RFP: Self-service In Logistics

VIL schrijft een Request for Partner uit m.b.t. het project ‘Self-service In Logistics’.

Door de nood aan snelheid in de logistieke sector en de vele fysieke handelingen in combinatie met het hanteren van diverse procedures is het vaak een uitdaging om een veilige en stressloze werkomgeving te creëren, receptie van personen en goederen zijn hier geen uitzondering op. Het ontvangen van externen is in de meeste gevallen nog een manueel en tijdsintensief proces dat door juist dat manueel karakter kan resulteren in vertragingen, fouten door miscommunicatie, schade, ongevallen … en uiteindelijk tot een aanzienlijke stijging van kosten, al dan niet verdoken.

VIL start in februari 2021 (onder voorbehoud van formele goedkeuring door VLAIO) het COOCK project ‘Self-service In Logistics’. Met dit project streeft VIL efficiëntere ontvangst na van mensen en goederen voor verladers via automatisering. De potentiële economische impact van dit project ligt in het inperken van fysieke inzet van mensen en het stroomlijnen van de processen doorheen de ganse logistieke flow dankzij doorgedreven automatisatie.

De onderzoekspartner waar VIL naar op zoek is zal de bestaande technologische oplossingen (automatisering) in kaart brengen samen met de vernieuwende oplossingen die in de pijplijn zitten bij technologie providers, onderzoeksinstellingen en universiteiten om vervolgens de link te leggen met de door VIL geïdentificeerde behoeftes hieromtrent bij de deelnemende bedrijven. De partner zal ook een tool te ontwikkelen in matrixvorm om de ROI op een eenvoudige manier te kunnen weergeven.

Indien u wenst deel te nemen hadden we graag uw offerte ontvangen voor 31 augustus 2020, 12u00.
U dient uw deelname via mail kenbaar te maken voor 24 augustus 2020, 12u00.

Contact: Steve Sel (steve.sel@vil.be)

VIL staat voor een sterk logistiek Vlaanderen

Koninklijkelaan 76 - B-2600 Berchem
T: +32 (0) 3 229 05 00
E: info@vil.be
BTW: BE 0480.185.038
IBAN: BE59 0014 0122 5826
BIC: GEBABEBB

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
VIL