier van maakt dat wordt gebruikt in golfkartonverpakkingen.

ENGIE

ENGIE is een wereldwijde energie- en dienstengroep, gericht op drie kernactiviteiten: koolstofarme elektriciteitsopwekking, voornamelijk op basis van aardgas en hernieuwbare energie; wereldwijde netwerken en klantoplossingen. Gedreven door ambitie om bij te dragen aan een harmonieuze vooruitgang, gaat ENGIE grote mondiale uitdagingen aan, zoals de strijd tegen de opwarming van de aarde en toegang tot energie voor iedereen, en biedt residentiële klanten, bedrijven en gemeenschappen energieproductieoplossingen en -diensten.

HERW!N

HERW!N staat voor het herwinnen van talenten en herwinnen van grondstoffen. HERW!N vertegenwoordigt 100 sociale circulaire ondernemers goed voor een tewerkstelling van meer dan 10.000 medewerkers en behartigt belangen van zijn leden en is gesprekspartner van overheden en sociale partners.

Kalmar (Cargotec)

Cargotec verbetert de efficiëntie van goederenstromen door oplossingen te bieden voor het laden en lossen van goederen op land en op zee, waar de lading ook onderweg is. De belangrijkste dochtermerken van Cargotec voor vrachtafhandeling zijn Hiab, Kalmar en MacGregor. Het wereldwijde netwerk van Cargotec biedt uitgebreide diensten die zorgen voor continue, betrouwbare en duurzame prestaties van apparatuur.

Maxomotive

Maxus is een Chinese producent van elektrische bestelwagens, die deel uitmaakt van de SAIC groep, de zevende grootste autoconstructeur ter wereld. Het merk wordt, naast Hyundai, Suzuki, Isuzu, SsangYong en MG in Benelux, Duitsland, Polen en Zwitserland ingevoerd door Alcomotive uit Kontich. Met 8 jaar waarborg op de batterij, 5 jaar op het voertuig en een sterk dealernet wordt Maxus een veelbelovende speler op de markt.

Quares

Het vastgoedbedrijf Quares kent sinds haar oprichting in 2005 een sterke groei en telt vandaag meer dan 70 medewerkers, verspreid over 6 kantoren in België. Daarnaast heeft Quares ook kantoren in Amsterdam en Luxemburg. Quares wil verder inzetten op digitalisering, innovatie en duurzaamheid om op die manier haar rol als kennisorganisatie en vastgoedpionier te blijven waarmaken vanuit al haar business lines en eigen vastgoedfondsen.

RCT-Stevedoring

In 1969 begon RCT-Stevedoring activiteiten als handelaar in zand en grind en fabrikant van snelbouwsteen. Gaandeweg werd de focus verlegd naar laden & lossen en opslag, wat door de decennia heen ook de core business geworden is. RCT Stevedoring staat inmiddels internationaal aangeschreven als een ervaren stuwadoor die zowel zeeschepen als vrachtwagens en containers met verschillende soorten vracht (ertsen, hout, non-ferro metalen …) kan overslaan of tijdelijk opslaan.

Snowball

Snowball is een state-of-the-art cleantech hub op het Evolis Business Park in Harelbeke. Deze milieuvriendelijke site beschikt over een energieonderzoekslaboratorium en wordt aangedreven door een uitzonderlijke mix van hernieuwbare energiebronnen. Het heeft on-site energieopslag via een 2,4 MW-batterij en het rolt een EV-laadstation uit met 40 AC-stations en 10 DC-stations. De eerste 2 DC-laders zijn operationeel sinds december 2019 en bieden supersnel opladen met een vermogen tot 350 kW, waarmee in slechts 15 minuten tot 400 km kan worden opgeladen.

Tabaknatie

Tabaknatie heeft zich door de jaren gepositioneerd als een wereldwijd marktleider in opslag, transport, logistiek en andere gerelateerde activiteiten rond organische en andere hoogwaardige producten. Vandaag beschikt Tabaknatie over gespecialiseerde magazijnen met een totale oppervlakte van meer dan 1.000.000 m². Deze bieden de meest geavanceerde technologieën voor opslag en behandeling, alsook voor logistieke– en transportvraagstukken.

Wever & Ducré

Wever & Ducré is een jonge no-nonsense verlichtingsproducent met het hoofdkantoor te Kortrijk. Deze creatieve onderneming combineert hoogtechnologische ontwikkelingen met boeiende, hedendaagse designs en een vleugje rock ’n roll. Wever & Ducré evolueert razendsnel en werd al twee jaar op rij genomineerd als Trends Gazelle. In februari 2019 stond Wever & Ducré als eerste op de ranglijst van de snelst groeiende bedrijven in West-Vlaanderen.

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

Koninklijkelaan 76 - B-2600 Berchem
T: +32 (0) 3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038
IBAN: BE59 0014 0122 5826
BIC: GEBABEBB

VIL
VIL